Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗΣ


ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ;



Σε πρόσκληση ένταξης της Ελλάδος στην Ευρασιατική Ένωση προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μια ημέρα μετά το τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, καλώντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να αποφασίσει σε ποια οικονομική ζώνη θέλει να ανήκει! 

«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος, και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος στην Corriere della Sera αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενεδόμενο μέγιστης γεωπολιτικής αλλαγής.

Εδώ να σημειωθεί ότι τα καταστατικά τη ΕΕ και της Ευρασιατικής Ένωσης δεν απαγορεύουν σε μια χώρα να αποτελεί μέλος και των δύο υπερεθνικών οργανισμών. Στην πραγματικότητα θα ήταν μεγάλο προνόμιο για την Ελλάδα εάν προχωρούσε σε μια τέτοια γεωπολιτική κίνηση. 

Τα προϊόντα της έχουν άμεση ζήτηση από την Ευρασιατική Ένωση, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ της επιβάλλει να τα "θάβει" όπως στην περίπτωση των πορτοκαλιών.

Αλλά και η Μόσχα επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ ώστε να αποτελεί "γέφυρα" με την Ευρασιατική Ένωση. Η πρόσκληση είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα, από μια κυβέρνηση που φαίνεται να έχει τα "κότσια" να πραγματοιεί τέτοιες ενέργειες.

«Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Πούτιν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη σκληρή διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών που βρίσκεται σε εξέλιξη και ουσιαστικά κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή και είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ». 

Είναι λοιπόν στο τραπέζι η πρόταση του Πούτιν για να κάνει επί τέλους η Ελλάδα την σωστή γεωπολιτική στροφή προς Ανατολάς και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση!

Θα το τολμήσει η αμερικανική "αριστερά του  Τσίπρα;
Μια τέτοια γεωπολιτική στροφή θα ανόρθωνε την Ελληνική οικονομία και θα επέτρεπε στη Ελλάδα να αποχωρήσει ανώδυνα από την Ευρωζώνη μόλις σταθεί ξανά στα πόδια της.
Η απόκτηση εθνικού νομίσματος με την Ελλάδα εντός της Ευρασιατικής Ένωσης, όπου τα προϊόντα της όπως είπαμε έχουν άμεση και μεγάλη ζήτηση, θα εκτοξεύσει την οικονομία σε πολύ μεγάλα ύψη ανάπτυξης και θα καταστήσει την Νέα Δραχμή πανίσχυρο νόμισμα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου