Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

O KOΛOKOTΡΩNHΣ KAΤAΔIKAΣTHKE ΣE ΘANAΤΟ Ο ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ...

Ο ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ  ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ» ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ!





ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ:  ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ 
Ράτκο Μλάντιτς, γεννημένος Ελεύθερος

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Γεννήθηκε το 1942 στο βοσνιακό χωριό Μποζανοβίτσι το οποίο η ναζιστική Γερμανία έκανε προτεκτοράτο της. Ο πατέρας του Μλάτνιτς κομουνιστής παρτιζάνος σκοτώθηκε το 1945 σε μία επιχείρηση ενάντια στην κροατικήφιλοναζιστική κατοχή του τόπου του.


 Ο Μλάντιτς γράφτηκε στην στρατιωτική σχολή στο Ζέμουν το 1961 ενώ αποφοίτησε μετά από σπουδές στην Ακαδημία Αξιωματικών με άριστα. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος του κομουνιστικού κόμματος της χώρας μέχρι το 1990 χρονιά που το κόμμα διαλύθηκε. 

Η πρώτη του θέση ως ανθυπολοχαγός ήταν στα Σκόπια που αν και νεότερος από όλους απέδειξε τις ηγετικές του ικανότητες. Από μία διμοιρία αρχικά, ο Μλάντιτς κατάφερε να διοικεί μία ταξιαρχία.


Πολεμώντας τους Γίγαντες 




Τον Ιούνιο του 1991 προήχθη σε αναπληρωτή διοικητή στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου σε μια περίοδο που η κατάσταση μεταξύ των Αλβανών και Σέρβων κατοίκων ήταν σε μεγάλη ένταση. Το ίδιο έτος οΜλάντιτς δίνει εντολές στο 9ο Σώμα του Λαϊκού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας να ξεκινήσει επίθεση εναντίον των Κροατών στο Κνιν, που είχε αυτοανακηρυχθεί πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα Στις 2 Μαΐου του 1992 ο Μλάντιτς κάνει το ακατόρθωτο μέχρι εκείνη την στιγμή στην ιστορία του σύγχρονου πολέμου.

Πολιορκεί το Σεράγεβο για 4 ολόκληρα χρόνια αρνούμενος να το παραδώσει στις συμμαχικές δυνάμεις που ήθελαν την απόσχιση της Βοσνίας από την Γιουγκοσλαβία. Στρατιώτες που υπηρετήσαν κάτω από τις εντολές του θυμούνται να λέει: «Όταν θα παραδοθεί το Σεράγεβο θα μπορείς να πέσεις από τον όγδοο όροφο κτιρίου και να μην σκοτώνεσαι. Θα το κάνω όλο ισόγειο». Ως απάντηση στην Βοσνία που αποσχίστηκε από την Γιουγκοσλαβία το Σερβικό Κοινοβούλιο ψήφισε την δημιουργία του Στρατού της Δημοκρατίας του Srpska.



Την ίδια στιγμή, ο Μλάντιτς διορίστηκε διοικητής του Κεντρικού Επιτελείου του Στρατού της Δημοκρατίας, μια θέση που κράτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 1996. Το 1995 τα στρατεύματα κάτω από την διοίκηση του Μλάντιτςοδηγούνται στην Σρεμπένιτσα και στην Ζέπα για να αποφύγουν τον από αέρος βομβαρδισμό που δέχονταν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. 40,000 Βόσνιοι που είχαν καταφύγει στην Σρεμπένιτσα διώχνονται από τις Σερβικές Δυνάμεις και εκεί βρίσκει πάτημα το ΝΑΤΟ να του χρεώσει 8,300 δολοφονίες αμάχων.

Στις 4 Αυγούστου του 1995 οι Κροατικές δυνάμεις με την απόλυτη βοήθεια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να επιτεθούν στον Σερβικό λαό στην Κράινα. Ο Ράντοβαν Κάρατζις για να γλυτώσει όσα ήταν ήδη χαμένα υποβιβάζει τον Μλάντιτς από στρατηγό και τον κάνει απλό σύμβουλο, λέγοντας ότι ο στρατιωτικός ηγέτης είναι τρελός.

Ο σερβικός λαός όμως δεν υπερασπίστηκε ούτε το τομάρι του αλλά ούτε και τον πολιτικό αρχηγό, αντιθέτως υπερασπίστηκε τον Ράτκο Μλάντιτς κι ο Κάρατζις πήρε πίσω όσα είχε πει μία εβδομάδα μετά. Η στρατιωτική θητεία του Μλάντιτς έληξε το Νοέμβριο του 1996, όταν ο πρόεδρος της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, απομάκρυνε τον Μλάντιτς από τα καθήκοντά του. Μέχρι την σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2001, ο Ράτκο Μλάντιτς ζούσε ελεύθερα στην Σερβία. Τα ίχνη του ήταν χαμένα μέχρι το Μάιο του 2011, όπου και συνελήφθη από τις Σερβικές Αρχές.


Στρατιώτης μέχρι τέλους

Ο Ράτκο Μλάντιτς στα 69 του χρόνια κατά την σύλληψή του είχε πάνω του όλη του την ζωή: Την στρατιωτική του ληγμένη ταυτότητα, το δαχτυλίδι του και δύο πιστόλια. 

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι που ζούσε όλο αυτό το διάστημα είπε απλά: ««Μπράβο σας παιδιά, βρήκατε αυτόν που ψάχνατε». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπλιτς, η λεπτομέρεια που επέτρεψε στους αστυνομικούς να ταυτίσουν τον Μλάντιτς με τον άνθρωπο που παρακολουθούσαν όταν έβγαινε από το σπίτι στο Λαζάρεβο για να περπατήσει στον κήπο ήταν ένα δαχτυλίδι με μια πολύτιμη πέτρα που φορούσε στο αριστερό χέρι. 

Όταν συνελήφθη ο Μλάντιτς έβγαλε το δαχτυλίδι και το παρέδωσε σε έναν αστυνομικό λέγοντά του: «Δώστο στην οικογένεια μου». «Τελείωσε. Μπράνκο», είπε απευθυνόμενος στον εξάδελφό του, στο σπίτι του οποίου έμενε όλο αυτό το διάστημα, «δώσε τους να φάνε και να πιουν». 

Δεν έκανε την παραμικρή κίνηση αντίστασης αντιθέτως είπε στους αστυνομικούς: «Ιδού η ταυτότητά μου και το στρατιωτικό μου βιβλιάριο». Στους αστυνομικούς προσφέρθηκε τότε ζαμπόν, τυρί και ρακί. Όταν τον ρώτησαν αν οπλοφορεί, ο Μλάντιτς απάντησε: «Τι είδους στρατηγός θα ήμουν αν δεν ήμουν οπλισμένος; Ορίστε τα δύο πιστόλια μου» . 

Ο άνθρωπος που έκανε ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάθε ευπατρίδης πολίτης ή στρατιώτης θα στηθεί στο εδώλιο του Δικαστηρίου Ποινικών Αδικημάτων της Χάγης όπως λίγα χρόνια πριν ακόμη ένας ευπατρίδης Σέρβος πολιτικός, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. 

Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες που ποτέ δε θα νιώσουν ό,τι ένιωσε ο Ράτκο Μλάντιτς σε μία ημέρα νίκης ή ήττας της πατρίδας του, είναι χαρούμενοι για την σύλληψή του. ΟΡάτκο Μλάντιτς όμως ήταν από τους τυχερούς της Ιστορίας. Γεννήθηκε, έζησε, πάλεψε και συνελήφθη ως ανδρείος. Αυτή είναι μία ευλογία που οι ατσαλάκωτοι πολιτικάντηδες δεν έχουν και δεν πρόκειται να έχουν 
ποτέ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ (ΕΘΝΟΣ 2009)
.............................
Οι Αμερικανοί χρειάστηκαν μόλις δυόμισι χρόνια για να μετατρέψουν τον «Καλό Μιλόσεβιτς» σε «Κακό Μιλόσεβιτς». Στο Κοσσυφοπέδιο, κινιόταν ένας «μετριοπαθής» και γραφικός εκπρόσωπος των «Αλβανόφωνων» και ο UCK (ΟυΤσεΚα), υποτιθέμενη επαναστατική οργάνωση που ονειρευόταν ανασύσταση της Μεγάλης Αλβανίας, αυτής την οποία οι Ιταλοί κατακτητές είχαν δημιουργήσει μετά το 1941. Οι Αμερικανοί και όχι μόνο κατηγορούσαν τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς και τους Σέρβους ότι είχαν ξεκινήσει εκστρατεία εθνοκάθαρσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι επιδρομές των μισθοφόρων του UCK στα σερβικά χωριά και οι ομαδικές δολοφονίες αποκρύπτονταν. Προβάλλονταν ομαδικές δολοφονίες «Αλβανόφωνων» από τον σερβικό στρατό, ενώ κύματα προσφύγων, Σέρβων και Αλβανών, ξεχύνονταν προς κάθε κατεύθυνση. 

Στην εκστρατεία ενοχοποίησης του Μιλόσεβιτς προστέθηκαν σχεδόν όλα ευρωπαϊκά κράτη. Στις αρχές του 1999, η δαιμονοποίηση του Μιλόσεβιτς είχε ολοκληρωθεί. Οι Αμερικανοί κινητοποίησαν το ΝΑΤΟ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Σερβίας ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ και παρά τη διαφωνία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, Κίνας και της Ρωσίας. Αμερικανοί και ΝΑΤΟ επιδόθηκαν σε νυχτερινές επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, με αεροπλάνα και πυραύλους. 

Δικαιολογία ήταν η δήθεν προστασία των Αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου. 

Πλήττονταν όμως σερβικές πόλεις και η πρωτεύουσα Βελιγράδι. Καθημερινά το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί εξηγούσαν ότι όλα τα κτυπήματα που κατάφερναν αφορούσαν «στρατιωτικούς στόχους». 

Οι άμαχοι που σκοτώνονταν, χαρακτηρίζονταν «παράπλευρες απώλειες». Στις 31 Μαρτίου κι ενώ το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συνέχιζαν τους βομβαρδισμούς, οι Σέρβοι αιχμαλώτισαν τρεις Αμερικανούς στρατιώτες. Κατόρθωσαν να καταρρίψουν και ένα «αόρατο» αμερικανικό αεροπλάνο «Stealth». Το ηθικό τους αναπτερώθηκε.

Η Ευρώπη παρακολουθούσε παγερά ή αδιαφορούσε για το δράμα που παιζόταν στη Σερβία. Στην Ελλάδα, ξέσπασαν διαδηλώσεις.

Στις 12 Απριλίου, οι Αμερικανοί χτύπησαν τρένο στη Νότια Σερβία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 55 από τους αμάχους επιβάτες του. Στις 14, τα νατοϊκά αεροπλάνα χτύπησαν αυτοκινητοπομπή με πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο, που επέστρεφαν στα σπίτια τους. Νεκροί: 75 γέροι, γυναίκες και παιδιά.

Σε μια εκδήλωση ύψιστης παράνοιας και λίγες μόνον ώρες πριν από τον επίσημο εορτασμό στην Ουάσινγκτον των 50 χρόνων του, στις 23 Απριλίου, το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης: 30 οι νεκροί. Συμπτωματικά ή όχι, οι απεσταλμένοι του αμερικανικού CNN δεν βρίσκονταν εκεί την ώρα της επιδρομής. Το μεσημέρι, 27 του μήνα, 16 νατοϊκοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία του χωριού Σουρντουλίτσα, ίσως του πιο φτωχού της Σερβίας: Τουλάχιστον 50 νεκροί ο απολογισμός του εγκλήματος.

Την Πρωτομαγιά, οι νατοϊκοί πύραυλοι χτύπησαν λεωφορείο πάνω σε γέφυρα, στην περιοχή Λούζανε της Σερβίας και σκότωσαν 41 άμαχους ανυποψίαστους επιβάτες. Την επομένη και με τη μεσολάβηση του μαύρου πάστορα Τζέσε Τζάκσον, ο πρόεδρος της Σερβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς ελευθέρωσε τους τρεις Αμερικανούς αιχμαλώτους πεζοναύτες που κρατούνταν από τις 31 Μαρτίου.

Στις 3 Μαΐου, 41η μέρα της επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας, «διασπώμενες» βόμβες έπληξαν λεωφορείο στο Μαυροβούνιο, προκαλώντας τον θάνατο είκοσι αμάχων. Το ΝΑΤΟ αυτή τη φορά φόρτωσε το έγκλημα στο UCK των Αλβανοφώνων.


ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ: ΑΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ; 


Ήταν 7 Μαΐου του 1999, όταν το «G8» (το κλαμπ των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου και η Ρωσία) υπέβαλαν πρόταση επτά σημείων για την ειρήνευση. Η Σερβία τους είχε ήδη δεχτεί. Το ΝΑΤΟ απάντησε με βομβαρδισμό του κέντρου της πόλης Νις (αγορά και μια κλινική) προκαλώντας νέα θύματα μεταξύ των αμάχων. Χτύπησε και την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, σκοτώνοντας τρεις και προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε πίσω οι διαπραγματεύσεις. Στις 3 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς και το ΝΑΤΟ αποδέχονταν τους όρους της συμφωνίας ειρήνης στη Γιουγκοσλαβία, που πρότεινε το «G8».

Στην προτελευταία πράξη του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, Νατοϊκοί και Σέρβοι αξιωματικοί συναντήθηκαν στις 9 Ιουνίου στο Κουμάνοβο των Σκοπίων και συμφώνησαν για τον τρόπο απόσυρσης των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και την ανάπτυξη εκεί διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

 Έκπληκτοι οι Αμερικανοί είδαν να αποχωρεί αλώβητη όλη η εκεί πολεμική μηχανή των Σέρβων. Επί μήνες, κάθε μέρα ανακοίνωναν πότε την καταστροφή των σερβικών αρμάτων μάχης, πότε των αντιαεροπορικών. Αποδείχτηκε ότι όταν χτυπούσαν «στρατιωτικούς στόχους», έβαλαν εναντίον ομοιωμάτων.

ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΧΤΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ; 

Με εντολή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, οι επιθέσεις εναντίον της Σερβίας σταμάτησαν στις 10 Ιουνίου, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσιζε την είσοδο ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο).

.........................................

Την 1η Απριλίου του 2001, ο πια πρώην ηγέτης της Σερβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς συνελήφθη ως κατηγορούμενος για οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα. Προηγούμενη απόπειρα σύλληψής του, δυο ημέρες πριν, είχε συναντήσει την αντίδραση της ηγεσίας του στρατού.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ζήτησαν την έκδοσή του για «να δικαστεί στη Χάγη». Το αίτημα απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Σερβίας. Μπήκαν μπροστά τα μεγάλα μέσα. Η επιχείρηση απαγωγής του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς εκδηλώθηκε στις 28 Ιουνίου του 2001.

 Ο άλλοτε πανίσχυρος Σέρβος ηγέτης παραδόθηκε αστραπιαία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. (!!!)

........

Η αυλαία για τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς έπεσε στις 11 Μαρτίου του 2006: Την ημέρα εκείνη άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, όπου βρισκόταν, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία για τον ρόλο του στους πολέμους στην Κροατία και την Βοσνία (1991-1995) και στο Κόσοβο (1998-1999).

Στις εκλογές της 11ης Μαιου 2008, πρώτο κόμμα αναδείχτηκε ο συνασπισμός του εθνικιστή Τάντιτς που έλαβε το 38,7% (103 από τις 250 έδρες). Ακολούθησαν το Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας (SRS) με 29,1% (77 έδρες), ο συνασπισμός του Κοστούνιτσα με 11,3% (30 έδρες), το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (ιδρυμένο από τον Μιλόσεβιτς) με 7,9% (20 έδρες) και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) με 5,2% (13 έδρες). Οι Μαγιάροι της Βοϊβοντίνας εκλέγουν 4 βουλευτές, οι μουσουλμάνοι του Σαντζάκ 2 και οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας 1.

Δυο μήνες αργότερα, στις 22 Ιουλίου (2008), συνελήφθη στο Βελιγράδι (από σερβικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε) και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία. Ήδη, μεταφέρθηκε στη Χάγη για να δικαστεί.


ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ: ΤΟ 2003 ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΤΣ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ


 «H σερβική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να παραδώσει στη Δικαιοσύνη τον πρώην Σερβοβόσνιο στρατηγό Ράτκο Βλάντιτς», δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του NATO Τζορτζ Ρόμπερτσον στην πρώτη του επίσκεψη στο Βελιγράδι, τέσσερα χρόνια μετά τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. 

«H διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να σταματήσει την αναζήτηση του Βλάντιτς, μέχρις ότου αυτός συλληφθεί και παραπεμφθεί σε δίκη», τόνισε ο λόρδος Ρόμπερτσον, ο οποίος επισήμανε ότι «υπάρχουν άνθρωποι στη Σερβία, οι οποίοι γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται».

 O γενικός γραμματέας του NATO, ο οποίος αντιμετώπισε την αντίδραση του ακροατηρίου κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, ζήτησε να ξεπεράσουν τα παράπονα από τους βομβαρδισμούς προκειμένου να κάνουν μια «νέα κοινή αρχή», η οποία θα οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Σερβίας από το ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΠΑΝΤΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ...


Ο πρώην διοικητής των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, ο επονομαζόμενος "χασάπης των Βαλκανίων"από τους πραγματικούς ...χασάπηδες των Λαών, καταδικάσθηκε από τη διεθνή δικαιοσύνη σε ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
Κατά την προσέλευσή του στην αίθουσα, ο Μλάντιτς ύψωσε τον αντίχειρα προς τους φωτορεπόρτερς. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μλάντιτς: Ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


Ντυμένος με σκούρο κοστούμι, κόκκινη σατέν γραβάτα, αρνήθηκε να σηκωθεί κατά την είσοδο των δικαστών και αντ΄αυτού χαιρέτησε τα μέλη της οικογενείας του στο ακροατήριο, ανάμεσά τους και το γιο του Ντάρκο Μλάντιτς.

Καταδικάστηκε γιατί υπερασπίστηκε την Πατρίδα του και
(προσθήκη Οίμου- Αθήνας) γιατί εξευτέλισε την γιγαντιαία αμερικανική πολεμική μηχανή που με τόσους δορυφόρους δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα στρατεύματα των Σέρβων που διοικούσε...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ

ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ: Ο ΜΛΑΝΤΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ!

Σέρβος Πατριάρχης: «Η ποινή στον Μλάντιτς είναι έργο του διαβόλου»


Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ : «Η ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ»!!!


Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Alo’ ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ράτκο Μλάντιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ‘έργο του διαβόλου’.


Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σέρβοι κρίνονται ένοχοι για όλα, ενώ οι υπόλοιποι είναι  αθώοι.

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, πρότεινε να συσταθεί το Ινστιτούτο Μελέτης για την περίπτωση του δικαστηρίου της Χάγης. Ο Σέσελι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σερβικό κοινοβούλιο και η Σερβία πρέπει να δώσουν ποιοτική και εξειδικευμένη απάντηση σε ό, τι συμβαίνει στο δικαστήριο της Χάγης και ότι οι πολιτικές φράσεις δεν αρκούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δικαισύνης δεν πρέπει να δέχονται  παθητικά την ποινή του Ράτκο Μλάντιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη του σε 10 από τα 11 σημεία της κατηγορίας- για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Ενώ η Δύση έχει κηρύξει τον Μλάντιτς εγκληματία πολέμου, πολλοί Σέρβοι στη Σερβία αλλά και στην Βοσνιακή Σερβική Δημοκρατία πιστεύουν ότι είναι εθνικός ήρωας τους.


Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ


ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΧΑΣΑΠΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου