Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ!

Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΣΕΡΝΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ «ΚΑΘΙΣΕΙ» ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΝ… ΑΣΑΝΤ!!!



O σκεπτικισμός αλλά και φόβος που εξέφράζαν κύκλοι της Άγκυρας ότι ο Ερντογάν  θα αναγκαστεί να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπασέρ Άσαντ, τον «στυγερό εγκληματία», όπως έχει χαρακτηρίσει  τον πρόεδρο της Συρίας ο Τούρκος πρόεδρος, επιβεβαιώνονται. 


Στην τριμερή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί συμφώνησαν στη σύγκληση ενός «κογκρέσου συριακού εθνικού διαλόγου» στο Σότσι με τη συμμετοχή του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης.

Στην συνάντηση

Βέβαια δεν έχει οριστεί ακόμη κάποια ημερομηνία για τη σύγκληση ενός τέτοιου «κογκρέσου» το οποίο ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί μια «πραγματική ευκαιρία» για την επίλυση της κρίσης, παρά τις αμφιβολίες που συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από την πρωτοβουλία του αυτή. 

Ο Άσαντ φαίνεται ότι συμφωνεί αφού  σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της ΣυρίαςSANA, το συριακό ΥΠΕΞ τόνισε ότι:
«Η κυβέρνηση καλωσορίζει τα συμπεράσματα της συνόδου του Σότσι»... 

«Η Συρία στηρίζει κάθε πολιτική δράση που σέβεται την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα και βοηθά να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία στην χώρα», συμπλήρωσε η ανακοίνωση.

.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μετά την αιφνίδια συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ, και μάλιστα τις παραμονές της τριμερούς διάσκεψης κορυφής μεταξύ των προέδρων Τουρκίας,  Ιράν και Συρίας στο Σότσι του ρωσικού Καυκάσου, μια συνάντηση που θεωρήθηκε από την Άγκυρα σαν «άδειασμα» στον Ερντογάν, οι Ρώσοι μπορεί να εμφανίσουν τον Άσαντ στην διάσκεψη, έτσι ώστε να μην μπορέσει να τον αποφύγει ο Ερντογάν.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μια τέτοια εξέλιξη αν επαληθευτεί θα είναι γέρο επικοινωνιακό χτύπημα για τον Ερντογάν, που μέχρι σήμερα επαναλάμβανε συνεχώς ότι ο Άσαντ είναι ένας αιμοσταγής δικτάτορας.


Και μόνο όμως ότι ο Πούτιν αιφνιδίασε τους Τούρκους με την συνάντηση του με τον Άσαντ, τον οποίο μάλιστα συνεχάρη για την επιτυχία του έναντι των Τζιχαντιστών, ήταν ένα γέρο χτύπημα στον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως φάνηκε ο Πούτιν έχει τελείως διαφορετική άποψη από τον Ερντογάν για το σημαντικό θέμα της Συρίας και ήδη αυτό προκαλεί ρωγμές στον άξονα με την Άγκυρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου