ΕΛΒΕΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΞΥ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ
ΒΙΝΤΕΟ
Από την Ana Maria Mihalcea, MD, PhD
Ποινική καταγγελία κατά του ομοσπονδιακού συμβούλου Rösti για παράλειψη δράσης σε κατάσταση άμεσου κινδύνου
Η ελβετική επιστημονική ομάδα WIR, της οποίας η έρευνα και η συνέντευξη με τη Reinette Senum έγραψα, υπέβαλε μήνυση κατά των αρχών της Ελβετίας επειδή αγνόησαν τον επικείμενο κίνδυνο για τον πληθυσμό.
Νανοτεχνολογικά δηλητήρια από ψηλά - Ελβετική ερευνητική ομάδα αποκαλύπτει ότι τα «νήματα αράχνης» γεωμηχανικής είναι νανοΐνες πολυαμιδίου που παρέχουν εξαιρετικά τοξικές χημικές ουσίες - τις εισπνέουμε
Μπράβο! Στις 19 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχω στην ομάδα με τη Reinette για μια διεθνή ζωντανή μετάδοση. Ελπίζω ότι και άλλοι θα λάβουν υπόψη αυτό το σπουδαίο έργο των ελβετών συναδέλφων μας και θα αρχίσουν να υποβάλλουν ποινικές καταγγελίες κατά των κυβερνήσεών τους για δηλητηρίαση του λαού και αγνόηση του ζητήματος.
Πρέπει να απαιτήσουμε να σταματήσει αυτή η προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού από τους ουρανούς!
___________________________________________________________________________
A-POST ΣΥΣΤΗΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ / 98.00.992205.01114544
Ομοσπονδιακή Εισαγγελία
Guisanplatz 1
CH-3003 Bern Eriz, 4 Φεβρουαρίου 2025
ΠΟΙΝΙΚΉ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ
Ποινική δίωξη κατά του ομοσπονδιακού συμβούλου Albert Rösti και του Yves Bichsel για αμέλεια ή εκ προθέσεως παράλειψη σε κατάσταση άμεσου κινδύνου (επικείμενος κίνδυνος). Παρά τα επιστημονικά στοιχεία για την απελευθέρωση τοξικών νημάτων, δεν ελήφθησαν προστατευτικά μέτρα.
Κυρίες και Κύριοι
Με την παρούσα υποβάλλω ΜΗΝΥΣΗ κατά:
τον κ. Albert Rösti, υπό την ιδιότητά του ως ομοσπονδιακού συμβούλου και προϊσταμένου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών (DETEC), και
κ. Yves Bichsel, Γενικός Γραμματέας UVEK
Στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας του πληθυσμού, υποβάλλω μήνυση κατά του ομοσπονδιακού συμβούλου Albert Rösti ως ύποπτος αμέλειας ή σκόπιμης παράλειψης σε σχέση με οξεία επικίνδυνη κατάσταση («επικείμενος κίνδυνος»).
Παρά τις σαφείς, επιστημονικά αποδεδειγμένες αποδείξεις σοβαρής απειλής από την απελευθέρωση τοξικών νημάτων σε ολόκληρη την Ελβετία -με αποδεδειγμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον- η αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή υπό την ηγεσία του ομοσπονδιακού συμβούλου Rösti δεν έχει λάβει τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα ούτε έχει επιδείξει επαρκείς απαντήσεις σε επείγουσες προειδοποιήσεις και αναλύσεις.
Τα γεγονότα είναι σαφή:
Συγκεκριμένα στοιχεία παρασχέθηκαν από ανεξάρτητες, άκρως επαγγελματικές εργαστηριακές αναλύσεις.
Επανειλημμένα αιτήματα προς τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές παρέμειναν αναπάντητα ή απορρίφθηκαν με αόριστες, ανεπαρκείς απαντήσεις.
Άμεσος κίνδυνος : Η συνεχιζόμενη αδράνεια όχι μόνο αντιπροσωπεύει αποτυχία της διοίκησης, αλλά θέτει ενεργά σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του πληθυσμού και την ακεραιότητα του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ελβετικού ποινικού κώδικα (StGB), ιδίως τα άρθρα σχετικά με την κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 312 StGB) , την παράβαση του καθήκοντος επιμέλειας (άρθρο 128 StGB) και τη διακινδύνευση της ζωής και της δημόσιας υγείας (άρθρο 129 StGB) , ζητώ την άμεση έναρξη ποινικών ερευνών.
Ζητώ:
Άμεση έναρξη έρευνας κατά του ομοσπονδιακού συμβούλου Albert Rösti.
Διασφάλιση όλων των σχετικών εγγράφων, πρωτοκόλλων επικοινωνίας και διαδικασιών λήψης αποφάσεων.
Η ποινική δίωξη όλων των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην αδράνεια ή την εσκεμμένη καθυστέρηση.
Αυτή η ποινική καταγγελία θα προσελκύσει τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή προσοχή, καθώς η διάσταση του προβλήματος εκτείνεται πολύ πέρα από τα εθνικά σύνορα.
Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και της προστασίας του πληθυσμού, αναμένω την άμεση επιβεβαίωση της παραλαβής και την ταχεία επεξεργασία αυτής της αίτησης.
Λεπτομερή γεγονότα
1. Φυσικές και χημικές ιδιότητες των νημάτων
Αυτά τα νήματα είναι κοίλα και αποτελούνται από δομές πολυαμιδίου νανοκλίμακας με διάμετρο περίπου 4 έως 6 μικρόμετρα. Η δομή και οι ιδιότητές τους διαφέρουν σαφώς από τους φυσικούς ιστούς αράχνης ή παρόμοια βιολογικά υλικά.
Οι χημικές αναλύσεις έχουν εντοπίσει περισσότερες από 30 διαφορετικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων πολύ εύφλεκτων, τοξικών και επιβλαβών ενώσεων όπως:
Παράγωγα βενζολίου: Αυτές οι ουσίες θεωρούνται καρκινογόνες και εξαιρετικά τοξικές.
Εποξείδια και κετόνες: χημικές ουσίες με υψηλό δυναμικό κινδύνου.
Παράγωγα ισταμίνης: ουσίες με πιθανές βιολογικές επιδράσεις.
Επιπλέον, ανιχνεύθηκε αυξημένη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο, η οποία θα μπορούσε να υποδηλώνει πιθανές δραστηριότητες γεωμηχανικής ή πειραματικές τεχνολογίες. Άλλα μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο χαλκός και το χρώμιο ανιχνεύθηκαν σε ίχνη.
2. Συνάφεια της επιστημονικής έρευνας
Επιστημονικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από ανεξάρτητα εργαστήρια δείχνουν ότι η χημική σύνθεση αυτών των νημάτων ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον .
Η χρήση σύγχρονων αναλυτικών μεθόδων όπως το FTIR και το Py-GCMS έχει δείξει ότι τα νήματα δεν είναι φυσικής προέλευσης και υποδηλώνουν πειραματικές, βιομηχανικές διαδικασίες ή ακόμα και εχθρικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Μπορεί επίσης να έχουν απελευθερωθεί σκόπιμα. (Δείτε την ενότητα Επιστημονικές έρευνες για λεπτομέρειες).
Διεθνείς αναφορές και επιστημονικές αναλύσεις για παρόμοια φαινόμενα:
Η.Π.Α:
Ιταλία:
3. Ευθύνη και επίσημα καθήκοντα του κατηγορουμένου
Ως ορκωτός ομοσπονδιακός σύμβουλος και επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο κ. Albert Rösti υποχρεούται να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του πληθυσμού σύμφωνα με τις σχετικές νομικές απαιτήσεις του ομοσπονδιακού συντάγματος και των περιβαλλοντικών νόμων.
Αυτά τα επίσημα καθήκοντα περιλαμβάνουν ιδίως τον έλεγχο και την πρόληψη των περιβαλλοντικών κινδύνων που προκαλούνται από χημικές ή άλλες επιβλαβείς ουσίες.
Η επανειλημμένη και τεκμηριωμένη εξάπλωση αυτών των δηλητηριωδών νημάτων με ιδιωτική πρωτοβουλία αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία που εμπίπτει στα εποπτικά καθήκοντα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Επικοινωνιών (DETEC).
Επομένως, η παράλειψη διερεύνησης και περιορισμού των κινδύνων αυτών συνιστά παράβαση των επίσημων καθηκόντων σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 312 του Ποινικού Κώδικα (κατάχρηση εξουσίας).
Υπάρχει εύλογη υποψία ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις σχετικά με το πρόβλημα, ο κ. Rösti δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει μια απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
4. Νομική εκτίμηση
Τα διαθέσιμα ευρήματα υποδεικνύουν παραβιάσεις των ακόλουθων νομικών βάσεων:
Ομοσπονδιακό Σύνταγμα:
Άρθρο 2 Σκοπός (προστασία των δικαιωμάτων του λαού και ασφάλεια της χώρας)
Άρθρο 3 Κυριαρχία των καντονιών (παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εσωτερική παράλειψη)
Άρθρο 5, παράγραφοι 1-4, αρχές συνταγματικής δράσης!
Άρθρα 7 – 10 Ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ελευθερία
Άρθρο 35 Διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων (υποχρέωση των αρχών)
Άρθρο 57 Ασφάλεια – Προστασία του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών επιθέσεων)
Άρθρο 74 Προστασία του περιβάλλοντος – Ευθύνη – Δικαιοδοσία
Άρθρο 76/77 Προστασία Υδάτων – Δασοπροστασία
Άρθρο 79/80 Αλιεία και κυνήγι – προστασία των ζώων
Άρθρο 102/104 Εθνική Προσφορά – Γεωργία (Προστασία από Χημικά)
Άρθρα 118 – 120 Προστασία της υγείας – Προστασία από δηλητηριάσεις και γενετική μηχανική
Άρθρο 185 Εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια (επίσης έναντι υβριδικών επιθέσεων)
Ελβετικός Ποινικός Κώδικας (StGB):
Άρθρο 11 Διάπραξη αδικήματος με παράλειψη σε συνδυασμό με StPO Άρθρο 302 Υποχρέωση αναφοράς
Άρθρο 128 Παραβίαση του καθήκοντος επιμέλειας
Άρθρο 129 Έκθεση της ζωής σε κίνδυνο (μέσω δηλητηριωδών ουσιών που διανέμονται δημόσια)
Άρθρο 186 Καταπάτηση (διάδοση δηλητηριωδών ουσιών στην αυλή ή στον κήπο)
Εγκλήματα και αδικήματα κατά της δημόσιας υγείας
Άρθρα 230 – 232 (Απελευθέρωση / κίνδυνος με τοξικές ουσίες και οργανισμούς)
Άρθρο 234 / 235 Μόλυνση πόσιμου νερού και ζωοτροφών (χόρτο, βότανα κ.λπ.)
Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Άρθρο 264 Χρήση βιολογικών ή χημικών ουσιών (υβριδική επίθεση)
Εγκλήματα και αδικήματα κατά του κράτους / απονομή δικαιοσύνης
Άρθρο 275 Διακινδύνευση και διατάραξη της συνταγματικής τάξης
Άρθρο 312 Κατάχρηση εξουσίας
Νόμος περί προστασίας του περιβάλλοντος:
Υποχρέωση πρόληψης περιβαλλοντικών κινδύνων
Διεθνείς συμφωνίες: παραβιάσεις της αρχής της προφύλαξης
ΟΗΕ: Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (AS 1988-1888; BBl 1987 III 797)
Εθνικοί και ενδεχομένως διεθνείς δράστες παραβιάζουν σήμερα τη διακήρυξη της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος που εγκρίθηκε στη Στοκχόλμη στις 16 Ιουνίου 1972.
Η παραβίαση έγκειται στην εκ προθέσεως ή εξ αμελείας χρήση τεχνολογιών που αλλοιώνουν το περιβάλλον και προκαλούν σημαντική βλάβη στη χώρα μας, σε άλλα κράτη, στο παγκόσμιο περιβάλλον και στους ανθρώπους και τα ζώα.
Εκτίμηση κινδύνου και επείγον
Οι αποδεδειγμένες τοξικές ιδιότητες των νημάτων αντιπροσωπεύουν έναν οξύ κίνδυνο που απαιτεί άμεση δράση. Ειδικότερα, η δυνητική χρήση αυτών των νημάτων ως μέσου μεταφοράς χημικών ή βιολογικών ουσιών ενέχει σημαντικούς κινδύνους. " έλλειψη επίσημης απάντησης από τον κ. Albert Rösti επιδεινώνει αυτούς τους κινδύνους και εγείρει το ερώτημα εάν αυτό έγινε εξ αμελείας ή εκ προθέσεως. Μια περαιτέρω αποτυχία διερεύνησης είναι ανεύθυνη.
Απαιτήσεις
Έναρξη έρευνας για να διευκρινιστεί εάν ο κ. Albert Rösti εκπλήρωσε τα επίσημα καθήκοντά του υπό την ιδιότητά του ως ομοσπονδιακού συμβούλου.
Διερεύνηση της προέλευσης, του τρόπου διανομής και της πρόθεσης αυτών των δηλητηριωδών νημάτων.
Προσδιορισμός των υπεύθυνων προσώπων, εταιρειών ή ιδρυμάτων.
Εξέταση πιθανών δεσμών με πειραματικές ή στρατιωτικές δραστηριότητες.
Άμεσα μέτρα για την πρόληψη περαιτέρω κινδύνων.
Διαφανής ενημέρωση του κοινού.
Ποινική αξιολόγηση και κυρώσεις
απόδειξη
Αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων (λεπτομερείς εκθέσεις στο προσάρτημα)
Φωτογραφίες και φυσικά δείγματα των νημάτων που ανακαλύφθηκαν (τοποθεσία, ημερομηνία κ.λπ.)
Μαρτυρίες από τους πληγέντες και τους ειδικούς
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας:
Επιστημονικές εκθέσεις από ανεξάρτητα εργαστήρια
Τεκμηρίωση πτήσεων και καιρικών φαινομένων στις πληγείσες περιοχές
Πληροφορίες σχετικά με περισσότερες πληροφορίες και συζητήσεις βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου