Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΣ Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΡΙΞΕ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΤΔ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΛΟΓΩ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ! 


Η Εκκλησία έριξε πόρτα στην Πρόεδρο Δημοκρατίας κυβέρνηση και πολιτικούς για Κυριακή Ορθοδοξίας λόγω γάμου ομοφυλόφιλων! Aφού δεν τους αναθεμάτισε και πάλι ευχαριστημένοι να είναι , τους αφήνει ένα παράθυρο…

H ρήξη αυτή Εκκλησίας Πολιτείας υπερβαίνει κατά πολύ μια τρέχουσα κρίση αλλά αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη της Εκκλησίας να μην ταυτιστεί με τη μεγάλη προαναγγελθείσα καταστροφή που το κατεστημένο και η ντόπια ξενοκίνητη ελίτ επιφυλάσσει για τον ελληνισμό...

Η Εκκλησία ήδη είναι στην Επόμενη Μέρα και στον ιστορικό ρόλο που θα κληθεί και πάλι να διαδραματίσει ανανεωμένη στις κρίσιμες μέρες που έρχονται…

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ιερή πόρτα σε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Άκυρο από την Ιερά Σύνοδο με φόντο το νομοσχέδιο για πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων. Χωρίς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολιτικούς οι εορτασμοί. 

Οι πρώτες αντιδράσεις.
Στη Μονή Πετράκη χωρίς πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, μετά από την ασυνήθιστη απόφαση της Ιεράς Συνόδου που ερμηνεύεται ως αντίδραση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Η ιεραρχία είχε εκφράσει την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο ενώ μεμονωμένοι ιεράρχες όπως οι 2 Σεραφείμ Πειραιώς και Κυθήρων ”αφόρισαν” τους ψηφίσαντες δηλώνοντάς τους πως είναι ανεπιθύμητοι μέχρι νεωτέρας.

Τι συνέβη σήμερα

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως οι εορτασμοί για την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα πραγματοποιηθούν στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως συνέβαινε παραδοσιακά.

Παράλληλα, δεν θα εκπροσωπηθεί η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ εκκλησιαστικοί παράγοντες δεν θα παραστούν στο τραπέζι που γίνεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η απάντηση Σακελλαροπούλου

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ενημερώνει πως η ηγεσία της Εκκλησίας έχει ήδη προσκληθεί στις εκδηλώσεις.

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση» τονίζει σχολιάζοντας τα γεγονότα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

Η Εκκλησία θεωρεί ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τήρησε ίσες αποστάσεις για ένα θέμα που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την διδασκαλία της.

Αντιθέτως πήρε ανοικτά θέση υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ και το ίδιο βράδυ που ψηφίστηκε ο νόμος, πανηγύρισε μαζί τους.

Ουσιαστικά η εκκλησιαστική ηγεσία καταφεύγει και καλά κάνει σε μία κίνηση που μοιάζει ακόμα και με έμμεσο…αφορισμό. 

Ο αποκλεισμός των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων από μία υψηλού συμβολισμού για την εκδήλωση της πίστης, τελετουργία σηματοδοτεί στην πραγματικότητα μία τιμωρητική συμπεριφορά, για την απόφαση της άβουλης Βουλής των Ελλήνων να νομοθετήσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Με την κίνηση της Ιεράς Συνόδου δεν θα υπάρξουν επίσημες προσκλήσεις, ούτε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, ενώ αποκλείονται πρέσβεις, καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καν η απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα!

Πορεύθηκαν όλοι κατά του Συντάγματος που προβλέπει τη σύνταξή του στο όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας...

Δεν είναι θεματοφύλακες αφού παρέδωσαν τα θέσφατα αμετακίνητα τα ιερά και τα όσια στον όποιο αντίπαλο ( ακόμη και ”σύμμαχο”) που εποφθαλμιά την ιδιοπροσωπία και ιδιοσύσταση πολιτισμική ταυτότητα του έθνους αλώνοντάς το εκ των έσω ουσιαστικά αποδομώντας το με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο..

Η Εκκλησία έστω την ύστατη Ώρα πήρε αποστάσεις από αυτό το ”Μεγάλο” που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς .. Αποστασιοποιείται από τη διαφαινόμενη και προαναγγελθείσα εθνική καταστροφή.

Η Εκκλησία ήδη είναι στην Επόμενη Μέρα και στον ιστορικό ρόλο που θα κληθεί και πάλι να διαδραματίσει ανανεωμένη στις κρίσιμες μέρες που έρχονται…

Αποστασιοποιείται για να μην της χρεωθεί η ”προαναγγελθείσα” καταστροφή.

H ρήξη αυτή Εκκλησίας Πολιτείας υπερβαίνει κατά πολύ μια τρέχουσα κρίση αλλά αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη της Εκκλησίας να μην ταυτιστεί με τη μεγάλη προαναγγελθείσα καταστροφή που το κατεστημένο και η ντόπια ξενοκίνητη ελίτ επιφυλάσσει για τον ελληνισμό...






 

15 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΝΙΟΥΖ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΛΜΑ .
    ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΕ ΧΕΣΩ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΟΙΨΩ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΕΙΑΝΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΑΤΡΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΒΟΥΛΗΣ.
    ΑΓΚΑΘΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.
    ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΊΔΕΥΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ .
    Η ΡΙΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    ΕΝΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΟΝΟΝ ΜΙΛΗΣΕ, ΚΑΙ Ο ΚΥΘΗΡΩΝ .
    ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ,ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΡΙΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;
    ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΠΡΟΒΙΑ .
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ
    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ;
    Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ.
    Η ΚΑΤΙΝΑ Η ΑΡΕΟΠΑΓΗΤΙΣΑ ,Η ΣΥΜΒΙΟΥΣΑ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;
    Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΗΣ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥΣ ΡΩΜΑΝΕ.
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ή ΟΧΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
    SS ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΓΩ O ΚΑΚΑΓΑΘΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://romioitispolis.gr/mitropolitis-peiraios-peri-aforismoy-ton-politikon-gia-na-eimaste-kai-pragmatistai/ ο πειραιως το λιονταρι χαχαχα..

      Διαγραφή
  2. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ:
    Α Φ Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟΝ ΟΥ ΠΟΙΕΙ.
      Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ,ΣΥΓΝΩΜΗ ,ΜΕΤΑΝΟΙΑ ,ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.
      ΣΥΜΕΩΝ Ο ΚΑΚΑΓΑΘΟΣ

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον αρχικό σχολιαστή. Ενιψε τας χείρας της και πλέον ακολουθεί τακτική αρνιού επί σφαγής ένεκα της αντίδρασης του λαού τον οποίο επιθυμεί να διατηρεί υπνωτισμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια πιστεύετε ότι Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Κασσελάκης και λοιποί θα ήθελαν να παραστούν στην εορτή της Ορθοδοξίας; Νομίζω πως όχι, από υποχρέωση το έκαναν, μια αγγαρεία από την οποία τους έβγαλαν.
    Δυστυχώς βλέπω μια προσπάθεια συνδυασμού του πορεύονται κατά τον Θεό και πορεύομαι κοσμικά ώστε να βρεθεί μια μέση λύση και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τας βουλάς του Θεού, όπως εργάζεται δια να μας σώση, δεν τας γνωρίζει κανείς. Πάντως όμως με όποιον τρόπον και αν γίνονται είναι ωφέλιμες- αδιάφορον ότι ημείς λυπούμεθα και μας φαίνεται ότι εγκατελείφθημεν από του Θεού.

    Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο και Σπηλαιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τυφλή και ... "παράλογη" εμπιστοσύνη στο Χριστό. Στην Πίστη δε χωράει καμία λογική (π.χ. προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος)

    Ἐσύ νομίζεις ὅτι δέν ἔφθασεν ἡ φωνή σου εἰς τούς Ἁγίους, εἰς τήν Παναγίαν μας, εἰς τόν Χριστόν. Μά, προτοῦ ἐσύ φωνάξης, οἱ Ἅγιοι ἔσπευσαν εἰς βοήθειαν σου γνωρίζοντες ὅτι θά τούς ἐπικαλεσθῇς καί θά ζητήσῇς τήν ἐκ Θεοῦ προστασίαν τους. Ὅμως ἐσύ μή βλέπων πέραν αὑτῶν ὅπου φαίνονται καί μή γνωρίζων τό πῶς ὁ Θεός κυβερνᾶ τόν κόσμον θέλεις εὐθύς ὡς ἀστραπή νά γίνεται τό αἴτημά σου.

    Ὅμως δέν εἷναι ἔτσι.

    Ὁ Κύριος ζητεῖ τήν ὑπομονήν. Θέλει νά δείξεις τήν πίστην σου. Δέν εἷναι μόνη ἡ προσευχή ὅπου νά λέγη κανείς ὡσάν παπαγάλος…


    Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. de facto χωρισμός Εκκλησίας - Πολιτείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

    Μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στο "γάμο" των ομοφυλόφιλων.

    https://imcorfu.gr/αποφασεισ-ιερατικησ-συναξησ-μητροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου: ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

    https://www.youtube.com/watch?v=owKJLoSfnKc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου:

      Διαγραφή
  11. Η μελανότερη σελίδα της ιστορίας μας (ο νόμος των ομοφυλόφιλων). (18 Φεβρουαρίου 2024).

    Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Πυργετού.

    https://www.youtube.com/watch?v=oDamvN1S7T0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον μετέφερε την πόρτα αλλού για να μην αναγκαστεί να τους την κλείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή