Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΥΠΝΩΤΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΜΜΕ, Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ "ΛΥΣΗΣ" ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΝΕΑ ΧΩΡΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΟ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ...



Φίλες και φίλοι,

Πολύ ορθές κατά την άποψη μας οι επισημάνσεις του Λάζαρου Μαύρου στο άρθρο που ακολουθεί, που σας προωθώ έστω και καθυστερημένα. Μας δίνουν μια γεύση του ΕΦΙΑΛΤΗ που θα ζήσουμε αν γίνει αποδεκτή η "λύση" συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αν ώ μη γένοιτο περάσει αυτή η "λύση", ο Κυπριακός Ελληνισμός οδεύει προς την "Ιμβροποίηση". Και είναι αλήθεια ότι δεν θα μπορεί να παρθεί καμία απόφαση από το έκτρωμα (προτεκτοράτο της Τουρκίας) που θα δημιουργηθεί, που δεν θα αρέσει στην Τουρκία. Ενώ ξεκινήσαμε δηλαδή, για ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Εννοείται ότι ο αφανισμός των Ελλήνων από την Κύπρο θα είναι αναπότρεπτος (δρόμος χωρίς επιστροφή).


Ως εκ των πιο πάνω, για άλλη μια φορά, μου δίδεται η ευκαιρία να υπενθυμίσω το δικό μου βιβλίο (ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ, εκδόσεις Επιφανίου,) που εκδόθηκε το 2009 και το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ παραμένει επίκαιρο. Παραμένει επίκαιρο, αν και θα προτιμούσα το αντίθετο, γιατί οι ηγέτες μας, παρά την συντριπτική απόρριψη του σχεδίου Ανάν και της συγκεκριμένης μορφής "λύσης", με 76% το 2004, επιμένουν σε "πολιτική" αυτοχειρίας, επιδίωξης "λύσης" Δ.Δ.Ο. Διαβάζοντας το ο αναγνώστης παίρνει (κατά την ταπεινή μου γνώμη), άλλη μια γεύση (πιο εκτενή) για τον ΕΦΙΑΛΤΗ της σύγχρονης Τουρκοκρατίας που θα ζήσουμε, αν περάσει αυτή η "λύση". Επισυνάπτεται ο πρόλογος, το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο.

Υπενθυμίζω εγώ ο ίδιος την ύπαρξη του βιβλίου μου, (γιατί δεν είναι νέα έκδοση και δεν θα προωθηθεί ή να προβληθεί από κάποιους άλλους) για εθνικούς λόγους και από υπερβολική ανησυχία για τα τεκταινόμενα. Πώς να μην ανησυχεί και πώς να μην αγχώνεται κάποιος, όταν οι ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (αν τους αφήσουμε να διατηρήσουν τα ποσοστά τους στις ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ επικείμενες βουλευτικές εκλογές), βιάζονται τόσο… υπερβολικά για απαράδεκτη "λύση" που επαναφέρει την τουρκοκρατία στην Κύπρο; Υπάρχουν και κάποια άλλα εύλογα ερωτήματα: Γιατί εμμένουν σε μια "λύση" που είναι ξεπερασμένη από τα γεγονότα και η οποία απορρίφτηκε από τον λαό; Γιατί βιάζονται να "λύσουν" το Κυπριακό, για εμάς, χωρίς εμάς (χωρίς να μας ρωτήσουν αν αλλάξαμε γνώμη για το 76% του ΟΧΙ), πριν προλάβει η Κύπρος (κι ο Ελληνισμός) να σηκώσει κεφάλι, εκμεταλλευόμενη τα εμπλεκόμενα συμφέροντα των ισχυρών της γης, όπως διαμορφώνονται στην περιοχή, μετά την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. και την "έκρηξη" του πολέμου κατά του Ισλαμικού κράτους;


«Εάλω η Κύπρος!» Πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη "έκπληξη" που μας επιφύλασσαν οι κυβερνώντες με την μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά. Με αυτή τους την απόφαση αποδεικνύουν πόσο αδίστακτοι και εθνικά επικίνδυνοι είναι. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα θα θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα της Ε.Φ. και την φύλαξη της "πράσινης γραμμής", προκειμένου να εξασφαλίσουν κομματικά οφέλη ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Γιατί; Μα… για να μπορούν πιο εύκολα με τον συνοδοιπόρο τους το Α.Κ.Ε.Λ., να περάσουν την "λύση" που επιθυμούν (Δ.Δ.Ο.). Μόνη ελπίδα είναι να τους κόψει τον βήχα ο λαός με την ψήφο του.


Πανίκος Ελευθερίου

Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος


Νέα χώρα: Ολόκληρη υπό νέα τουρκοκρατία

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Υ Τ Ο ΠΕΡΙΠΟΥ εννοούσε με τη δήλωση ότι, «από τη συμφωνημένη λύση θα προκύψει μια ΝΕΑ ΧΩΡΑ, ομοσπονδιακή, η οποία ΔΕΝ θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία» («Σ» 21.1.16), ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στις Βρυξέλλες κ. Σελίμ Γενέλ:

Ότι, για παράδειγμα, ο πρόεδρος του νότιου ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους (πολιτείας), πηγαίνοντας στο Νταβός για να μιλήσει σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ούτε να διανοηθεί να πει οτιδήποτε που θίγει την Τουρκία, θα του επιτρέπεται.

Δ Η Λ Α Δ Η : Σε κανένα τομέα άσκησης εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, είτε η ισοτίμως συνεταιρική κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είτε η κυβέρνηση της νότιας ε/κ πολιτείας, θα δύναται ν’ αποφασίσει, να δηλώσει, ή να πράξει οτιδήποτε το οποίο δεν θα επιτρέπει η Τουρκία.

Ε Π Ι Π Λ Ε Ο Ν : Καμίαν απόφαση της Τουρκίας, στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις, που η Άγκυρα θα εντέλλεται προς το βόρειο τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος (πολιτεία), για να την υλοποιήσει η ισοτίμως συνεταιρική κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν θα δύναται να αρνηθεί την εκτέλεσή της η κεντρική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της νότιας ε/κ πολιτείας.

Ο Μ Ο Ι Ω Σ : Στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί τους τομείς άσκησης κρατικής κυριαρχίας της νέας ομοσπονδιακής χώρας, του Διζωνικού Συνεταιρισμού μιας «Επανενωμένης Κύπρου», τίποτε δεν θα μπορεί ν’ αποφασίζεται, αν δεν το επιτρέπει η Άγκυρα και, αντιστρόφως, καμιά άρνηση, σε όσα θα διατάζει η Άγκυρα, θα επιτρέπεται.

Δ Η Λ Ω Σ Ε τα βασίμως εξυπακουόμενα ο Τούρκος διπλωμάτης: Η «λύση» πρωτίστως θ’ αφαιρέσει απ’ τα χέρια των Ελλήνων Κυπρίων αυτό το κράτος που μέχρι τώρα ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη θέση του, ως διεθνούς νομικής προσωπικότητας και ως κρατικής υπόστασης, θα υπάρξει, θα μετεξελιχθεί, θα συνιδρυθεί ένα νέο κράτος, μια νέα χώρα, μια νέα δομή, με νέο σύνταγμα, με νέο όνομα, με νέα σημαία, με όλα αυτά και άλλα, ΙΣΟΤΙΜΩΣ κι ΕΞΙΣΟΥ συγκυριαρχούμενα, συνιδιόκτητα, των δύο, ίσου καθεστώτος, συνιστώντων κρατών: Του βόρειου τ/κ και του νότιου ε/κ.

Κ Α Ι Η ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ των δηλώσεων του Τούρκου διπλωμάτη πηγάζει ευθέως απ’ τον σκληρό πυρήνα του «Σκελετού λύσης» που συνομολόγησαν (α) 23.5.2008 οι Ταλάτ & Χριστόφιας και (β) 11.2.2014 οι Έρογλου & Αναστασιάδης.

Και ο οποίος αποτελεί το Κεφάλαιο Διακυβέρνησης των συγκλίσεων και συναντιλήψεων και των ήδη πρακτικών εφαρμογών του, παγκοσμίως θεασάμενων και στο Νταβός της 21ης Ιανουαρίου 2016: Των ισοτίμως «δύο ηγετών της Κύπρου» Ακιντζί & Αναστασιάδη. Ισοτιμία, για την οποία δήλωσε στο Νταβός πως χάρηκε τα μάλα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Του οποίου το νεο-οθωμανικό «Στρατηγικό Βάθος» παντού έχει αποτύχει ώς τώρα, πλην του Κυπριακού…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Θα επιτρέπει, άραγε, το ισοτίμως συγκυριαρχούμενο από τους Τούρκους, νέο ομοσπονδιακό κράτος της διζωνικώς «Επανενωμένης» Κύπρου, σε οιονδήποτε Πρόεδρο της ομοσπονδιακής Βουλής, ή έστω της Βουλής του νότιου ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κράτους, να εκφωνεί ομιλία στη Βουλή της Ελλάδος, σαν αυτή που εκφώνησε χθες - πρώτος στην ιστορία - ο νυν ΠτΒ κ. Γιαννάκης Ομήρου; Θα του επιτρέπουν οι Τούρκοι συγκυρίαρχοι να υπενθυμίζει το παράδειγμα του θυσιασθέντα 6.12.1912, στους απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους, εθελοντή πολεμιστή Δημάρχου Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου;


Λάζ. Α. Μαύρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου