Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

ΠOIA H AΞIOΠIΣTIA OTAN KATAΓΓEΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ  ΝΟΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ;



From L to R: Cypriot President Nicos Anastasiades, Israeli Prime Minister Naftali Bennett, and his Greek counterpart Kyriakos Mitsotakis pose for a picture together during their trilateral summit in Jerusalem on December 7, 2021. (Photo by Rafi KOTZ / POOL / AFP) (Photo by RAFI KOTZ/POOL/AFP via Getty Images)

Kάποιες μόλις ώρες αφότου τα συριακά ΜΜΕ κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι έπληξε το λιμάνι της Λατάκια, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο σε μια τριμερή συνάντηση.

Ο Naftali Bennett δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα πολεμά «τις κακές δυνάμεις» στη Μέση Ανατολή σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Απωθούμε τις κακές δυνάμεις σε αυτή την περιοχή μέρα και νύχτα», είπε στα αγγλικά περιστοιχιζόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Δεν θα σταματήσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Συμβαίνει σχεδόν καθημερινά. “
«Μπροστά στις καταστροφικές δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε, θα είμαστε επίμονοι και ακαταπόνητοι», συνέχισε ο Μπένετ.

Η μικρή τρόικα συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση για μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο Orient στην Ιερουσαλήμ. Αυτή η συνάντηση είναι η όγδοη σύνοδος κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

“Αναγνωρίζουμε τις απειλές στην περίπλοκη περιοχή μας. Απωθούμε τις κακές δυνάμεις αυτής της περιοχής νυχθημερόν”.

Δηλ. Το Ισραήλ με φόντο Ελληνικό και Κυπριακό απρόκλητα επιτίθεται σε κυρίαρχο κράτος καταπατά την εθνική του κυριαρχία. 

Το επιχείρημα που υφέρπει κι αυτή τη φορά είναι ότι το Ισραήλ στόχευσε όπλα ιρανικά στο συριακό λιμάνι. Δεν αποδεικνύεται από τα γεγονότα αφού η έκρηξη και η πυρκαγιά που σημειώθηκαν ήταν τόσο μικρής κλίμακας που καμιά σχέση δεν έχουν με ανατίναξη πυρομαχικών και οπλισμού. 

Το αφήγημα για μι ακόμη φορά και το νομιμοποιητικό άλλοθι του Ισραήλ καταρρίπτεται. ”Βλέπουμε μια απαράδεκτη επιθετικότητα στην ξηρά αλλά και τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου» κατηγόρησε κι ορθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός την Τουρκία. Ποιά όμως η αξιοπιστία του όταν καταγγέλει την επιθετικότητα Τουρκίας και νομιμοποιεί επιθετικότητα Ισραήλ;;

Ας πάρουμε όμως για λόγους οικονομίας της συζήτησης ως δεδομένο τους ισχυρισμούς του Ισράηλ. Ακόμη κι αν η Συρία εισάγει οπλισμό ακόμη κι αν αυτός είναι ιρανικός ή αμερικάνικος ασκεί το νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους στην διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας κι άμυνας που εντάσσεται στο πλέγμα της εθνικής κυριαρχίας.

 Δηλ. το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να διαθέτει πυρηνικό οπλισμό να θωρακίζεται καθημερινά και η Συρία δεν θα έχει ούτε βολίδα;; Tι απαιτούν οι Ισραηλινοί ότι και οι Τούρκοι στο Αιγαίο αφοπλισμό;; Μα αν προχωρήσει η Συρία σε αφοπλισμό όπως και η Ελλάδα σε αφοπλισμό νήσων μιλάμε για μειωμένη ς μηδενική κυριαρχία. 

Αν η Τουρκία χτύπαγε τις βάσεις τις ελληνικές με τα Rafales θα ήταν καταδικαστέο το γεγονός. Η Τουρκία θα ισχυριζόταν όπως και το Ισραήλ τώρα ότι προβαίνει σε προληπτικά χτυπήματα για άμυνα της. 

Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να ενισχύει την άμυνά της όπως κρίνει αυτή. Το Ισραήλ κατόρθωσε σε 50 χρόνια να έχει Παλαιστίνη με μειωμένη κυριαρχία Λίβανο με μειωμένη κυριαρχία καλά καλά δεν διαθέτει ούτε στρατό και τώρα θέλει να έχει και τη Συρία σε αυτό το κλαμπ των υβριδικών κρατών. 

Η Συρία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ επαρχία τoυ Ισραήλ αντίθετα ιστορικά η Παλαιστίνη κι επομένως μέρος του σημερινού Ισραήλ ήταν μέρος της Συρίας. Είναι κι ανιστόρητο.

Μαρί, λιμάνι Βηρυτού, λιμάνι Λατάκια.. τριπλό χτύπημα κοινή συνισταμένη το συριακό και πιθανότατα ο ένοχος είναι ο ίδιος.

Ποιός είναι ο άξονας του κακού; Eίναι σχετικό…Η δαιμονοποίηση κρατών λαών ο εξισωτισμός είναι ανορθολογικός. 

Δυνάμεις τους κακού υπάρχουν στην περιοχή αλλά αυτές δεν τις πολέμησε το Ισραήλ ήταν η συριακή ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση και οι τζιχαντιστκές παραφυάδες της π.χ Daesh, Αλ Νούσρα συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα,Jaish al Islam-Ισλαμικός Στρατός, Ισλαμικό Μέτωπο κλπ αλλά συμμάχησε με αυτές ήταν η αεροπορία τους …..

H ταύτιση Ελλάδας Κύπρου με τα ισραηλινά συμφέροντα είναι επικίνδυνη καθώς την ώρα που επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο στις διαφορές τους με Τουρκία στηρίζουν επιθετικότητα Ισραήλ στην περιοχή που καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και αποφάσεις Συμβουλίου Ασφαλείας….Ο διεθνής παράγοντας παρακολουθεί…

Το East Mad έμεινε μακέτα ήταν εξ αρχής προεξοφλημένο ναυάγησε και κατέληξε στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ το αμυντικό κοινό δόγμα East Med τι θα επιφέρει;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου