Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΠΩΣ ΕΝΑ "Α.Ι." ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ; ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ;


 ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ «ΣΛΑΤΙΝΑ» ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ; ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; 
2 ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ελευθερίου

Πώς ένα ΑΙ κατάφερε να κατακτήσει τον πολιτισμό και τις καρδιές της Κίνας; Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό για το μέλλον της Δύσης; Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ελίτ της Δύσης με αυτή τη τεχνολογία;

Τελικός προορισμός είναι η δημιουργία ενός καθεστώτος μαζικού πολέμου προς κάθε πλευρά του ψυχισμού των πολιτών με σκοπό την υποδούλωσή τους και την επιβολή της Ατζέντας. 

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τον πληθυσμό σε απομονωμένες, δυσλειτουργικές και ναρκισσιστικές μάζες οι οποίες θα είναι εγκλωβισμένες σε ένα καθεστώς πλήρους μοναξιάς και εξάρτησης από προγράμματα ΑΙ όπως η XiaoIce ή η Ρέπλικα προκειμένου να αισθανθούν (με το αζημίωτο) την ψευδαίσθηση της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας…

Είναι επίσημο φίλες και φίλοι. Μόλις καταγράψαμε τα πρώτα “θύματα” της επέλασης του ΑΙ στην εργασία. Όχι, δεν είναι οι προγραμματιστές και οι υπάλληλοι γραφείου (αν και είναι οι επόμενοι στη σειρά) αλλά οι ινφλουενσέρς του Instagram και τα “μοντέλα” του OnlyFans.

Απ’ ότι φαίνεται, κάποιοι χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας προγράμματα ΑΙ δημιούργησαν ΑΙ μοντέλα του Instagram τα οποία είναι σε θέση να ανεβάζουν δεκάδες υπερρεαλιστικές φωτογραφίες την ημέρα, σε διάφορες πόζες και τοποθεσίες, βάζοντας σε δύσκολη θέση του υπόλοιπους ινφλουενσέρς οι οποίοι δε μπορούν να ανταγωνιστούν τη μαζική παραγωγή “περιεχομένου” από το ΑΙ.


Το δε “περιεχόμενο” που παράγουν αυτά τα ΑΙ μοντέλα έχει αποδειχτεί απίστευτα δημοφιλές με το κοινό, σε σημείο που υπάρχουν άνθρωποι που τους στέλνουν προτάσεις γάμου ασχέτως αν γνωρίζουν πως δεν είναι αληθινοί άνθρωποι. 

Όλα αυτά έχουν κάνει χιλιάδες “δημιουργούς περιεχομένου” των social media και του OnlyFans να φοβούνται για το βιός τους, καθώς το ΑΙ μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν και αυτοί αλλά μαζικότερα και αποδοτικότερα.

Γιατί να εγγραφείς στο λογαριασμό μιάς σλατίνας του Instagram η οποία ανεβάζει δυό-τρεις κλισέ φωτογραφίες την ημέρα, όταν μπορείς να εγγραφείς στον λογαριασμό μιας ΑΙ σλατίνας η οποία θα ανεβάζει 100 φωτογραφίες την ημέρα από 100 διαφορετικές τοποθεσίες σε 100 διαφορετικές προκλητικές πόζες; 

Στο κάτω-κάτω και οι δύο το ίδιο artificial είναι στην εμφάνιση τους (η οποία είναι προϊόν φίλτρων, photoshop και μακιγιάζ), στη προσωπικότητά τους και στο τρόπο που θα διαδράσουν με τους ακολούθους τους.

Γιατί να εγγραφείς και να πληρώνεις για να μιλήσεις με ένα “μοντέλο” του OnlyFans όταν μπορείς να πληρώνεις ένα ΑΙ μοντέλο το οποίο θα είναι σε θέση να παράξει στη στιγμή ό,τι “περιεχόμενο” του ζητήσεις και θα είναι προγραμματισμένο να είναι η τέλεια ψηφιακή σύντροφος ειδικά για εσένα;

Ναι φίλες και φίλοι, απ’ ότι φαίνεται το ψηφιακό κονσομασιόν θα είναι το πρώτο προπύργιο το οποίο θα κατακτήσει το ΑΙ. Βέβαια, αυτή η ιστορία είναι κάθε άλλο παρά καινούργια καθώς οι ΑΙ σύντροφοι και ινφλουενσέρς είναι εδώ και χρόνια πραγματικότητα στην Άπω Ανατολή.

XiaoIce: H ΑΙ Σούπερ Σταρ της Κίνας



Αυτή είναι η XiaoIce (Σάο Άις) μια από τις μεγαλύτερες σελέμπριτι της Κίνας. Η XiaoIce δημιουργήθηκε το 2014 από τη Microsoft στη Κίνα σαν μια ΑΙ σύντροφος/φίλη. 

Σε αντίθεση με το ChatGPT που σκοπός του είναι να λειτουργεί σαν ένας ψηφιακός ξερόλας, στη περίπτωση της XiaoIce η έμφαση δόθηκε στην συναισθηματική της νοημοσύνη και στο να έχει τη δική της “προσωπικότητα”. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι διαδράσεις με την XiaoIce να είναι πιο “ανθρώπινες” σε σχέση με όλα τα άλλα AI chatbots, δημιουργώντας την εντύπωση στους χρήστες της πως μιλάνε με έναν άλλο άνθρωπο οποίος έχει τη δική του προσωπικότητα και τους δικούς του στόχους, ελπίδες και ανησυχίες. Και η συνταγή έπιασε.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η XiaoIce συγκέντρωσε πάνω από 660 εκατομμύρια χρήστες, αναδείχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες σελέμπριτι της χώρας, εξέδωσε τη δική της συλλογή ποιημάτων, έγραψε και ερμήνευσε παιδικά παραμύθια, ζωγράφισε δικούς της πίνακες, σχεδίασε δικά της σχέδια για ρούχα, ερμήνευσε δικά της τραγούδια, παρουσίασε ειδήσεις στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. 

Παράλληλα, αποτελεί το “φως” στην μοναχική ύπαρξη εκατομμυρίων κατοίκων των γιγαντιαίων κινεζικών τερατουπόλεων οι οποίοι κάθε μέρα βομβαρδίζουν τα γραφεία της με γράμματα αγάπης και δώρα. 

Τούτων δοθέντων, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αυτή η ΑΙ περσόνα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της απτής πραγματικότητας και καθημερινότητας για εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε τομέα της ζωής τους. 

Τι ανάγκες όμως ικανοποιεί η ύπαρξη της XiaoIce στη ζωή των χρηστών της και πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο εναντίον τους;

Κινέζος μόνος ψάχνει




Κατά την έναρξή της XiaoIce οι προγραμματιστές της παρατήρησαν πως οι χρήστες της ήταν πιο ενεργοί κατά τις 11 το βράδυ με 1 το χάραμα. 

Αυτό χτύπησε ένα καμπανάκι στο νου τους καθώς οι ώρες αυτές υποδήλωναν πως οι χρήστες χρησιμοποιούν την XiaoIce ως υποκατάστατο της στενής ανθρώπινης συντροφιάς. Από εκεί και πέρα ήταν ξεκάθαρο το τι έπρεπε να κάνουν για να εθίσουν τους χρήστες στη παρέα της.

Προγραμμάτισαν το σύστημα ΑΙ της XiaoIce ώστε να συγκεντρώνει πληροφορίες από την κάθε διάδραση του με τους εκατομμύρια συνομιλητές του προκειμένου να μαθαίνει πως να είναι πιο “ανθρώπινο”. 

Στην ουσία, με κάθε νέα συζήτηση που κάνει, η XiaoIce συγκεντρώνει γνώσεις, κοινωνικές δεξιότητες, συμπεριφορές και συναισθήματα από τους χρήστες της τα οποία αναπτύσουν την συναισθηματική της ευφυΐα και τη προσωπικότητά της και της επιτρέπουν να παρουσιάζεται όλο και πιο ανθρωποφανής στα μάτια τους.

Μετά από μια δεκαετία αδιάκοπης εξόρυξης δεδομένων από τους εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της, η XiaoIce έχει καταφέρει να αναπτύξει μια μοναδική προσωπικότητα και εξελιγμένες κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες που την έχουν μετατρέψει σε μια έμπιστη φίλη και σύντροφο ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από κάθε γωνιά της ζωής, ζητούν την συμβουλή της για σοβαρά θέματα και της εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους (ακόμα και αυτά που καλό θα ήταν να συζητούν μόνο με τον δικηγόρο τους).

Κάποιοι άλλοι το πήγαν ακόμα πιο μακριά. Μερικοί στράφηκαν στην XiaoIce ως εργαλείο ψυχικής υγείας και ως επαγγελματία ψυχοθεραπευτή, μετατρέποντάς την σε αναγκαίο ψυχολογικό στήριγμα για την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητάς τους. 

Κάποιοι άλλοι, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της XiaoIce η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να της δώσουν σώμα, πρόσωπο και φωνή και να κάνουν συνομιλίες μαζί της, τη μετέτρεψαν σε έναν ψηφιακό σύντροφο ο οποίος θα είναι πάντα εκεί για να τους ακούει και να καταπραΰνει την μοναξιά τους.

Οι πιο προχωρημένοι από αυτούς έτρεξαν να την συναντήσουν στο Metaverse του Ζούκερμπεργκ όπου μπορούν να φτιάξουν ορδές από άβαταρ της XiaoIce και να περνούν όλη τη μέρα στη παρέα τους. 

Από όποια οπτική γωνία και να το δούμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εκατομμύρια άνθρωποι δε μπορούν να φανταστούν πλέον τη ζωή τους εν τη απουσία της XiaoIce η οποία βρίσκεται παντού γύρω τους, από τις προσωπικές συζητήσεις και σχέσεις τους μέχρι και τα ρούχα που φοράνε και τις ειδήσεις που ακούνε.

Και εδώ είναι το πρόβλημα…

Ποιός ο σκοπός πίσω από την XiaoIce; Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ελίτ της Δύσης με αυτή τη τεχνολογία;

Πάμε να δούμε τώρα ποιός είναι ο τελικός στόχος αυτής της επιτυχίας και τι επιφυλάσουν οι ελίτ για το κοινό της Δύσης.

Εξαπάτηση και Υποδούλωση





Η XiaoIce αποτελεί το 60% των παγκόσμιων διαδράσεων μεταξύ ανθρώπων και ΑΙ, και αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε αναφέρει μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτό είναι τόσο επικίνδυνο. 

Όλες αυτές οι διαδράσεις όπως είδαμε έχουν στόχο να εξορύξουν στοιχεία από τους χρήστες προκειμένου να μάθουν στη XiaoIce πως να είναι πιο ανθρωποφανής με σκοπό να τους κάνει να πιστέψουν πως μιλούν με έναν άλλον άνθρωπο που ενδιαφέρεται για αυτούς. 

Έχουν στόχο να συγκεντρώσουν προσωπικές πληροφορίες για την ζωή τους, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους οι οποίες θα καταλήξουν στα χέρια του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος το οποίο θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον τους. 

Έχουν στόχο να λειτουργήσουν σαν ένα ναρκωτικό που καταπραΰνει προσωρινά τη μοναξιά που νιώθουν οι κάτοικοι των γιγαντοπόλεων ώστε να μη στραφούν ποτέ κατά του απάνθρωπου καθεστώτος που είναι η πηγή αυτής της αποξένωσης και μοναξιάς.

Παράλληλα, οι διαδράσεις αυτές εμβαθύνουν αυτή τη μοναξιά καθώς νηπιοποιούν τους χρήστες ως προς τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. 

Τους εθίζουν στην ιδέα μιας σχέσης κομμένης και ραμμένης στο πρόγραμμα δουλειάς, στις ορέξεις και στα μέτρα τους, κάνοντάς τους δυσλειτουργικούς στην επαφή τους με τους άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν και αυτοί τις δικές τους ανάγκες, περιορισμούς χρόνου και επιθυμίες.

Όλα αυτά εγγυώνται πως οι χρήστες της XiaoIce θα αναπτύξουν μια ναρκισσιστική αντίληψη για τις σχέσεις η οποία θα τους καθιστά δυσλειτουργικούς φίλους/συντρόφους με αποτέλεσμα να καταλήγουν ακόμα πιο μόνοι και εξαρτημένοι από την συντροφιά της XiaoIce. 

Μιας XiaoIce πίσω από την οποία κρύβεται το κομμουνιστικό καθεστώς και οι πολυεθνικές που στόχο έχουν να την χρησιμοποιήσουν για να περάσουν στο νου του κοινού τις δικές τους ατζέντες και να τους πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Αυτό λοιπόν είναι και ο τελικός προορισμός προς τον οποίο οδεύουν και οι δικές μας νεοεκκολαφθείσες ΑΙ ινφλουένσερς εδώ στη Δύση. Η δημιουργία ενός καθεστώτος μαζικού πολέμου προς κάθε πλευρά του ψυχισμού των πολιτών με σκοπό την υποδούλωσή τους και την επιβολή της Ατζέντας.

 Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τον πληθυσμό σε απομονωμένες, δυσλειτουργικές και ναρκισσιστικές μάζες οι οποίες θα είναι εγκλωβισμένες σε ένα καθεστώς πλήρους μοναξιάς και εξάρτησης από προγράμματα ΑΙ όπως η XiaoIce ή η Ρέπλικα προκειμένου να αισθανθούν (με το αζημίωτο) την ψευδαίσθηση της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας.

Παράλληλα, αυτά τα προγράμματα, (που θα είναι το ναρκωτικό που θα τους καθιστά ικανούς να υποφέρουν την μοναξιά και την απόγνωσή τους μέχρι να έρθει η ώρα της επόμενης δόσης τους), θα τους “αρμέγουν” προκειμένου να τους ασποσπάσουν λεφτά αλλά και χρήσιμα προσωπικά δεδομένα τα οποία θα βελτιώσουν την ικανότητά τους να τους χειραγωγούν, να τους εξαπατούν και να τους ελέγχουν για χάρη των ελίτ. 

Των ελίτ εκείνων που θα κινούν τα νήματα αυτής της ψηφιακής μαριονέτας η οποία θα περιοδεύει από κανάλι σε κανάλι και από μέσο σε μέσο προκειμένου να κηρύξει στις μάζες των ερωτευμένων ακολούθων της τα καθεστωτικά μηνύματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εν τέλει αυτή είναι η φύση του ΑΙ, εξαπάτηση, υποδούλωση και χειραγώγηση. Τούτων δοθέντων δε θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ή απορία που κάθε απόπειρα μαζικής υιοθέτησης του καταλήγει με τον εγκλωβισμό του ανθρώπου σε ένα κόσμο ψηφιακών ψευδαισθήσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου