Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ:«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ! ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ



Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ σχετικά με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας τάχθηκαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου.


Κεντρικός στόχος είναι να εκφραστεί ο λαός μέσα από ένα δημοψήφισμα αλλά και ταυτόχρονα να μην κυρωθεί η απαράδεκτη αυτή συμφωνία» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Παράλληλα, προανήγγειλε, τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα. 

Στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετέχουν ακόμη τα επιμελητήρια, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, οι μητροπόλεις, οι σύλλογοι και οι ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προσκλήθηκαν οι περιφέρειες και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 «Εκεί θα συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την κυβέρνηση σημείωσε: «αρνούνται και στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμά του να εκφραστεί δημοκρατικά γι΄ αυτή τη συμφωνία είτε με δημοψήφισμα, είτε ακόμα και με εκλογές.

 Τις τελευταίες μέρες κουνάνε και το δάκτυλο στην ελληνική κοινωνία λοιδωρώντας και καθυβρίζοντας τους πολίτες που αντιδρούν». 

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος δήλωσε αντίθετος στη συμφωνία για το θέμα της ονομασίας, σημείωσε ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών και υπογράμμισε ότι δεν αντιμετωπίζεται το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο μακεδονικός αλυτρωτισμός.

Μονόδρομο και δημοκρατική διέξοδο χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο κ. Πατούλης και τόνισε: «στόχος μας να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Ελληνες». 

Παράλληλα, επισήμανε:»είναι πρωτοφανής η αγριότητα με την οποία διαπιστώσαμε ότι αντιμετώπισε η αστυνομία κατόπιν εντολής προφανώς, την προηγούμενη Κυριακή τους πολίτες εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών». 

Επιπλέον, πρόσθεσε: «η οργή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς, κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της συμφωνίας αυτής και επίσης γιατί αποθρασύνονται και φανερώνουν τις πραγματικές τους αλυτρωτικές προθέσεις όχι μόνο οι γείτονές μας αλλά και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που στο παρελθόν πρωτοστατούσαν σε πρωτοβουλίες αλυτρωτισμού».

Από την πλευρά της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κυρίζογλου, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία, ανέφερε ότι έγινε μια εξάμηνη διαπραγμάτευση χωρίς απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς απόφαση της Βουλής, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς εκλογές, δηλαδή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας στη συγκέντρωση που έγινε στην περιοχή των Πρεσπών. 

Για υποχώρηση της εθνικής μας υπερηφάνιας και υπόστασης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης. 

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκε και η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τονίζοντας ότι ξεκινά ένας αγώνας για να σταματήσουν οι επόμενες κινήσεις που θα ολοκληρώσουν αυτή τη συμφωνία για την πατρίδα μας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε ότι οι περιφερειακές ενώσεις των δήμων εκφράζονται από τους προέδρους τους και δήλωσε ότι ο ίδιος διαφωνεί με τις απόψεις που εκφράζει για το θέμα ο κ. Μπουτάρης. 

Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος με τους προπηλακισμούς σε βάρος όσων υποστηρίζουν τη συμφωνία.

«Όλοι κρινόμαστε από αυτά που λέμε, ή από αυτά που δεν λέμε, από αυτά που κάνουμε, ή από αυτά που δεν κάνουμε, από τις παρουσίες μας, ή τις απουσίες μας σε ιδιαίτερα κρίσιμες και ιστορικές στιγμές» σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά με τη στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο κ. Πατούλης, είπε: «δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Καμίνη, γιατί ανήκει σε ένα κομματικό σχηματισμό που και οι ίδιοι έχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις».


ΠΗΓΗ


1 σχόλιο:

  1. Αν είναι παλληκάρια, γνήσια φύτρα Ελλήνων, την κατάλληλη στιγμή πρέπει να παραιτηθούν ομαδικά μετά των συμβουλίων τους. Ώστε να ασκηθεί αφόρητη πίεση στους βουλευτές που αισθάνονται έστω και κατ' ίχνος Έλληνες, να παραιτηθούν και αυτοί.
    Τα λόγια πρέπει να τελειώνουν! Εκτός αν λέγονται, για να λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή