Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ (ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ)

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟΣ ΝΤΟΥΣΑΝ Τ. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ! 



ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
«ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.» ΉΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΟΣΝΙΑΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΕΦΤΣΙΤΣ!

Κοσσυφοπέδιο: Η αστυνομία Ουτσεκάδων συνέλαβε, σάπισε στο ξύλο και είναι σοβαρά τραυματίας ο 25χρονος Ντούσαν τ. μουσουλμάνος που έγινε Ορθόδοξος. Στοχοποιήθηκε για μεταστροφή του! Σεκταριστικό έγκλημα. 

”Από μικρός ερωτεύθηκα την Ορθοδοξία. Δεν μεταστράφηκα απλά επέστρεψα στη θρησκεία των προγόνων μου.” Ήταν φίλος ενός Αγίου του μεγάλου θεολόγου και επισκόπου Βοσνίας Ερζεγοβίνης Αθανάσιου Γιέφτιτς!

Ο νεαρός Ντούσαν Ομπρένοβιτς, ο οποίος συνελήφθη χθες τη νύχτα στο Zvečan από τους αυτοαποκαλούμενους αστυνομικούς τ. Ουτσεκάδες στο Κοσσυφοπέδιο στα χθεσινά επιεσόδια βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά την κράτηση του και είναι σε κώμα σύμφωνα με κάποιες πηγές αν και οι περισσότερες μιλούν για σοβαρό τραυματισμό.

 Στοχοποιήθηκε γιατί ο 25χρονος Ντούσαν είναι πρώην μουσουλμάνος που έγινε χριστιανός Ορθόδοξος.




Ο Ντουσάν είναι ένας νεαρός μουσουλμανικής καταγωγής, γεννημένος Σουλεϊμάν, ο οποίος ασπάστηκε στην Ορθοδοξία και έγινε Ντουσάν. 

Ο δικηγόρος Predrag Miljković, ο οποίος υπερασπίζεται τον Dušan Obrenović , που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου χθες κατά τη σύλληψη και την κράτησή του, δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει και να φωτογραφίσει τα τραύματά του ενώ ο πελάτης του βρισκόταν υπό κράτηση στη Νότια Μιτρόβιτσα. 

Ο Miljković επισκέφτηκε ξανά το τραυματισμένο νέο σήμερα και δήλωσε ότι ο Obrenović αιμορραγούσε ακατάσχετα από το arcade χθες το βράδυ, καθώς και ότι χρειάζεται εξέταση από χειρουργό λόγω φόβου εσωτερικής αιμορραγίας, κάτι που υπάρχει και στην αναφορά του γιατρού που εξέτασε τον Obrenović στο νοσοκομείο. . μονάδα κράτησης. 

Ο Obrenović παραπονιόταν για πόνους και, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, βρίσκεται σε κώμα.

Ο Dušan στο Zvečan. Καταγόταν από Αλβανό πατέρας και Βόσνια μητέρα, γεννήθηκε ως Sulejman. Μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία. Πήρε το όνομά του από τον αυτοκράτορα Ντούσαν, το επώνυμό του από τη δυναστεία των Ομπρένοβιτς.

“Δεν προσηλυτίστηκα σε άλλη θρησκεία, απλώς επέστρεψα. Οι πρόγονοί μας ήταν Ορθόδοξοι” έλεγε.


Πάει για Νεομάρτυρας…..αφού η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία είναι αυτή που όπλισε το χέρι των δημίων του.. Ντούσαν.

”Ο Ντούσαν Ομπρένοβιτς, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​από αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου, ονομαζόταν Σουλεϊμάν πριν ασπαστεί την Ορθοδοξία” αναφέρει το kosovo-online.

Ο Dušan Obrenović, ένας νεαρός άνδρας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου χθες κατά τη σύλληψή του στο Zvečan και τέθηκε υπό κράτηση, γεννήθηκε σε μεικτό Αλβανο-Βοσνιακό γάμο και το όνομά του ήταν Sulejman, και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν ήδη για αυτόν μερικά χρόνια πριν όταν αποφάσισε να μεταστραφεί στην Ορθοδοξία και να αλλάξει όνομα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Πρέντραγκ Μίλκοβιτς, ο Ομπρένοβιτς βρίσκεται υπό κράτηση σε πολύ σοβαρή φυσική κατάσταση λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη χθες, έχει πολλαπλά τραύματα και μώλωπες και χρειάζεται τη βοήθεια χειρουργού.

Η ιστορία της ζωής του, ωστόσο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο Ντούσαν ζει στη Βόρεια Μιτρόβιτσα και το 2016 βαφτίστηκε και αντί για Ισλάμ πήρε την Ορθόδοξη πίστη. Μετά άλλαξε το όνομά του, και λέει ότι από μικρός ερωτεύτηκε την Ορθοδοξία.

“Δεν προσηλυτίστηκα, αφού οι πρόγονοί μας ήταν Ορθόδοξοι, μόλις επέστρεψα. Ο πατέρας μου, με καταγωγή από το Brčko, είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, η αδερφή μου δεν διαμαρτυρήθηκε και η μητέρα μου δεν ήταν ενθουσιώδης”, είπε ο Obrenović στα μέσα ενημέρωσης. πριν μερικά χρόνια..

Ο Dušan στη συνέχεια επεσήμανε ότι δεν μπορούσε να περιμένει τη βάφτιση.



«Για παράδειγμα, ο πατέρας μου είναι άθεος. Δεν με εμπόδισε, μου είπε: «Γιε μου, αν το αποφάσισες έτσι, είναι δική σου δουλειά». θυμάται ο Ντουσάν.

Πήρε το επώνυμό του από τη δυναστεία Obrenović, το όνομά του από τον αυτοκράτορα Dušan και τη δόξα του Αγίου Ιωάννη. Οι περισσότεροι φίλοι του από την Kosovska Mitrovica αποδέχτηκαν την απόφασή του, αλλά όπως λέει, υπάρχουν συμπολίτες που δεν τους άρεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται, κάποιοι από την πόλη, κάποιοι Ισμαηλίτες μουσουλμάνοι, τους ενοχλεί το γεγονός ότι με βάφτισαν. Υπάρχουν και κάποιοι Ορθόδοξοι που ενοχλούνται και μου πετάνε κουβέντες στο δρόμο, αλλά εγώ δεν νοιάζομαι. Ο Θεός είναι αυτός που θα κρίνει τους πάντες, όχι το προσέχω τόσο πολύ. Δεν τους μισώ», καταλήγει ο Ντούσαν.


Κάποια στιγμή βρισκόταν και στην πομπή που συνόδευε τον εκλιπόντα Επίσκοπο Aθανάσιος Γιέφτσιτς από το Zahum της Ερζεγοβίνης στη νεκρώσιμη ακολουθία, φίλος του οποίου ήταν. Αυτός ήταν φίλος ενός Αγίου του μεγάλου θεολόγου και επισκόπου Βοσνίας Ερζεγοβίνης Αθανάσιου Γιέφτιτς (+4 Μαρτίου του 2021) ..

Άλλοι συμμετέχοντες στην πομπή λένε ότι ο επίσκοπος Atanasije, ο οποίος είχε μια καλή αρχή, έμενε συχνά στο Κοσσυφοπέδιο και έτσι αυτός και ο Ντούσαν συναντήθηκαν και έγιναν φίλοι. Ο Αθανάσιος αγάπησε εκείνο το νέο, ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του και αγνό στην καρδιά – λένε οι συνομιλητές.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου