Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ!




Δημοσιοποιεί ο Γεωκών

Αυτό το κείμενο είναι ένα μικρό μέρος από τα δεκάδες κείμενα που μου έχουν δοθεί από ΓΕΡΟΝΤΑ από το 2013 δεν είχα πρόθεση να τα κοινοποιήσω αλλά βλέποντας ότι τα γεγονότα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα αποφάσισα να αρχίσω να τα δημοσιεύω


Όταν στην ζυγαριά βάζετε ένα γραμμάριο και βλέπετε ότι γέρνει, φαντασθείτε τι θα γίνει όταν βάλετε μέσα όλο το φορτίο.

 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ…


Γραμμένα τα έχετε, διαβάστε τα, πριν από 2-2,5 χρόνια σας είπα ότι η Ελλάδα θα είναι σαν σε αμφιθέατρο και θα βλέπουν οι Έλληνες, ένα μεγάλο δράμα.

 Τώρα έχει αρχίσει το πρώτο επεισόδιο της τραγωδίας, αλλά μην χαρείτε, Ο Κύριος ποτέ δεν μιλά για τραγωδίες και ούτε τις θέλει, αλλά όταν Ο Κύριος δίνει ευχάριστες παραστάσεις, εσείς γιατί τις γυρίζετε σε τραγωδίες; 


Είσαστε υπεύθυνοι της αμαρτίας που κουβαλάτε, είσαστε υπεύθυνοι για το ψέμα της αμαρτίας σας, ( ότι δηλαδή δεν κάνετε αμαρτίες ) 


Είσαστε υπεύθυνοι για τις δοκιμασίες που περνάτε.


Είσαστε υπεύθυνοι για την κατάντια της ψυχής σας, επειδή ξεκόψατε από τον Χριστό.

Ο Χριστός σας καθιστά υπεύθυνους για τις στενοχώριες που του δίνετε…όταν θα μαζέψετε όλες αυτές τις υπευθυνότητες, κοιτάξτε τον εαυτόν σας προς τα μέσα, κοιτάξτε την ψυχή σας πόσο φταίει εκείνη γι’ αυτά που κάνατε εσείς και μετά μετανοιωμένοι ελάτε και Ο Χριστός σας περιμένει.


Πως μπορεί να περνά από τον νουν σας ότι Ο Κύριος είναι τιμωρός; Αντί αυτού γιατί δεν σκέπτεσθαι πόσο πικραίνετε Τον Κύριο με αυτά που κάνετε, όμως εύσπλαχνος είναι Ο Θεός και Πατέρας μας.

Γι’ αυτό με ευσπλαχνία σας βλέπει πάντοτε, και στο παρά πέντε , όλα θα τα αλλάξει, από εσάς περιμένει μόνον μια λέξιν μετανοίας. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ!

ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, Ο Θεός επεμβαίνει μέσα από την ελεύθερη βούληση σας, όταν όμως η ελεύθερη βούληση σας δεν ακούει τον Θεό, τότε γίνεται το θέλημα σας, και τότε παιδιά μου εσείς τιμωρείτε τον εαυτόν σας.

Μην σας νοιάζει ο χρόνος που ακούτε δεξιά και αριστερά ( για το πότε θα γίνουν τα γεγονότα ) Και εάν Ο Κύριος παράτασην δίνει, προς μετάνοια είναι αυτή! 

Για φαντασθείτε δυο πήλινα κιούπια, σπάζει το ένα και δεν νοιάζεστε διότι έχετε το άλλο, όμως έχετε και στον νουν σας ότι μπορεί να αγοράσετε και ένα άλλο πάλι, αλλά όταν έχετε μόνον ένα, παιδεύεστε τόσο πολύ για να μην σας σπάσει και για να το φυλαξετε. 

Έτσι είναι και οι ημέρες τις οποίες περιμένετε, αν δεν υποφέρετε λίγο για να μετανοήσετε και να φυλαξετε σαν τα μάτια σας Τον Θεον σας, αν αμέσως Ο Κύριος τελείωνε αυτά τα βάσανα και τα παιδευματα η αχαριστία σας, παιδιά μου, θα αγόραζε και άλλο κιούπι!

Γι’ αυτό κατανοείστε αυτά τα βάσανα που περνάτε για λίγο ακόμα, επειδή πρέπει να καλλιεργηθεί ξανά η ψυχή σας, διότι την ξεχάσατε στην σκόνη την ψυχήν σας και λερώθηκε 


Αν Ο Κύριος δεν ήταν εύσπλαχνος δεν θα σας έδινε αυτήν την διαπαιδαγώγηση, αλλά θα σας άφηνε στα χέρια του μη εύσπλαχνου που έρχεται.


Εσείς με την μετάνοια σας θα κερδίσετε την ευλογία Του Κυρίου, και Ο πατέρας θα σας αναστήσει την ψυχή σας γιατί την ποδοπατήσατε, την χάσατε και μέσα από αυτά που χάσατε, χάσατε ένα πολύ καλό κομμάτι από την ψυχή σας …Μπορείτε όμως να την ξανακερδίσετε, διαβάστε τον άσωτο υιό!




4 σχόλια:

  1. Οι ανθρωποι του Θεου μιλουν παντοτε στο πρωτο προσωπο συμπεριλαμβανοντας και τον εαυτο τους. Οτι δημοσιευης του "γεροντος" αναφερονται παντοτε για αλλους αλλα στο δευτερο προσωπο, ποτ᾽ς στο πρωτο. Ιδιαιτερως η αναφορα αυτου του κειμενου προς στο τελος ---" Αν Ο Κύριος δεν ήταν εύσπλαχνος δεν θα σας έδινε αυτήν την διαπαιδαγώγηση, αλλά θα σας άφηνε στα χέρια του μη εύσπλαχνου που έρχεται." Αναφερεται ο "γεροντας" στον αντιχριστο. Οι πραγματικοι γεροντες ομως, οπως ο Ἅγιος Παΐσιος εχουν προειπει οτι δεν ειναι η ωρα του αντιχριστου τωρα...αλλα ερχεται πρωτα η αναλαμπη τῆς Ὀρθοδοξιας και η αναγεννηση της Πατριδας. Εσεις λετε τα δικα σας.
    Απο τους καρπους καταλαβαινεις το δενδρον! Βρισκεσαι σε λαθος δρομο....φιλε Ρωμανέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί ό γέροντας νά μήν βρίσκεται εν ζωή όταν θά συμβούν τά γεγονότα. Ίσως γιά αυτό χρησιμοποιεί δεύτερο πρόσωπο.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί το πνεύμα του γέροντος που είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά από ταπείνωση μένει στην αφάνεια και πρόσφατα έδωσε την ευλογία να βγουν δημοσίως αυτά τα κείμενα.
      Το πνεύμα με το οποίο τα είπε και κατεγράφησαν είναι το πνεύμα του πνευματικού προς τα παιδιά του. Ξεκαθαρίζει τα σημεία που μπερδευόμαστε, που σκοντάφτουμε και που μας παραπλανούν.
      Δίνει κουράγιο, δείχνει σημάδια για τα επερχόμενα και όλα αυτά προέρχονται από την ευσπλαχνία του Θεού που του τα αποκαλύπτει κι εκείνος τα μεταφέρει ταπεινά στα παιδιά του.
      Δεν δίνει ποτέ στοιχεία χρονικά, ιδίως για τον αντίχριστο, αυτό ναί θα ήταν πλάνη.
      Τωρα όσοι βλάσφημοι σαν τον Δένδια επιμένουν στο "ἁνύπαρκτο" ή "πλανεμένο" του γέροντος καλό θα είναι να δούν την δική τους πλάνη και ανυπαρξία ταπείνωσης και εν πάση περιπτώση να μην τα διαβάζουν αν τα θεωρούν πλάνες αλλά να πάψουν να λοιδωρούν τα κείμενα και τον γέροντα, διότι μόνο ζημία προξενούν στην ψυχή τους...

      Διαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ Η ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή