Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ...



ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ  «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»





ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

“Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω έγγραφο του κ. υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι...
...σε σωρεία εισαγγελικών εγγράφων, όταν γίνεται αναφορά σε υπήκοο τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης».

Σωστά επισημαίνεται από τον κ. υπουργό, ότι ο όρος αυτός, εκτός του ότι δεν είναι δόκιμος, μπορεί να είναι και μειωτικός για την προσωπικότητα του ατόμου και βεβαίως, δεν συναντάται στην ελληνική νομοθεσία, όπου γίνεται λόγος για «παράνομη είσοδο στη χώρα».



Πρόκειται για στυγνή δολοφονία των λέξεων. Το έχουμε απόλυτα διευκρινήσει στο παρελθόν 

Γράφαμε εκεί πως "η αληθινή έννοια της λέξης   «λαθρομετανάστης», δεν έχει ρατσιστική χροιά, διότι το πρώτο συνθετικό («λαθραίος») προσδιορίζει το δεύτερο συνθετικό  («μετανάστης») προσδιορίζει δηλαδή τον τρόπο που ενεργεί ο άνθρωπος και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η διατύπωση  «παράνομος μετανάστης» που αντιπροτείνεται είναι βαρύτερη από την λέξη «λαθρομετανάστης» γιατί ποινικοποιεί την μεταναστευτική δραστηριότητα του ανθρώπου ενώ η λέξη  «λαθρομετανάστης» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δικαιολογείται το λαθραίο της ενέργειας π,χ, από ακραία φτώχεια.

Αλλά προκειμένου να δολοφονήσουν τη λέξη παριστάνουν τους αγράμματους και λένε δεν υπάρχει «λαθραίος» άνθρωπος! Ερώτηση: Γιατί δεν ποινικοποιείται η λέξη «λαθροκυνηγός» ή «λαθροθήρας»; Εδώ δεν αντιπροτείνεται η χρήση του «παράνομος κυνηγός» ενώ θα άρμοζε περισσότερο αφού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η λαθροθηρία από κάποια αιτία (αν βέβαια πέσει πείνα, κανείς δεν μπορεί και αυτό να το αποκλείσει).


Ο «λαθρεπιβάτης»; Είναι λαθραίος ο άνθρωπος; Ή είναι λαθραία η ενέργειά του να επιβιβαστεί σε ένα μέσον χωρίς εισιτήριο; Απλά παριστάνουν τους αγράμματους γιατί έτσι τους συμφέρει..."

Αλήθεια είναι και ο Εισαγγελέας του Ηρακλείου Κρήτης «αγράματος» ή τον παριστάνει; 

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ??? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΙΚΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ
    ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΚΑΘ ΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΥΝ!!!!!!!
    ΠΩς ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΕΛΦΙΑ? Πώς θα ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα???
    Αδιαμαρτύρητα και δια νόμου παρακαλώ,να μην στενοχωρούμε την νεοεισερχόμενη καφρίλα.....
    Ας ακούγομαι ρατσιστης,σκοτίστηκα!!! Η αλήθεια καίει σαν φωτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή