Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ Κ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ


 Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Σε μια ατυχέστατη εμφάνισή της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Σήμερα» της 4ης Μαΐου 2022, η βουλευτής της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα από τον… αντικειμενικό, ελεύθερο και ανεξάρτητο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κ. Δ. Οικονόμου, αν υπάρχει ανησυχία από τα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος, απάντησε αρνητικά, κάνοντας όμως μια αναφορά που την εκθέτει ανεπανόρθωτα:

«Η παράταξη αυτή [ενν.: της ΝΔ] επιβίωσε των μνημονίων, με τον κόσμο της να την στηρίζει. Είναι μια λαϊκή παράταξη, η οποία έχει μέσα της την δεξιά, έχει μέσα της την κεντροδεξιά, έχει μέσα της το κέντρο. […]

Ο δημοσιογράφος την διακόπτει, ρωτώντας την:

«Την έχει όμως; Ή την κάνουν σιγά-σιγά, οι δεξιοί;

Προσπαθώντας να εξουδετερώσει την αμφιβολία που έσπειρε ο δημοσιογράφος, η κ. Μπακογιάννη περιέπεσε σε ένα βαρύ ατόπημα, όχι μόνο κατά του ελληνικού λαού, αλλά και των ίδιων των ψηφοφόρων της παράταξης που τώρα μεροληπτικά προσκυνά, θυμίζοντας όχι απλώς αδελφή, αλλά, πολύ περισσότερο, μια υπερπροστατευτική μάνα που θα έκανε και θα έλεγε τα πάντα χάριν του υιού της του αγαπητού, ο οποίος συμπεριφέρεται ως πατερ(κ)ούλης βρεφοποιημένων πολιτών.

Η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε να απαντά ως εξής:


«Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί [ενν. οι δεξιοί], οι οποίοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νοικοκυραίοι… Δεν μιλάω για τους ψεκασμένους, υπάρχει μια κατηγορία ψεκασμένων οι οποίοι είναι… αντιεμβολιαστές…


Στο σημείο αυτό, ο κ. Οικονόμου, επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τα σωτήρια ρεφλέξ του, διακόπτει την κ. Μπακογιάννη και την ρωτά:


«Έχει η ΝΔ ψεκασμένους;».

Καταφανώς αιφνιδιασμένη, η κ. Μπακογιάννη διευκρινίζει σε κακά ελληνικά (ένδειξη ταραχής που προκλήθηκε από την συνειδητοποίηση του ατοπήματός της):


«Μιλάω για έξω από τη ΝΔ».

Ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνει χαμηλόφωνα, αλλά επιβεβαιωτικά:


«Α, έξω!».

Αμέσως μετά, η κ. Μπακογιάννη συνεχίζει την διακοπείσα φράση της, η οποία είχε δώσει το ερέθισμα για την αποκαταστατική ερώτηση του δημοσιογράφου, διευκρινίζοντας τώρα ότι στην κατηγορία των ψεκασμένων υπάγονται οι:


«… αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλοι…».

Καθώς η κ. Μπακογιάννη δυσκολεύεται να βρει τις κατάλληλες λέξεις, ο αντικειμενικός, ελεύθερος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος συμπληρώνει:


«[Εννοείτε] ένα μείγμα αυτών».

Τότε η κ. Μπακογιάννη συντάσσεται απολύτως με τον δημοσιογραφικό της σωτήρα, λέγοντας «ναι, ναι!» και ολοκληρώνει την σκέψη της ως εξής:


«Αυτοί [ενν.: οι ψεκασμένοι, δηλ. ιδίως οι αντιεμβολιαστές και οι ρωσόφιλοι] είναι άλλη κατηγορία, δεν νομίζω πως ψήφισαν ΝΔ».

Από τον παραπάνω, άκρως αποκαλυπτικό διάλογο για τον απαράδεκτη απαξιωτική και διχαστική ρητορική της κ. Μπακογιάννη έναντι όσων τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από την ίδια και, ταυτοχρόνως, από την κυρίαρχη γραμμή του κόμματος προκύπτουν τα εξής:

Όταν η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στους ψεκασμένους-αντιεμβολιαστές και στους ψεκασμένους-ρωσόφιλους, κατασκεύασε μια κατηγορία, τους εν γένει ψεκασμένους, που ειδικότερα είναι αντιεμβολιαστές ή ρωσόφιλοι, αντιπαραβάλλοντάς τους προς την μεγάλη πλειοψηφία των δεξιών, που κατά την γνώμη της είναι αψέκαστοι-νοικοκυραίοι. Αυτοί οι τελευταίοι, σε αντίθεση ακριβώς με τους ψεκασμένους, θεωρεί ότι θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές την παράταξη της ΝΔ.

Αν η κ. Μπακογιάννη ήθελε να μιλήσει για ψεκασμένους που ανήκουν σε άλλες παρατάξεις, σενάριο που προσπάθησε να μας παρουσιάσει μετά την διευκρινιστική ερώτηση που δέχθηκε από τον επίδοξο δημοσιογραφικό της σωτήρα, τότε η επίμαχη αναφορά της ήταν παντελώς ακατανόητη και οπωσδήποτε εκτός θέματος (αφού για άλλο πράγμα ερωτήθηκε και για άλλο απάντησε):

Η αρχική ερώτηση που διατυπώθηκε από τον προδήλως αψέκαστο κ. Δ. Οικονόμου, αφορούσε την τυχόν ανησυχία για ενδεχόμενη απώλεια δεξιών ψηφοφόρων, όχι για αδυναμία προσέλκυσης ψηφοφόρων από άλλους χώρους.

Γι’ αυτό και ήταν εξίσου άστοχη/εκτός θέματος η φράση με την οποία η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να διασώσει τον ατυχέστατο ισχυρισμό περί ψεκασμένων (προφανώς δεξιών) ψηφοφόρων: «Αυτοί [ενν.: οι ψεκασμένοι, δηλ. ιδίως οι αντιεμβολιαστές και οι ρωσόφιλοι] είναι άλλη κατηγορία, δεν νομίζω πως ψήφισαν ΝΔ».

Μόλις που χρειάζεται να αναφερθεί ότι, αν υπάρχουν ψεκασμένοι που ψήφισαν ΝΔ, εκδοχή που δεν αποκλείεται κατά την κ. Μπακογιάννη, αφού ως προς αυτό το ενδεχόμενο εμφανίσθηκε επιφυλακτική λέγοντας «δεν νομίζω», τότε δεν βγάζει και πάλι νόημα η διευκρινιστική της απάντηση:


«Μιλάω για έξω από τη ΝΔ».

Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κ. Μπακογιάννη δεν είχε καμιά αναστολή να διατυπώσει ένα πολύ χοντρό ψέμα ενώπιον των τηλεθεατών που την άκουγαν ζωντανά ή εκείνων που επρόκειτο να την ακούσουν οποιαδήποτε άλλη στιγμή.



Εφόσον, λοιπόν, είναι ψευδής η πρόταση «Όταν μιλάω για ψεκασμένους, μιλάω για έξω από τη ΝΔ», μένει να διατυπωθεί η αληθής πρόταση που η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να κουκουλώσει με το ψέμα της. Η πρόταση αυτή είναι η εξής:

«Όταν μιλώ για ψεκασμένους, μιλώ για μια μερίδα δεξιών, αντιεμβολιαστών ή ρωσόφιλων, που υπάρχει όντως ο κίνδυνος να μη συνεχίσουν να στηρίζουν την παράταξη της ΝΔ».

Υπό το φως αυτής της τραγικής-προσβλητικής αλήθειας, ισχύει περαιτέρω ότι όποιοι νεοδημοκράτες είναι αντίθετοι με την υγειονομική και γεωπολιτική διαχείριση της παράταξης που προσκυνά η κ. Μπακογιάννη ελέω Κυριακούλη-πατερ(κ)ούλη, δεν αξίζει να αντιμετωπίζονται ως έμφρονες-σοβαροί πολίτες με τεκμηριωμένη-ορθολογική άποψη.



Εφόσον οι πολίτες αυτοί έχουν άποψη αποκλίνουσα από το κυρίαρχο αφήγημα του καθεστώτος και των εμετικών σφουγγοκωλάριών του, υποβιβάζονται τρόπον τινά αυτοδικαίως σε ψεκασμένα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των προσώπων εκείνων που, με όρους Ποινικού Δικαίου, είναι ακαταλόγιστοι ή στην καλύτερη περίπτωση μειωμένου καταλογισμού (βλ. άρθρα 34 και 36 Ποινικού Κώδικα).

Φυσικά, στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και όσοι ψηφοφόροι δεν είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές ΝΔ ή, εν πάση περιπτώσει, δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη, επειδή αντιλαμβάνονται πλέον ότι τα διαφορετικά επώνυμα των πολιτικών και τα ποικίλα χρώματα των παρατάξεων είναι μια καλοστημένη οφθαλμαπάτη, προϊόν ενός δαιμονικού χειρισμού που γίνεται συστηματικώς και κατ’ εξακολούθησιν από έναν ή περισσότερους αόρατους μαριονετίστες, οι οποίοι κινούν τα νήματα των εξ ορισμού άβουλων βΟλευτών-μαριονετών τους εντός ενός κΥνοβουλίου πλημμυρισμένου από ήρωες του αλήστου μνήμης μάπετ σόου.



Τα επεισόδια του αυθεντικού The Muppet Show είχαν προβληθεί από την αμερικανική τηλεόραση κατά την περίοδο 1976-1981, ενώ μαριονετίστας και τηλεοπτικός παραγωγός ήταν ο Τζιμ Χένσον (Jim Henson).

Τα επεισόδια της ελληνικής βερσιόν του σημερινού μάπετ σόου γυρίζονται μέσα στην Βουλή των Ελλήνων ή στα πλατό των συστημικών Μέσων Μαζικού Ευνουχισμού, στα οποία ανήκει φυσικά πρωτίστως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σημειωτέον ότι η κ. Μπακογιάννη, ως γνήσια πολιτικός και επιδέξια προπαγανδίστρια, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πει ψέματα, εμφανιζόμενη παράλληλα ως φανατική οπαδός της αλήθειας. Ο ύμνος της για την αλήθεια ακούγεται στην ακόλουθη αποστροφή του λόγου της:


«Η ευθύνη της αλήθειας είναι βαριά, δεν είναι εύκολη ιστορία. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια 1500% και να πει ποια είναι η διέξοδος και πώς αυτή η κοινωνία μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της και να ευημερήσει».


Αντί να μιλήσει, όμως, για την ευθύνη της αλήθειας, θα ήταν πολύ πιο επωφελές για την ίδια, αν είχε διαβάσει ένα εξαιρετικό κείμενο που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό ΕΥΘΥΝΗ τον Ιανουάριο του 1973. 

Στο 13ο τεύχος του βρίσκεται το δοκίμιο του πασίγνωστου πλέον Άλντους Χάξλεϋ με τον τίτλο «Οι λέξεις και οι πράξεις» (μτφ.: Μαρλένα Γ. Γεωργιάδη, σελ. 20 επ., 27/28). Το ακόλουθο χωρίο είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ας το θυμηθούμε:



Οι εμπάθειές μας δικαιώνονται και από ένα ακόμη γλωσσικό σφάλμα – το σφάλμα να μιλάμε για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων σαν νάταν απλές ενσαρκωμένες αοριστίες. Θεωρούμε τους ξένους ή αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, όχι σαν άντρες και γυναίκες σαν εμάς και τους συμπατριώτες μας, αλλά σαν εκπροσώπους και σύμβολα μιας κατηγορίας. 

Εφόσον έχουνε κάποια προσωπικότητα, αυτή ακριβώς την προσωπικότητα λανθασμένα αποδίδουμε στην κατηγορία τους – μια προσωπικότητα που έχει ήδη χαρακτηρισθή αυτόγονα κακή.


Γνωρίζουμε πως το να βλάπτουμε ή να σκοτώνουμε άντρες και γυναίκες είναι κακό και συνειδητά αποστρεφόμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πως είναι κακό. 

Όμως, όταν αντιμετωπίζουμε τους συγκεκριμένους άντρες και γυναίκες σαν απλούς εκπροσώπους μιας κατηγορίας που έχει χαρακτηρισθή κακή και έχει προσωποποιηθή με την μορφή του Σατανά, τότε η αποστροφή μας να βλάψουμε ή να δολοφονήσουμε εξαφανίζεται. 

Ο Μπράουν, ο Τζόουνς και ο Ρόμπινσον δεν είναι πια για μας ο Μπράουν, ο Τζόουνς και ο Ρόμπινσον, μα ειδωλολάτρες, εβραίοι, νέγροι, βάρβαροι, βάνδαλοι, κομμουνιστές, καπιταλιστές, φασίστες, φιλελεύθεροι – ανάλογα με την περίπτωση, όποια κι αν είναι.

Όταν τους έχουμε ονομάσει έτσι και τους έχουμε παρομοιάσει με την τρισκατάρατη κατηγορία που αφορά η κάθε ονομασία, τότε ο Μπράουν, ο Τζόουνς και ο Ρόμπινσον δεν αντιπροσωπεύουν πια για μας αυτό που είναι στην πραγματικότητα –δηλαδή άνθρωποι– και γίνονται, γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή την μοιραία γλώσσα, καταστρεπτικά ζωύφια, ή ακόμη χειρότερα, δαίμονες που και σωστό και δίκαιο είναι να εξολοθρευτούν όσο πιο δραστικά και επώδυνα γίνεται.

Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν και θέματα ηθικής. Για τους ηγέτες των εθνών και τους αρχηγούς των κομμάτων, η ηθική είναι ένα θέμα που τους φέρνει σε αμηχανία, και αυτός είναι ο λόγος που καταβάλλουν τόσες προσπάθειες να αποπροσωποποιήσουν τους αντιπάλους τους.

Όλη η προπαγάνδα εναντίον μιας αντίθετης ομάδας δεν έχει παρά ένα σκοπό: να υποκαταστήση συγκεριμένους ανθρώπους με σατανικές αφηρημένες έννοιες.

Ο σκοπός του προπαγανδιστή είναι να κάνη μια ομάδα ανθρώπων να ξεχάση πως μια άλλη ομάδα ανθρώπων είναι άνθρωποι. Αφαιρώντας τους την προσωπικότητα, τους τοποθετεί έξω από την περιοχή των ηθικών υποχρεώσεων. Απλά σύμβολα δεν μπορούν να έχουν δικαιώματα – και ειδικότερα όταν αυτό που συμβολίζουν έχει πάρει τον ορισμό του κακού.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω επισημάνσεων του Χάξλεϋ, η λέξη «ψεκασμένος» είναι προφανές ότι επιχειρείται να καθιερωθεί ως ένας κακόσημος, μειωτικός όρος, μέσω του οποίου επιδιώκεται να αποπροσωποποιηθούν οι διαφωνούντες πολίτες, σαλαμοποιούμενοι αυθαίρετα και ύπουλα σε μια κοινή κατηγορία που προσδιορίζεται κατά τρόπον αφηρημένο (η τακτική του σαλαμιού ανάγεται στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και είναι στενά συνυφασμένη με την δράση του ουγγρικού κομμουνιστικού κόμματος και, ειδικότερα, του κομμουνιστή ηγέτη Μátyás Rákosi).


Και καθώς αυτή η προπαγανδιστική κατασκευή της επίπλαστης κατηγορίας των «ψεκασμένων» εξαφανίζει ταχυδακτυλουργικά από το προσκήνιο το ετερόκλιτο πλήθος των ανθρώπων που έχει στοιβαχθεί ετσιθελιστικά σε αυτήν, όποιοι δέχονται, όπως η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Οικονόμου και κάθε άλλος υπηρέτης της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ότι αυτή η κατηγορία είναι υπαρκτή, δεν δεσμεύονται από τυχόν ηθικούς φραγμούς ως προς την μεταχείριση των σαλαμοποιημένων, απρόσωπων μελών της αποδιοπομπαίας κατηγορίας.

Άρα, όποιος συνεχίσει να μη συνεργάζεται με το ιατροφασιστικό καθεστώς της ΝΔ (διάβαζε: Νέας Δικτατορίας) και επιλέγει να βρίσκεται στην (δήθεν) λάθος πλευρά της ιστορίας, δίνοντας το δικαίωμα στην συμπαγή πλειοψηφία να τον σαλαμοποιεί στους κόλπους της γραφικής μειοψηφίας των «ψεκασμένων», θα έχει να παλέψει με το βασανιστήριο του κοινωνικού αποκλεισμού του. Ένας αποκλεισμός που θα βαφτίζεται από τους ηθικά απενοχοποιημένους νονούς του ως αυτο-αποκλεισμός.

Οι «αψέκαστοι» διαχειριστές των «ψεκασμένων» ψιθυρίζουν θρασύτατα στους δεύτερους:

Αν εμβολιαζόσασταν, αν σταματούσατε να είστε πουτινάκια και γινόσασταν ουκρανόφιλοι, αν…, αν…, εν τέλει αν καταπίνατε αμάσητα ό,τι σας λέμε, τότε θα ήταν στο χέρι σας να βγείτε από την κακόσημη κατηγορία των ψεκασμένων και θα μεταπηδούσατε σε εκείνοι των νοικοκυραίων!



Μόνο που τότε, οι νοικοκυραίοι θα είχαν καταντήσει καταγέλαστοι οσφυοκάμπτες, θλιβερά έρμαια των «αψέκαστων»! Και, κατ’ επέκτασιν, η συμβολική αφαίρεση της ανθρώπινης υπόστασης των σαλαμοποιημένων θα οδηγούσε στην πραγματωμένη αποανθρωποποίησή τους.

Εμείς οι «ψεκασμένοι» πολίτες θα πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες στον κορωνοϊό, τον ούτως καλούμενο αόρατο εχθρό, διότι η έλευσή του κατέστησε απολύτως ορατούς τους σατανικούς εχθρούς μας. Εχθρούς προπάντων του θεϊκού προνομίου μας να είμαστε άνθρωποι με ελεύθερη ψυχή!

Επίσης θα πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς που τώρα γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι ζούμε στον θαυμαστό ανάποδο κόσμο, όπου:

Οι μάσκες φορέθηκαν για να πέσουν!

«Ψεκασμένοι» είναι οι ψαγμένοι και «αψέκαστοι» οι υπνωτισμένοι!

Η λάθος πλευρά της ιστορίας είναι η σωστή!

Ευχαριστούμε, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για την εκπληκτική αφορμή που μας δώσατε, ώστε να εντρυφήσουμε στον προπαγαναδιστικό-απάνθρωπο μηχανισμό της σαλαμοποίησης και να συνειδητοποιήσουμε για μία ακόμη φορά ότι μας κυβερνούν:

μαριονέτες, ψεύτες και δικτάτορες!

Ν Τ Ρ Ο Π Η ΣΑΣ!







7 σχόλια:

  1. Τι μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο που προέρχεται από ένα γενεαλογικό δέντρο που παράγει μόνο πικρά και τοξικά φρούτα, τα οποία όμως αγοράζαν και αγοράζουν οι Έλληνες και ο οποίος δημόσια έχει ομολογήσει μαζί με πολλά άλλα "επώνυμα προσώπατα" ότι "και με το διάβολο θα πηγαίναμε προκειμένου να σώσουμε την (δε θυμάμαι καρέκλα είχε πει, ή Ελλάδα);

    ΩΣΤΟΣΟ...

    Για οποιαδήποτε άδικη κατηγορία εις βάρος σου να μην αγανακτείς, ούτε από μέσα σου. Είναι κακό. Όταν πικραίνεσαι και αγανακτείς, έστω μόνον με τη σκέψη, χαλάς την πνευματική ατμόσφαιρα. Εμποδίζεις το Άγιο Πνεύμα να ενεργήσει και επιτρέπεις στο διάβολο να μεγαλώσει το κακό. Εσύ πάντοτε να προσεύχεσαι, να αγαπάς και να συγχωρείς, διώχνοντας από μέσα σου κάθε κακό λογισμό.

    Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δήμου σφαλέντος πας αγύρτης άρχεται"
      («όταν ξεγελαστεί ο λαός, κάθε αγύρτης γίνεται άρχοντας»

      Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

      Διαγραφή
  2. Καλα, ετοιμασου τωρα για να μοιρασθεις απο 25% με τον Τσιμπλα και τσοντα αλλα 10% του Νικολα. Στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απαίσια βρωμοαλητισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΟΣ Ο Κος ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΑΘΡΟ ΤΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ
    ΑΝΩΝΥΜΕ {10.32πμ} ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ.
    ΧΟΥΝΤΑ ΕΞΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΜΕΝΓΚΛΑΤΟΥΡΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτο ακριβως ειναι η δυτικου τυπου δημοκρατια οπως ακριβως το περιεγραψες, απλα αργησαμε να το καταλαβουμε

      Διαγραφή