Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


Σκληρή επίθεση της Alpha Bank
στην ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία του ΑΕΠ



Η Ελευθεροτυπία που από πολύ καιρό πρίν τα έγραφε σήμερα κινδυνεύει να κλείσει... Τυχαίο; Αποκλείεται!!!



 Από την Alpha Bank σημειώνουν χαρακτηριστικά πως:
Επειδή τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο ευρείας αμφισβήτησης, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από επαρκείς εξηγήσεις

Οι αναλυτές της τράπεζας αμφισβητούν ευθέως τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι:

Η πτώση του ΑΕΠ το 2010 δεν ήταν τελικά -4,5%, όπως εκτιμούσε η ΕΛΣΤΑΤ (και η Eurostat) από τα τέλη του 2010


έως τον Νοέμβριο του 2011 (έναντι -4,0% που ήταν η εκτίμηση της Τρόικα τον Μάιο του 2010), αλλά -3,5%. Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση για -4,5% ρυθμό ανάπτυξης το 2010 επηρέασε αρνητικά το οικονομικό κλίμα σχεδόν ολόκληρο το 2011 καθώς χρησιμοποιήθηκε σε χιλιάδες μελέτες και αναλύσεις διεθνώς για να στηρίξει την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την χρεοκοπία και την επιθετική πολλαπλή υποβάθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής διαβάθμισης. Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ανακοίνωση του -3,5%. Όλοι ξέρουν το -4,5%.

Ακόμα υπογραμμίζουν ότι «ξαφνικά τον Αύγουστο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στα 908 χιλ. άτομα και το ποσοστό ανεργίας στο 18,4%, από 16,5% τον Ιούλιο 2011. Ωστόσο σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας αυτή η εξωπραγματική αύξηση της ανεργίας σε ένα μόνο μήνα δεν επαληθεύεται ούτε στο ελάχιστο από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Και σημειώνουν χαρακτηριστικά πως: Επειδή τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο ευρείας αμφισβήτησης, τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από επαρκείς εξηγήσεις. Ανεξαρτησία σημαίνει έλεγχος.



Σημείωση (πρόβλεψη;) του ιστολογίου μας


Βλέπουμε την Alpha Bank να γίνεται προβληματική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου