Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΡΝΗΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΤΑΞΙΑ»;
ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΗΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ!


Γράφει η Μαρίνα Σκούμπου, Δικηγόρος Αθηνών – Υπ. ΔΝ Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ


Μετά από πολλούς μήνες ήπιαμε τον πρώτο καφέ χωρίς να μας ζητηθεί επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σχεδόν μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι «απέκτησα» ξανά το δικαίωμα να κυκλοφορώ στην πόλη και να πηγαίνω από κατάστημα σε κατάστημα άνευ «υγειονομικού διαβατηρίου».




« […] Τα διαβατήρια όμως υπάρχουν κυρίως για λόγους τάξης. Σε τέτοιους καιρούς είναι απολύτως απαραίτητη. 

Ας υποθέσουμε ότι εσείς κι εγώ γυρνούσαμε αποδώ κι αποκεί χωρίς βεβαίωση ταυτότητας, έτσι που να μην μπορούν να μας εντοπίσουν όταν θα αποφασιζόταν η απέλασή μας. 

Αυτό δε θα ήταν τάξη. Προηγουμένως αναφερθήκατε στον χειρουργό. 

Η χειρουργική ασκείται μόνο και μόνο επειδή ο χειρουργός γνωρίζει σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται λόγου χάριν η σκωληκοειδίτις.

 Αν αυτή μπορούσε να μετακινηθεί, εν αγνοία του χειρουργού, στο κεφάλι ή στο γόνατο, τότε η αφαίρεσή της θα απέβαινε προβληματική. Αυτό θα σας το επιβεβαιώσει κάθε θιασώτης της τάξης»1.

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς την ασφάλεια της «υγειονομικής ευταξίας» που προσέφεραν τα πάσης φύσεως «υγειονομικά διαβατήρια»;2 Οι ανεμβολίαστοι ήσαν μια κάποια λύσις!

Είναι καιροί αυτοί για να δίνει το κράτος το κάκιστο παράδειγμα της ελεύθερης κυκλοφορίας εμβολιασμένων και μη πολιτών, νομιμοποιώντας, τοιουτοτρόπως, την «υγειονομική αναρχία»;

Είναι καιροί αυτοί για να κάνει το κράτος τα στραβά μάτια στους «αρνητές» της κοινής λογικής και της επιστήμης και να κλείνει το μάτι στην κοινωνικά ανάλγητη και ανεύθυνη μειοψηφία, διαταράσσοντας την ηρεμία της εύπιστης και γι’ αυτό υπεύθυνης πλειοψηφίας;


Είναι καιροί αυτοί για να μην ξέρει το κράτος πού βρίσκεται ο εμβολιασμένος και πού ο ανεμβολίαστος πολίτης;


Είναι καιροί αυτοί για να στέκεται το κράτος δίπλα σε κάθε ανεμβολίαστο πολίτη;


Είναι καιροί αυτοί για να κυκλοφορούμε χωρίς βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό εμείς οι ανεμβολίαστοι και να στοιβαζόμαστε «σαρδεληδόν» αριστεροί και δεξιοί, κεντρώοι και ακροδεξιοί, δεξιοί και… δεξιοί, «νοικοκυραίοι» και «ψεκασμένοι»;






Βλ. Μπρεχτ, Διάλογοι προσφύγων, μτφ. Δ. Σκούρτη, εκδ. Κριτική, 2022, σελ. 14.


Περί του διαβατηρίου εμβολιασμού/ανοσίας βλ. Κ. Βαθιώτη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης, εκδ. Αλφειός, α΄ έκδοση, 2021, σελ. 136 επ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου