Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΔΥΣΤΟΠΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2




Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να επιβάλλουν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών παραβιάζοντας το Σύνταγμα και αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαικό Συμβούλιο.

Απέτυχαν και αντί να επωμισθούν την ευθύνη για την αποτυχία τους ρίχνουν το βάρος στην κοινωνία και επιβάλλουν τιμωρητικά και απαξιωτικά μέτρα που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. Πραγματικά ντροπή….

Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Αυστρία και από κοντά και ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχοντας αποτύχει στην διαχείριση της πανδημίας, με την Ελλάδα να εμφανίζει τους χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες… ανακοίνωσε εκ νέου μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και για όσους πολίτες έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Από 16 Ιανουαρίου 2022 όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί θα τους ζητείται υποχρεωτικά να εμβολιαστούν και κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται θα τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Τόσες μελέτες και έρευνες έρχονται να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλά η εμμονική κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί με άθλιες μεθοδεύσεις, με μέτρα τιμωρητικά και προσβλητικά απέναντι σε πολίτες που οικονομικά είναι πιεσμένοι, να πληρώσουν δήθεν γιατί δεν εμβολιάζονται… και δήθεν για να δημιουργηθεί ένα Ταμείο… για την αντιμετώπιση του covid 19.

Η απόφαση Μητσοτάκη να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό είναι επιστημονικά γελοία, διάτρητη κοινωνικά, θα υποστεί σκληρό πολιτικό κόστος και το χειρότερο όλων… δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολίων για ηλικίες άνω των 60 ετών είναι άθλια μεθόδευση, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελεύθερη επιλογή και το κυριότερο δημιουργεί σκηνικό ρήξης με την κοινωνία…

Για μια ακόμη φορά ο Μητσοτάκης αντί να αναγνωρίσει την αποτυχία του ρίχνει – μεταφέρει την ευθύνη στην κοινωνία, πρόκειται για μια αλαζονική και αντικοινωνική πολιτική… που θα αποτύχει…

Αντισυνταγματικό το μέτρο

Το άρθρο 25 παράγραφος 4 του ελληνικού συντάγματος που ορίζει ότι το Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης δεν τεκμηριώνει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια, όπως αναφέρει στο bankingnews έγκριτος συνταγματολόγος.

Ας ληφθεί υπόψη ότι το άρθρο 25 αναφέρεται στο δικαίωμα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους της κοινωνίας ενώ η παράγραφος 1 του άρθρου 25 ρητώς αναφέρει ότι «οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο»

Πρακτικά κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν αναφέρεται σε υποχρεωτικότητα παντός τύπου, ούτε μπορεί να μεταφραστεί κάποιο εδάφιο του Συντάγματος κατά το δοκούν.

Στο άρθρο 25 και στην παράγραφο 3 αναφέρεται «η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται»

Όταν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση αλλά με μέτρα απόδειξη της πολιτικής ανεπάρκειας και της χείριστης διαχείρισης της πανδημίας… επιχειρεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια σε μια ηλικιακή ομάδα… αυτό αποτελεί καταχρηστική άσκηση δικαιώματος…

Οι πολίτες πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την καταχρηστική άσκηση δικαιώματος και για τα μυθεύματα Μητσοτάκη περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα διεθνώς που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ηλικιακή ομάδα.

Το απαραβίαστο άρθρο 2 του Συντάγματος

Το άρθρο 2 του Συντάγματος είναι όμως ακόμη ισχυρότερο καθώς ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Με βάση τον συνταγματολόγο, ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικότητα, η οποία συγκρούεται ευθέως με το Σύνταγμα αλλά και με τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και ΕΕ.

Κατά τον Συνταγματολόγο, κανένα άρθρο ή παράγραφος του Ελληνικού Συντάγματος δεν τεκμηριώνει υποχρεωτικότητα

Τι αναφέρουν τα επίμαχα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος

Άρθρο 2

O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 14

Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.

O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.


Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους.
Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν.

Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.

H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.

H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.
Το Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης

Συνεχίζονται οι αθλιότητες στην Αυστρία…

Οι Αυστριακοί που αρνούνται να εμβολιαστούν παρά την υποχρεωτικότητα για τον COVID-19 πριν από την επιβολή προθεσμίας από την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα για την μη συμμόρφωση τους…

Αφού αρχικά έθεσε τους μη εμβολιασμένους σε lockdown, μια πολιτική που απέτυχε παταγωδώς, ο καγκελάριος Alexander Schallenberg ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Τι θα συμβεί όμως σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν;

«Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιος αρνηθεί να παρευρεθεί σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού θα λάβει επίσημη κλήση από τις τοπικές αρχές.

Εάν ένα άτομο δεν εμφανιστεί, τότε θα κληθεί άλλη μια φορά μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες».
«Εάν αγνοηθεί και το δεύτερο επίσημο αίτημα, το άτομο θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 3.600 ευρώ ή φυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων.

Το πρόστιμο θα αυξηθεί στα 7.200 ευρώ για όσους είχαν ήδη επιβληθεί δύο φορές πρόστιμο για παραβίαση της απαίτησης εμβολιασμού».

Κανείς δεν θα οδηγηθεί με την βία σε ένα κέντρο εμβολιασμού για να εμβολιαστεί παρά τη θέλησή του, αν και να είστε βέβαιοι ότι «βίαια» θα φυλακιστεί, εάν συνεχίσει να αρνείται.

Εάν εγκριθεί, ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ για τρία χρόνια, με την κυβέρνηση να αποφασίζει για τα επόμενα μέτρα.

Εξαιρούνται μόνο οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών, εκτός από εκείνους που αντιμετωπίζουν «κίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία» από το εμβόλιο.
Επίσης η Αυστρία θα καταστήσει υποχρεωτικές τις τακτικές ενισχυτικές βολές.

Με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της Βιέννης τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να αυξηθεί η κοινωνική ένταση.

Ο πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας A. Costello προειδοποίησε ότι όσες κυβερνήσεις καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό θα πρέπει να είναι έτοιμες και για μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου