Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ


Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ


 από τον JACK HADFIELD

Η Γερουσία της Αριζόνα θα πραγματοποιήσει επίσημη νομοθετική ακρόαση για απάτη στις εκλογές, πλήρης με ισχύ από την κλήτευση

Τα μέλη του νομοθετικού σώματος της Αριζόνα εργάζονται επιτέλους για να αποκαλύψουν την απάτη των ψηφοφόρων στην πολιτεία

Η Γερουσία της Αριζόνα θα πραγματοποιήσει μια επίσημη νομοθετική ακρόαση σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών, η οποία θα έχει εξουσία κλήτευσης την Παρασκευή το πρωί, όπως πληροφορείται το National File.

Ο κρατικός εκπρόσωπος της Αριζόνα Mark Finchem έκανε την ανακοίνωση σχετικά με τη νομοθετική ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στη Γερουσία την Παρασκευή το πρωί.

Η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας της Αριζόνα «θα καταθέσει (και θα εκδώσει κλήσεις που κρίνονται κατάλληλα) σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών» από τις 9 π.μ. την Παρασκευή το πρωί, αποκάλυψε ο Finchem σε ένα tweet.





Αυτό θα σήμαινε ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ακεραιότητας των εκλογών. Μια προηγούμενη ακρόαση, στην οποία συμμετείχε η νομική ομάδα του Προέδρου Τραμπ, περιελάμβανε πολλούς μάρτυρες και σοβαρή ανάλυση των εκλογών, αλλά δεν είχε τις πλήρεις εξουσίες που θα μπορούσε να παράσχει μια νομοθετική ακρόαση, ιδίως την εξουσία να κληθεί, και την απαίτηση για ένορκη μαρτυρία

Η ακρόαση πιθανότατα θα είχε κληθεί από την πρόεδρο της Γερουσίας της Αριζόνα Κάρεν Φαν. Το National File κατανοεί ότι μόνο η ίδια και ο Πρόεδρος της Βουλής της Αριζόνα, Rusty Bowers, έχουν τη δύναμη να το πράξουν στα αντίστοιχα τμήματα. 

Ο Μπόουερς είχε υποστεί σοβαρή κριτική , μετά από σχόλια που έδειξαν κακή κατανόηση του Συντάγματος, καθώς και έλλειψη δέσμευσης για την ακρόαση.


I'm sorry but I have to respectfully disagree. Several members attended a zoom meeting last evening with Constitutional Scholar Rob Natelson of approximately 30 yrs who refuted pretty much everything in this press release.

 
AZ House Republicans
@AZHouseGOP
Statement from the Speaker addressing calls for the Arizona Legislature to overturn 2020 certified election results. #AZLeg azleg.gov/press/house/54
Image
Image




Η ανακοίνωση της Finchem ακολουθεί επανειλημμένες εκκλήσεις για πλήρη νομοθετική ακρόαση από τον Δρ Kelli Ward , τον πρόεδρο του GOP της Αριζόνα, ο οποίος το κάνει με συνέπεια από την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Ward είχε υποστηρίξει ότι μια πλήρης νομοθετική ακρόαση με εξουσία κλήτευσης δεν θα «παρεμβαίνει με νομικές υποθέσεις» και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατόν.



Λίγα λεπτά πριν ο εκπρόσωπος της πολιτείας Finchem αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων, ο Ward αντέδρασε σε μια δημοσίευση από τον εκλεγμένο γερουσιαστή του κράτους Wendy Rogers σχετικά με την πιθανότητα μιας εισερχόμενης νομοθετικής ακρόασης και ενθάρρυνε τις ακροάσεις να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου