Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...

BERNIE SPOFFORTH: «ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΥΡΑΝΝΙΑ»

ΒΙΝΤΕΟ


Από τη Ρόντα Γουίλσον 

Η Bernadette Spofforth έσπασε τη σιωπή της και δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter.

«Χωρίς ελευθερία του λόγου, δεν υπάρχει δημοκρατία και χωρίς δημοκρατία υπάρχει πραγματικά μόνο τυραννία. Και το να αντιμετωπίζεσαι ως εγκληματίας, όταν ξέρεις ότι είσαι αθώος, από τις αρχές, τους δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές είναι τρομακτικό και καταστροφικό για τη φήμη σου», είπε.

Προσθέτοντας: «Η διαδικασία είναι η τιμωρία και θα φιμώσει εκατομμύρια. Και όταν σιωπούμε, αυτό είναι το τέλος της ελευθερίας του λόγου μας».

Η Bernadette Spofforth ("Bernie") κατηγορήθηκε ότι ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο δολοφόνος του Southport ήταν αιτών άσυλο που είχε φτάσει με βάρκα.

Στις 8 Αυγούστου, η Bernie συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για 36 ώρες με την υποψία της δημοσίευσης γραπτού υλικού για την υποκίνηση φυλετικού μίσους και ψευδών επικοινωνιών. Ωστόσο, η υπόθεσή της αργότερα αποσύρθηκε και δεν ερευνάται πλέον από την αστυνομία.

Η Ένωση Ελευθερίας του Λόγου (FSU) την υπερασπίστηκε, δηλώνοντας ότι δεν έπρεπε να είχε συλληφθεί εξαρχής. Ο Γενικός Γραμματέας της FSU, Τόμπι Γιανγκ, δήλωσε: «Αν είχε διωχθεί, θα είχαμε κανονίσει μια ομάδα δικηγόρων να την υπερασπιστεί και να πληρώσει όλα τα έξοδά τους».

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την υπόθεση ή τη διαμάχη γύρω από αυτήν, έχουμε δημοσιεύσει προηγουμένως άρθρα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Την Τετάρτη, η Bernie δημοσίευσε μια ενημέρωση βίντεο στο Twitter (τώρα X) με τίτλο «If This is True», μια αναφορά στο αρχικό της tweet για το οποίο συνελήφθη και ξεκίνησε με τα ίδια λόγια.



«Αυτή είναι η ιστορία του πώς το κράτος [του Ηνωμένου Βασιλείου] φίμωσε έναν απλό πολίτη, μέσω όρων σύλληψης και εγγύησης, για να διασφαλίσει ότι θα ακουστεί μόνο η κρατική αλήθεια», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη.

Στην ανάρτησή της στο βίντεο, ξεκίνησε εξηγώντας τη σιωπή της δηλώνοντας ότι αν είχε απαντήσει σε μηνύματα υποστήριξης, θα είχε φυλακιστεί ξανά για παραβίαση των όρων εγγύησης. 

Στη συνέχεια είπε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία είχε εκδώσει δήλωση λέγοντας ότι δεν λαμβάνει «περαιτέρω μέτρα» («NFA»), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες και η έρευνα θα κλείσει. «Επειδή δεν είχα κάνει τίποτα παράνομο», είπε.


5 σχόλια:

  1. Ο κόσμος έτσι όπως έχει γίνει (κι εγώ μια από τα ίδια είμαι) μου θυμίζει κάτι πολύ χειρότερο από τον άσωτο υιό της παραβολής:
    Έχουμε γίνει σαν τους χοίρους που σάλταραν κι άρχισαν να κάνουν sprint, ποιος θα πέσει πρώτος από το γκρεμό και θα πνιγεί στα βάθη της κόλασης.

    Μόνη ελπίδα, όσοι έχουμε γόνατα να τα ματώσουμε στις μετάνοιες και κουλάδια μας να πάθουν αγκύλωση από την ένθερμη προσευχή. Κι ο Πλάστης με μια Του σκέψη θα δώσει διέξοδο στα δικά μας αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάσαι την Αγία Ματρώνα, την οποία ρωτήσαν το 1925:

      - " Γιατί επέτρεψε ό Θεός νά κλείσουν καί νά γκρεμίσουν τόσες Εκκλησίες στη Ρωσία;"

      εκείνη απάντησε μέ τά παρακάτω λόγια:

      - "Αυτό ήταν τό θέλημα τού Θεού. Ο λαός είναι σάν υπνωτισμένος καί μιά φοβερή δαιμονική δύναμη έχει μπεί σέ δράση. Βρίσκεται στόν αέρα, καί διεισδύει παντού. Παλιά, ή δαιμονική αυτή δύναμη κατοικούσε στά έλη καί στά πυκνά δάση, επειδή οί άνθρωποι πήγαιναν τακτικά στήν εκκλησία, φορούσαν καί τιμούσαν τόν σταυρό. Τά σπίτια τους ήταν προστατευμένα από τίς εικόνες, τά κανδήλια πού έκαιγαν, τόν αγιασμό πού έκαναν...Τά δαιμόνια πετούσαν μακριά καί φοβόντουσαν νά πλησιάσουν...

      Σήμερα όμως, τά σπίτια αυτά αλλά καί οί ίδιοι οί άνθρωποι έχουνε γίνει κατοικητήριο δαιμόνων γιά τήν απιστία τους καί τήν απομάκρυνσή τους από τόν Χριστό.

      ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ: Οι εκκλησίες μας δε γκρεμίζονται μεν από κομμουνιστές και άλλους αντίχριστους, αλλά σε λίγο θα γίνουν ναοί του οικουμενισμού, που είναι πολύ χειρότερο.

      "Εμείς ας κάνουμε αυτό που μπορούμε, και τα του Θεού έρχονται μόνα τους χωρίς την ημών ζήτησιν"

      Διαγραφή
  2. Τι σου είναι βρε παιδί μου αυτοί οι συνειρμοί... Είδα την κοπελίτσα που ίπταται και θυμήθηκα μια πρόσφατη είδηση:

    Γαλλία: 44χρονος πέταξε πάνω από βράχους και βουνά με το «μαγικό χαλί» του Αλαντίν.
    Αν κατά λάθος χυθεί αγιασμός σε αυτό το χαλί, δε θα μπορέσει να ξαναπετάξει. Αν θέλεις δοκίμασέ το και πες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι π.χ. οι μεγάλοι Άγιοι της εποχής μας Παΐσιος, Πορφύριος, Εφραίμ της Αριζόνα "διακτινίζονταν" χωρίς χαλιά, μοκέτες και υφάσματα επιπλώσεων σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων για να βοηθήσουν, ή για να σώσουν και όχι για να πλανήσουν ψυχές, δε θα το βρεις σε ιστοσελίδες πούστικες

      Διαγραφή
    2. Μαρτυρία Λουκά Γεωργίου (Συνταγματάρχης Ε.Α., Σαλαμίνα):
      «Όταν υπηρετούσα στην Κύπρο, το 1989, ο λοχίας μού ανέφερε ότι, όταν αυτός φοιτούσε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, είχε έναν φίλο δημοσιογράφο από Θεσσαλονίκη, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη (1924–1994).
      Αυτός, λοιπόν, ο δημοσιογράφος τού είπε ότι κάποια εποχή (δε θυμόταν ακριβώς πότε) έπρεπε να πάει στην Αμερική, για να συναντήσει κάποιον Ελληνοαμερικάνο για κάποιο επαγγελματικό ραντεβού.
      Πήγε, λοιπόν, συνάντησε τον Ελληνοαμερικάνο, τελείωσε τη δουλειά που είχε και στη συνέχεια επισκέφτηκαν ορισμένες πόλεις της Αμερικής.
      »Κάποια στιγμή, ενώ οδηγούσε ο δημοσιογράφος, μπήκαν σ’ ένα στενό δρομάκι. Στην άκρη του δρόμου εμφανίστηκαν κάποιοι με μαχαίρια και άγριες διαθέσεις. Του λέει, λοιπόν, ο Ελληνοαμερικάνος: “Κάνε όπισθεν να φύγουμε, γιατί εδώ σε σφάζουνε για ένα δολάριο!”. Προσπάθησε να κάνει όπισθεν, αλλά τους είχαν κλείσει στη μέση και τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Πετάγεται ο Ελληνοαμερικάνος και του λέει: “Κάνε κάτι να σωθούμε!”. “Τι να κάνω;”, του λέει ο δημοσιογράφος. Του λέει μέσα στην απελπισία του ο Ελληνοαμερικάνος: “Σκέψου κάτι, εσύ που πηγαίνεις στο Άγιον Όρος, διότι θα μας σφάξουν!”.
      Ο δημοσιογράφος, σ’ εκείνη τη δύσκολη ώρα που βρέθηκε, επικαλέσθηκε τη βοήθεια του Παππούλη και, ξαφνικά, βρέθηκαν σε μια άλλη συνοικία, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι έγινε.
      »Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, πήγε κατευθείαν στο Άγιον Όρος, στην Καλύβα του Πατρός Παϊσίου.
      Μόλις τον είδε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, τον κτύπησε χαμογελαστός στον ώμο και του λέει:

      “Μη με κουράζεις, βρε παιδί μου, κι αναγκάζομαι να έρχομαι ως την Αμερική!”».

      Καππαδοκίας γέννημα,
      Μακεδονίας καύχημα.
      Αγίου Όρους αστέρα υπέρλαμπρε,
      Βορείου Ηπείρου στύλε αλύγιστε,
      Πόλεως, Θράκης ασπίδα ακλόνητε,
      Αιγαίου, Κύπρου πύργε απόρθητε,
      Ορθοδοξίας κήρυξ ανόθευτε.
      Ούτως, όσιε πάτερ Παΐσιε,
      πρέσβευε τω Βασιλεί Χριστώ τω Θεώ,
      υπέρ του Γένους και των ψυχών ημών

      Διαγραφή