Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΤΟ DRONE ΤΩΝ ΗΠΑ NORTHROP GRUMMAN RQ-4 GLOBAL HAWK ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ;

ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΗΤΑΝ ΡΩΣΙΚΟΙ:«ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ». ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ;
ΒΙΝΤΕΟ 5 ΦΩΤΟ


Οι δηλώσεις πολωνικών ΜΜΕ και αξιωματούχων για υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων στην περιοχή του οικισμού Przewodów είναι μια σκόπιμη πρόκληση για να κλιμακωθεί η κατάσταση αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα συντρίμμια στα πλάνα από το σημείο της έκρηξης στην Πολωνία δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα τονίζει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σχόλιο από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας:
”Οι δηλώσεις πολωνικών ΜΜΕ και αξιωματούχων για υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων στην περιοχή του οικισμού Pshevoduv αποτελούν σκόπιμη προβοκάτσια για να επιδεινωθεί η κατάσταση.
Δεν σημειώθηκαν επιθέσεις σε στόχους κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας

Τα συντρίμμια, που κυκλοφόρησαν σε καυτά κομμάτια από πολωνικά μέσα ενημέρωσης από τη σκηνή στον οικισμό Pshevoduv, δεν έχουν καμία σχέση με τα ρωσικά μέσα καταστροφής.”

Νωρίτερα σήμερα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ρουκέτες έπεσαν στο έδαφος του βοεβοδάτου του Λούμπλιν της Πολωνίας. Ο Πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας.Πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της πτώσης ρουκετών στο έδαφος της Πολωνίας.

Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν αναφορές για πτώση 2 ρωσικών πυραύλων στην Πολωνία, δήλωσε εκπρόσωπος του ο Patrick Ryder σε briefing.

Το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το Reuters, δεν επιβεβαιώνει. “Γνωρίζουμε δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε μια εγκατάσταση στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν. Συνεχίζουμε να μελετάμε το θέμα “τόνισε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο του ξηραντηρίου σιτηρών στις 15:40.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μύλλερ, μετά από αναφορές για πεσμένους πυραύλους, προέτρεψε να μην δημοσιεύονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.



Σύμφωνα με μια εκδοχή οι πύραυλοι που έπεσαν ήταν ουκρανικής προέλευσης και προήλθαν από την ουκρανική αεράμυνα κατά την προσπάθειά της να αποτρέψει τα αλλεπάλληλα κύματα πυραυλικών επιθέσεων που δέχθηκε σήμερα από Ρωσία. Πάνω από 100 ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και έπληξαν ευρύ φάσμα στόχων σε όλη την Ουκρανία με έμφαση σε Κίεβο και Λβιβ.

Το Przewodów που έχει γίνει σημείο αμφιλεγόμενο τις τελευταίες ώρες είναι ένα πολωνικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Lviv. 

Οι αντιπυραυλικοί πύραυλοι του καθεστώτος του Κιέβου προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι ξαστόχησαν.




Ένα θραύσμα του πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία ανήκει στο ZRK S-300.Τα θραύσματα που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης στην Πολωνία μοιάζουν με τμήματα του S-300, ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Πιθανότατα, ο πύραυλος S-300 που κατέληξε στην Πολωνία ανήκει στο 540ο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων της ουκρανικής αεροπορίας.

Το σύνταγμα βρίσκεται στην Kamenka-Bugskaya, στην περιοχή Lviv, και είναι οπλισμένο με συστήματα S-300PS/PT.

Αυτός ο σχηματισμός αεράμυνας βρίσκεται σε υπηρεσία μάχης από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.


Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ένα θραύσμα πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία.

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει τα θραύσματα του αντιαεροπορικού πυραύλου C-300 που έπεσε στο Νταγκεστάν στις 08.10.2020 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ.Είναι πανομοιότυποι.


Εάν οι πληροφορίες για τον θάνατο δύο Πολωνών είναι σωστές, τότε έτσι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας όχι μόνο σκότωσαν σήμερα μια γυναίκα στο Κίεβο αφού έπεσε σε πολυκατοικία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από αντιπυραυλικό τους σύστημα , αλλά ευθύνονται και για το θάνατο των 2 χωρικών στα σύνορα Πολωνίας.

Ο Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι είναι ρώσικοι πύραυλοι…κάλεσε τους «Πολωνούς αδελφούς και αδελφές» να αντιταχθούν στη Ρωσία λόγω του περιστατικού με πυραύλους κοντά στο χωριό Πρζεβοντούφ, υποσχόμενος την υποστήριξή τους.«Να εκτοξεύουν πυραύλους στο έδαφος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ρωσική πυραυλική επίθεση στη συλλογική ασφάλεια! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κλιμάκωση. Πρέπει να δράσουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον συνήθη τρόπο του.

«Σε συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Bob Menendez (D-N.J.) είπε ότι εάν η Μόσχα χτύπησε σκόπιμα εδάφη στην Πολωνία,αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίκληση του άρθρου 5 του καταστατικού χάρτη του ΝΑΤΟ».


η αρχική πηγή της είδησης για το χτύπημα του πυραύλου στην Πολωνία, είπε ότι η APU ήταν υπεύθυνη για τη ρίψη πυραύλων.

Ο Mariusz Gerszewski, ένας Πολωνός δημοσιογράφος από το Radio Zet, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά την πτώση του πυραύλου στο Pszewodow, είπε ότι οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας πιστεύουν ότι θραύσματα ενός πυραύλου έπεσαν στη χώρα αφού χτυπήθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.



Ένα αποξηραντήριο σιτηρών στην Πολωνία – γιατί όχι ένας λόγος για μια πυρηνική αποκάλυψη;….. σχολιάζει σαρκαστικά αναλυτής.

Αποτέλεσμα σοβαρής αναλυτικής δουλειάς των συντακτών του BBC: «Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να βομβαρδίζει πολωνικές φάρμες»!




Παράλληλα, αναφέρθηκαν σε φωτογραφίες που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα ο Πολωνός στρατιωτικός ειδικός Yaroslav Volsky.

Μια ανάλυση αυτών των φωτογραφιών μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι απεικονίζουν τα υπολείμματα μιας μηχανής πυραύλων 5V55R – αυτά χρησιμοποιούνται από το σύστημα αεράμυνας S-300.

Ειδικότερα, αυτό αποδεικνύεται από τον συνδετικό δακτύλιο πτύχωσης της δεξαμενής καυσίμου με το διαμέρισμα ουράς του αντιαεροπορικού πυραύλου 5V55R, όπου τα συγχρονισμένα εξαρτήματα του συστήματος εκτροπής διανύσματος ώσης με αεροδυναμικά πηδάλια (με χαρακτηριστική διάτρηση αρκετών δεκάδων οπών)..



Τα συστήματα S-300 βρίσκονται σε υπηρεσία με τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Προφανώς, με τη βοήθειά τους, το Κίεβο προσπάθησε να αποκρούσει την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Ως αποτέλεσμα, ένας από τους πυραύλους S-300 έφυγε από την τροχιά και έπεσε στο έδαφος της Πολωνίας.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διαβουλεύονται για επεισόδιο στην Πολωνία, όλα τα γεγονότα πρέπει να διαπιστωθούν είπε ο ΓΓ Στόλτενμπεργκ: Μίλησα με τον Πρόεδρο Πολωνίας
για την έκρηξη στην Πολωνία…

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση και οι Σύμμαχοι διαβουλεύονται στενά. Είναι σημαντικό να τεκμηριώνονται όλα τα γεγονότα.”

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν λεπτομέρειες για το περιστατικό πυραύλων στην Πολωνία, αλλά σκοπεύουν να αποδείξουν γεγονότα και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα (Λευκός Οίκος)

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι θα συγκαλέσει συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της G20 σε σχέση με την κατάσταση στην Πολωνία.

Πρόεδρος της Πολωνίας καλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για αύριο στις 12:00.Ο πρόεδρος της Πολωνίας, μετά από συνομιλία με τον Μπάιντεν, διαπραγματεύεται με τον Ζελένσκι.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Müller είπε ότι η Βαρσοβία ελέγχει εάν θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ (συγκαλώντας όλα τα μέλη της Συμμαχίας για διαβούλευση για θέματα ασφάλειας).

YΠΕΞ Εσθονίας: Η Εσθονία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ. Είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τη στενή μας σύμμαχο Πολωνία







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου