Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ...

ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΑΚΟΙ...


Κάπου εκεί στο 1960 έγινε ένα πείραμα επάνω στα πρωτεύοντα θηλαστικά για να δουν κατά πόσο διαθέτουν την ικανότητα Ενσυναίσθησης και αν αποφασίζουν ελεύθερα στην επιλογή συγγενών. 

Σε αυτό το πείραμα, νευροεπιστήμονες και ψυχίατροι είχαν πάρει μια ομάδα μακάκων την οποία είχαν κλείσει σε ένα κλουβί. Έναν όμως από αυτούς τον κρατούσαν πίσω από ένα γυάλινο διαχωριστικό ώστε να έχουν αμφότερα οπτική και ακουστική επαφή. 

Τον αποσπασμένο μακάκο τον είχαν συνδεδεμένο με καλώδια ρεύματος. Κάθε φορά που ήθελε η ομάδα των άλλων μακάκων να φάει, έπρεπε ο κάθε ένας με τη σειρά του να πατήσει ένα κουμπί το οποίο θα γέμιζε ένα κουτί με φαγητό. Το ίδιο όμως κουμπί προκαλούσε συγχρόνως ένα ισχυρό και επώδυνο ηλεκτροσόκ στον άτυχο μακάκο που βρισκόταν πίσω από το γυάλινο διαχωριστικό. 

Αυτό το σύστημα με το κουμπί συνεχίστηκε για καιρό και στη διάρκεια του άλλαζε και ο μακάκος ο οποίος δεχόταν το ηλεκτροσόκ. Κάποια στιγμή κατάλαβαν οι μακάκοι που ανήκαν στην ομάδα, ότι κάθε φορά που πατούσαν το κουμπί για να φάνε προκαλούσαν συγχρόνως και ισχυρό σοκ στον άτυχο γείτονά τους αφού αυτός κυριολεκτικά ούρλιαζε από τον πόνο. 

Τί έγινε λοιπόν τότε; Άρχισαν σιγά - σιγά κάποιοι από αυτούς να μένουν νηστικοί και προτίμησαν την ασιτία από το να τιμωρούν τον καημένο που βρισκόταν δίπλα τους. 

Οι ίδιοι που έμεναν νηστικοί όταν άκουγαν τον άτυχο να υποφέρει επειδή κάποιος άλλος πάτησε το κουμπί ούρλιαζαν και οι ίδιοι για βοήθεια. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν κι άλλοι να μένουν νηστικοί. Ένας από αυτούς ειδικά έμεινε δύο εβδομάδες χωρίς να φάει τίποτα αφού είχε πάθει και κατάθλιψη βλέποντας τον πόνο των άλλων. 

Όταν άρχισαν οι επιστήμονες να εντάσσουν τους κακοποιήμενους μακάκους στο κλουβί της μεγάλης ομάδας παρατήρησαν ότι ποτέ δεν πήγαν να πατήσουν το κουμπί για να φάνε. 

Φυσικά, υπήρχε κι ένα μικρό ποσοστό που ποτέ δεν σταμάτησε να πατάει το κουμπί και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να φάνε.

(Οι Δωσίλογοι...όπως ο Μητσοτάκης που γύριζε με 3 κουτάλια στη Κατοχή)

Τί μας λέει λοιπόν όλο αυτό με απλά λόγια; 

1ον,  οι επιστήμονες είναι ψυχανώμαλοι.

2ον, αυτοί που δεν έπαψαν να πατάνε το κουμπί ήταν οι καλύτεροι συνεργάτες της εξουσίας των επιστημόνων.(πάντα θα υπάρχει ο ρουφιάνος...)

3ον,  σταματήστε να είστε μαλάκες και γίνετε σαν τους καλούς "μακάκες". 

Αντισταθείτε στο πάτημα του κουμπιού και σταματήστε να νομίζετε τέλος πάντων ότι είστε πιο έξυπνοι από τους άλλους είτε γιατί εμβολιαστήκατε είτε γιατί δεν θέλετε να εμβολιαστείτε... γιατί αν αποφασίσουν οι "επιστήμονες" να κάνουν άλλο πείραμα δεν θα λυπηθούν πάλι κανέναν μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου