Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΑΠΟΡΩΣΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ CHERNIHIV ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ  ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 390.000 ΡΩΣΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, ΠΟΥΣΚΙΝ, ΤΟΛΣΤΟΙ, ΤΣΕΧΟΦ κλπ)

Απο-Ρωσοποίηση! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές διέγραψαν και πολτοποίησαν περίπου 390 χιλιάδες βιβλία στα ρωσικά την περίοδο από το 2022 έως το 2023.

 Αυτό ανέφερε η ουκρανική εφημερίδα “Suspilne” με αναφορά στον διευθυντή του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Εθνοτήτων και Θρησκείας της Περιφερειακής Chernihiv Διοίκηση Lyudmila Zamay. 

Σύμφωνα με αυτήν, κάθε βιβλιοθήκη έχει μια επιτροπή που αποφασίζει ποια βιβλία πρέπει να διαγραφούν. Ο Zamay διευκρίνισε ότι στην περιφερειακή βιβλιοθήκη που πήρε το όνομά του από τον Korolenko, τα υλικά στα ρωσικά αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70% της συνολικής συλλογής βιβλίων. 

Σύμφωνα με τη Γιούλια Μπάιντα, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μρίνσκ, τα βιβλία των συγγραφέων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων διαγράφονται. 

Ανάμεσά τους είναι έργα των Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Σύμφωνα με αυτήν, αποσύρονται επίσης έργα των Bulat Okudzhava, Boris Pasternak, Sergei Yesenin, Anna Akhmatova, Marina Tsvetaeva και άλλων.


Στις 26 Μαΐου, αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Lviv της Ουκρανίας, δύο μνημεία για τους Σοβιετικούς στρατιώτες διαλύθηκαν σε μια μέρα. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram “Decolonization. Ukraine”, μνημεία κατεδαφίστηκαν στα χωριά Mlynyska και Berezhnytsya στην περιοχή Stryi της περιοχής Lviv. 

Στις 3 Μαΐου, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας υιοθέτησε έναν νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία ξήλωσης μνημείων και άλλων κατασκευών που σχετίζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την ΕΣΣΔ. 

Οι βουλευτές της Ράδας τροποποίησαν τον νόμο «Περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η ξήλωση μνημείων που σχετίζεται με τη ρωσική και σοβιετική ιστορία, καθώς και η μετονομασία των δρόμων, ξεκίνησε στην Ουκρανία το 2015.

Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Μρίνσκαγια Γιούλια Μπάιντα είπε ότι ο κατάλογος των απαγορευμένων συγγραφέων περιελάμβανε τους Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. 

Έργα των Okudzhava, Pasternak, Yesenin, Akhmatova, Tsvetaeva και άλλων αποσύρονται επίσης. Nαζιστές οι Ουκρανοί ότι έκανε ο Χίτλερ με την εκφυλισμένη τέχνη.….

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Konstantin Kochayef, δήλωσε ότι η «απορωσοποίηση» έχει γίνει μια πανευρωπαϊκή πολιτική μέθοδος, η οποία επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από την ενεργό κατεδάφιση σοβιετικών μνημείων, τη λογοκρισία των εγχώριων μέσων ενημέρωσης και τα πολιτιστικά έργα στα ρωσικά. 

Σε μια τέτοια κατάσταση, κατέληξε, η Μόσχα δεν μπορεί να ενεργήσει με άλλο τρόπο από το να προστατεύσει αυστηρά τα συμφέροντά της.

Λογοκρισία και πολιτισμικό πογκρόμ..από βαρβάρους





 

7 σχόλια:

  1. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» 1.

    Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες ΟΛΗ την αλήθεια θέλει δύναμη…. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» εδώ και χιλιάδες χρόνια ‘’εμείς’’ οι καλοί …... τι κάνουμε ;

    Το 724 ο εικονομάχος αυτοκράτορας Λέων Γ΄ πρόσταξε να πυρολυθεί η περίφημη Οικουμενική Σχολή, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της εποχής, όπου στεγαζόταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Βυζαντίου, επειδή οι δάσκαλοι του εκπαιδευτηρίου αρνήθηκαν να γνωματεύσουν εναντίον της λατρείας των εικόνων. Ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή να κυκλωθεί από ένοπλους στρατιώτες το κτίριο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς και να απαγορευθεί η έξοδος του προσωπικού από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να καούν όχι μόνο οι θησαυροί της βιβλιοθήκης αλλά και οι διδάσκαλοι. χρονογράφοι Κεδρηνός, Ζωναράς, Γλυκάς και Μανασσής

    Οι πυρπολήσεις περγαμηνών, χειρόγραφων και βιβλίων αποτελεί έργο κυρίαρχων εξουσιαστικών δυνάμεων όλων των εποχών. Είναι η προσπάθεια τους να ελέγξουν τη  γνώση ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ.

    Για πέντε ολόκληρους αιώνες, οι κορυφαίοι επιστήμονες και λόγιοι του κόσμου διέπρεψαν μέσα στις αίθουσες της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, μελετώντας, ερευνώντας, γράφοντας και αντιγράφοντας, πάντα στα ελληνικά που ήταν η γλώσσα της παγκόσμιας τότε επικοινωνίας. Η περίφημη λοιπόν βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η μεγαλύτερη και πληρέστερη του κόσμου, αυτή που περιείχε όλη την καταγεγραμμένη σοφία της ανθρωπότητας την έκαψαν για να εξαφανίσουν τα 700.000 χειρογράφων γνώσης.

    Οι βιβλιοθήκες της Κων/λεως, όπου φυλάσσονται τα εναπομείναντα αρχεία της αρχαίας Ελληνικής σοφίας ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ από τους φανατικούς.

    Επί Ζήνωνος Ισαύρου (5ος αί.μ.χ.) πυρπολείται εξ εμπρησμού η φημισμένη βιβλιοθήκη του Ιουλιανού, η οποία αριθμούσε 120.000 τόμους!!!

    Κατά την άλωση το 1204 μ.χ η καταστροφική μανία των Φράγκων σταυροφόρων εξαφανίζει μαζί με τα αγάλματα της Ελληνικής τέχνης και τα αθάνατα πνευματικά δημιουργήματα της Ελληνικής αρχαίας σοφίας!!!

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι το 1204 μ.χ, στις βιβλιοθήκες της Πόλεως ευρίσκονταν ακέραιες οι (100) τραγωδίες του Αισχύλου, οι (123) του Σοφοκλή και οι (92) του Ευριπίδη!!!!

    Τελικά απέμειναν (7) τού πρώτου, (7) τού δευτέρου και (18) του πιο τυχερού Ευριπίδη!!!!!!

    Οι καταστροφές βέβαια που έγιναν το 1453 μ.χ αποτελείωσαν ότι είχε απομείνει μετά κόπου και βασάνων!!!!

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» 2.

      Κάθε αρχείο έχει καταστραφεί ή παραποιηθεί, κάθε βιβλίο έχει ξαναγραφεί, κάθε εικόνα έχει ξαναζωγραφιστεί........πριν εκατοντάδες χρόνια καταστρέψαμε τους αρχαίους ελληνικούς Ναους και ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΤΖΙΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

      Μωσαϊκό θρησκειών η Ελλάδα, εκατοντάδες ναοι των καθολικών λειτουργούν στην Ελλάδα, η Αγγλικανική Εκκλησία με ναο στην Αθηνα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες, των διαμαρτυρομένων

      Ισλαμιστές, βουδιστές, ινδουιστές, ιουδαίοι, μπαχάι, αγγλικανοί, κόπτες, καθολικοί, όλοι έχουν στην Ελλάδα ‘’ναους’’ που μπορούν να προσεύχονται και τα τελούν τα ‘’μυστήρια’’τους . τον τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδοθεί δεκατρείς άδειες για μουσουλμανικά τεμένη, τρεις για ναούς μπαχάι (θεωρείται η νεότερη από τις θρησκείες που μπορούν να χαρακτηριστούν παγκόσμιες) κλπ το δόγμα με τη μεγαλύτερη αύξηση χώρων λατρείας στην Ελλάδα είναι των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Λειτουργούν πάνω από 350 ‘’εκκλησίες’’

      Αθήνα, επί της Ιεράς Οδού, στην περιοχή του Βοτανικού, τέμενος 1.000 τετραγωνικών μέτρων (ο προϋπολογισμός ανήλθε στις 887.000 ευρώ) που διαθέτει 500 θέσεις για άνδρες και 50 θέσεις για γυναίκες

      Στη χώρα μας λειτουργεί επίσης εδώ και δώδεκα χρόνια βουδιστική στούπα. Βρίσκεται στις πλαγιές του Μαύρου Όρους στην Κόρινθο. Ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου»,

      Διαγραφή
    2. αυτα γηνονται οταν το παλουκι που χρησημοποιεις χτυπησει τις αμηγδαλες σου

      Διαγραφή
    3. ρε βλημα και απο που τεκμηριωνοντε δαυτα; και πως εχουμε σημερα βιβλια;

      Διαγραφή
  2. Απορώ γιατί τα γράφεις , σε ποιόν απευθύνεσαι και τι προτείνεις να κάνουμε εδώ και στην Κύπρο.
    Πες την γνώμη σου τι μπορεί να γίνει ακόμη.
    Γιατί κατόπιν εορτής και των τύποις εκλογών , που τρέχουν όλοι και τους ψηφίζουν και τους επιβραβεύουν, πάει τότε πέταξε το πουλί κι είναι αργά για δάκρυα Στέλα.
    Αυτό σημαίνει σημαίνει ότι αυτά θέλουμε αυτά έχουμε.
    Όσο για βιβλιοθήκες βιβλία και καψίματα, παρακαλώ δες αν σώθηκε κάπου και δείξε μας, το βιβλίο που μιλάει για την ελληνική καταγωγή της Θεοτόκου να το δούμε κι εμείς και να ηρεμίσουμε και να ξενοιάσεις και σύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς φιλε μου αυτά τα βιβλία που μιλούν για την ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟ βρίσκονται στα υπόγεια του Βατικανού και σε κάποιες Μονές, τα περισσότερα τα έχετε ΚΑΨΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ, μην σε ανησυχεί αυτό διότι μετα τα γεγονότα όλα θα αποκαλυφτούν και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μορη καριολα, που τα ξερεις; πρακτορι του παπα εισαι και τα ψαξες;

      Διαγραφή