Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS

Μάριο Μόντι:"Ελλάδα, Πορτογαλία
 και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της
εθνικής τους κυριαρχίας



Επισημαίνοντας πως Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σημείωσε πως απεύχεται κάτι τέτοιο για τη χώρα του διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες.



Σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε ότι "η Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία".

"Η δημοσιονομική πειθαρχία που ζητήσαμε δεν αποτέλεσε μια παραχώρηση σε λογικές που αποφασίστηκαν από άλλους, αλλά, αντιθέτως, καλέσαμε τους Ιταλούς να δείξουν, όλοι μαζί, ότι διαθέτουν περηφάνια, τους καλέσαμε να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για ένα καλύτερο μέλλον", προσέθεσε.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανάπτυξη που ορίσθηκε για τις 23 Ιουνίου, η Ιταλία πρόκειται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, που θα πλαισιώσουν εκείνες του νεοεκλεγέντα Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, όμως, ο Ιταλός οικονομολόγος και τεχνοκράτης πρωθυπουργός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, να μην χαλάσουν οι σχέσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο, 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι εμπιστεύεται το ιταλικό πρόγραμμα εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας.

Στο μεταξύ, προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Μόντι ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του ιταλικού Νότου με 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για κοινωνική πολιτική και για την ουσιαστική βοήθεια των ασθενέστερων τάξεων.

"Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση και, μεσοπρόθεσμα, να μειώσουμε τον αριθμό των φτωχών στην χώρα μας", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τετρακόσια εκατομμύρια, τέλος, πρόκειται να διατεθούν για τη δημιουργία 18.500 θέσεων εργασίας σε παιδικούς σταθμούς, μέχρι το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου