Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΜΠΕΗΣ


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΩΗΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" ΚΑΙ ΟΨΙΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΡΑΣΑ

 Έχει γίνει πλέον συνήθεια ο κληρικός τον οποίον χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος, Κωνσταντίνος Μπέης, να αποκαλείται μ ό ν ο ώς πρώην καθηγητής, και να αποκρύπτει το λειτούργημα ως κληρικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για το οποίο χειροτονήθηκε να διακονεί.


Ίσως για να μπορεί πιο εύκολα να κυκλοφορεί με κουστούμια χωρίς ράσα και γένια, και να κάνει ανά καιρούς πολιτικές δηλώσεις όπως τις παρακάτω που θα διαβάσετε για τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα των Τραπεζών, των Ροκφέλερ, Ρότσιλντ, των τροϊκανών, μιας και ανήκει στην αιχμή του δόρατος του παγκοσμίου κεφαλαίου την Trilateral Commission.

Μπέης καλεί Παπαδήμο

να συνεχίσει και μετά… 


Αίσθηση προκάλεσε άρθρο του πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Μπέη, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», με τίτλο «Έχουν χρέος να πετύχουν» και με το οποίο ουσιαστικά καλεί τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες, μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, για μια πολιτική κίνηση τεχνοκρατών πανεπιστημιακών που θα γκρεμίσει τον παλαιοκομματισμό!!!

Σε κάποιο σημείο του άρθρου του θεωρεί αναγκαία την δεκαετή πειθαρχία μας στις εντολές της τρόϊκας λέγοντας: «Ομως, αφού προδήλως δεν υπάρχει περιθώριο να συντροφιάσουμε με τις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες και τη δική τους μιζέρια, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πετύχει τελικώς η προγραμματιζόμενη δεκαετής πειθαρχία στις εντολές και στην επιχώρια επίβλεψη της τρόικας».

Πιο κάτω ο κ. Μπέης υποθέτει ότι αυτή η ταπεινωτική περιπέτεια μπορεί να μας φρονηματίσει:… «Ισως αυτή η ταπεινωτική για τη φιλοτιμία μας περιπέτεια να μας φρονηματίσει, ώστε στο μέλλον να μην τρέχουμε πίσω από αναξιόπιστους λαοπλάνους της κληρονομικής φεουδαρχικής κομματοκρατίας».

Και τελικά καταλήγει με την ευχή πως: «Οταν θα λήξει η θητεία της παρούσας μεταβατικής πολυκομματικής κυβέρνησης, θα ήταν ευλογία για τον τόπο μας αν ο διαπρεπής τεχνοκράτης και ακαδημαϊκός πρωθυπουργός, μας κ. Παπαδήμος, θα καλούσε αυτούς τους άξιους νέους συναδέλφους μου να τον βοηθήσουν για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού τοπίου της δύστυχης πατρίδας μας. Και «εκάς οι νεκροί» του παλαιοκομματισμού!».

Εμείς εκλαμβάνουμε τα τελευταία αυτά λόγια του παλιού καθηγητή μας, σαν μια ευχή και έκκληση μαζί προς τον συνάδελφό του καθηγητή κ. Παπαδήμο να φτιάξει μια πολιτική κίνηση από νέους τεχνοκράτες πανεπιστημιακούς, για να γκρεμίσουν τον παλαιοκομματισμό και να αλλάξουν
το πολιτικό σύστημα.

Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τις απόψεις του κ. Μπέη:

1) Γιατί, αν ακολουθήσουμε τις εντολές της τρόϊκας για τα επόμενα δέκα χρόνια και τεθούμε κάτω από την επίβλεψή της, τότε θα ξεπουληθούμε, θα εξαθλιωθούμε και στο τέλος της δεκαετίας, όσοι υπάρχουμε ακόμα, θα είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα από σήμερα. Αυτοί που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία, θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν στα σχέδια της τρόϊκας και όχι οι «υπάκουοι».
2) Γιατί ποτέ καμία ταπείνωση δεν συνέτισε κάποιον και ούτε τον ώθησε να μεγαλουργήσει. Τουναντίον, τα υπερήφανα και αξιοπρεπή «ΟΧΙ» ανεβάζουν τον άνθρωπο και παράγουν πολιτισμό και
3) Αντί να περιμένουμε από τον κ. Παπαδήμο να μας σώσει, καλύτερα θα ήταν για τον ίδιο, να μας εξηγήσει αν το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, του δόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος ή όχι.

Πέτρος Χασάπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου