Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΜΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΕΡΩΝ ΚΟΣΜΑΣ: «Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

BINTEO




Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου-Κόνιτσα: Σε ένα από τα μέρη αυτά, μέσα στην καρδιά του φαραγγιού του Αώου ποταμού βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου Κόνιτσας Ιωαννίνων. 

Είναι το μοναστήρι όπου λάμπρυνε με την παρουσία του ο μοναχός Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος υπήρξε ο ανακαινιστής του, φέροντας μάλιστα την καταγωγή του από την Κόνιτσα, μετά τον ερχομό των προσφύγων από την Καππαδοκία. 

Το μοναστήρι του Στομίου, αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο, είχε πρωτοκτιστεί στην απέναντι πλευρά στα 1590, αλλά μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση στα 1774, επειδή εκεί μετέβη θαυματουργικά η Ιερά Εικόνα της μονής! 

Ηγούμενος είναι ο πατήρ Κοσμάς, Η μονή διαθέτει λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Οσίου Αλυπίου του Κιονίτου και άλλα. Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου, στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας.






18 σχόλια:

  1. « ... Το αν θα πάμε στον παράδεισο ή στην κόλαση δεν εξαρτάται από το εάν έχουμε λίγα, ή πολλά χρήματα, αλλά από τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε αυτά που έχουμε. Τα χρήματα, τα κτήματα και όλα τα υλικά αγαθά μας δεν είναι δικά μας, του Θεού είναι, εμείς έχουμε μόνο την διαχείρισή τους. Πρέπει να ξέρουμε, ότι ο Θεός θα μας ζητήσει λογαριασμό και για την τελευταία δραχμή μας, αν την διαθέσαμε σύμφωνα με το θέλημά Του ή όχι».

    ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή σε λίγο θα "βαρέσουμε κανόνι" και οι όποιες καταθέσεις θα δεσμευτούν για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του ... "κράτους", η δε βουλή θα μετατραπεί σε κρεοπωλείο, η παραπάνω ρήση του Αγίου Πορφυρίου δε θα έχει αντίκρυσμα.
      Θα έχει αντίκρυσμα όμως η ρήση του Αγίου Εφραίμ της Αριζόνα ότι αρκεί η Ευχούλα και του "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς" για να σωθούν όλοι οι Χριστιανοί και σε αυτή τη ζωή, αλλά κυρίως στην άλλη την χωρίς τέλος!!!

      Διαγραφή
    2. Αρα ο Θεος θα βγαλει ψευτη τον Αγιο του;

      Διαγραφή
    3. Άπαγε αυτής της βλασφημίας. Απλώς, αν εκλείψουν, ή και καταργηθούν τα χρήματα δε θα υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να διαχειριστούμε, με σωστό, ή λάθος τρόπο.

      Διαγραφή
  2. Ναι αλλά μετά το <> θα έρθουν καλά χρόνια από πνευματικής και υλικης πλευράς πάλι θα ισχύσει η διαχείριση που θα κάνει ο κάθε άνθρωπος. Το <> είναι μια πολύ μικρή παρένθεση πολύ ελάχιστα θα διαρκέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που αναφέρεται στον ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟ και αφορά όλους τους Ορθόδοξους όλων των εποχών και λέει τα εξής:

    Υπάρχουν τρεις (3) τρόποι θεοσέβειας με τους οποίους μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος:
    Ο 1ος είναι να μην αμαρτάνει

    Ο 2ος είναι, το να υπομένει αυτός που αμάρτησε τα θλιβερά που του έρχονται και

    Ο 3ος είναι, το να πενθεί αυτός που δεν υπομένει για την έλλειψη της υπομονής. Διότι αυτά που δεν θα διορθωθούν εδώ με τους κατάλληλους πειρασμούς, αναγκαστικά θα παραπεμφθούν στη μέλλουσα Κρίση, εκτός εάν μας δει ο Θεός ότι πενθούμε και είμαστε ταπεινωμένοι και όπως γνωρίζει Αυτός, εξαλείψει με την παντοδύναμη Χάρη Του τις αμαρτίες μας.

    Στην τελευταία περίπτωση πάντως, αν δεν υπομείνουμε τις επερχόμενες θλίψεις και μουρμουράμε στο Θεό να μας τις πάρει "χάνουμε τα κτήματα που μας έχει ετοιμάσει στον Παράδεισο ο Χριστός και τα δίνει σε άλλους" όπως μας διαβεβαιώνει ο Άγιος Παΐσιος.

    ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις καινούργιες προφητείες που οι Ουκρανοί βυθίζουν τον στελθ στόλο της Ρωσίας στο γήπεδο της, ποιος θα τις φέρει ρε παιδιά; ο γεώκων ή από βορειοδυτικό ανατολική ελλάδα θα τις φέρουν; το επόμενο βήμα να σας το πω εγώ που δεν είμαι προφήτης; θα τους χτυπάν τον στρατό από τον θυλακα της μολδαβιας και οι Ρώσοι θα παρακαλουν να μην τους δίνουν οπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βουλωμενο γραμμα...

      Διαγραφή
    2. ΦΕΡΕ ΤΙΣ ΕΣΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΦΙΛΟΝΑΤΟΪΚΕ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ!

      Διαγραφή
    3. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΨΩΜΑΚΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ: https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/rosia-25-ekat-tonoi-dimitriakon-tha-einai-i-proika-ton-neon-kraton-pou-tha-diadexthoun-tin-oukrania/

      Διαγραφή
    4. Όσο και φιλοδυτικός ή όχι αν είμαι εγώ δεν έχει σχέση με τις ψευδοπροφητείες που διαδώσατε και ενδέχεται να πίστεψαν και στα υψηλά κλιμάκια της ρωσικής ηγεσίας και πάτησαν την μπανανόφλουδα.
      Εσείς φταίτε που οι Ρωσοι θα χάσουν... Να το ξερετε

      Διαγραφή
    5. ΠΡΑΓΜΑΤΙ! ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο Γ΄Π.Π.! ΚΛΑΙΩ....!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ τεχνολογία οι Ρώσοι και πολύ άνωθεν βοήθεια φαίνεται δεν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν 500.000 Έλληνες "βομβάρδιζαν" τον Ουρανό καθημερινά με προσευχές, σας μιλάω ειλικρινά, ο διάολος θα παραδιδόταν αμαχητί με όλο το τάγμα του και τους ανθρωποδαίμονές του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου.'' (Το παρακάτω λείπει από όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης) "Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογενεί, φυτόν Ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην."
      Καινή Διαθήκη Ιωάννου ΙΒ' 20-23

      Διαγραφή
    2. Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς

      Διαγραφή
    3. Εσείς εκεί το μεγαλείο του Έλληνα μαλακα έναντι μέχρι και του ευαγγελιου. Δηλαδη το ευαγγέλιο που εν αγίο πνεύματι υιοθέτησαν οι πατέρες και προσκυνούν χρόνια χακαρίστηκε από δυνάμεις μεγαλύτερες από Αυτο

      Διαγραφή