Κυριακή 1 Μαΐου 2022

NΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ...ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ;

NΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ :«Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ COVID-19 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ»! 





ΩΣΤΟΣΟ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 169 ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ. ΜΥΣΤΗΡΙΟ...ΝΕΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ;

Μια νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια ευδιάκριτη ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα (ηπατική φλεγμονή) που κυριαρχείται από Τ κύτταρα, με έναν μοναδικό παθομηχανισμό που σχετίζεται με ειδική για αντιγόνο ανοσία που εδρεύει στον ιστό που προκαλείται από εμβολιασμό, που απαιτεί συστηματική ανοσοκαταστολή...




Νέα μελέτη που επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο για τον COVID δύναται να προκαλέσει σοβαρή αυτοάνοση ηπατίτιδα δημοσιεύεται ημέρες μετά την έκδοση «Παγκόσμιας Προειδοποίησης» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη νέα Σοβαρή Ηπατίτιδα στα παιδιά!

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια ιδιαίτερη ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό με κυρίαρχα Τ κύτταρα (ηπατική φλεγμονή) με έναν μοναδικό παθομηχανισμό που σχετίζεται με την επαγόμενη από τον εμβολιασμό αντιγόνο-ειδική ανοσία που εδρεύει στον ιστό που απαιτεί συστηματική ανοσοκαταστολή.

Τα ευρήματα έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε «παγκόσμιο συναγερμό» σχετικά με μια νέα μορφή σοβαρής ηπατίτιδας που επηρεάζει τα παιδιά. και αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια επείγουσα έρευνα αφού ανίχνευσε υψηλότερα από τα συνηθισμένα ποσοστά φλεγμονής του ήπατος (ηπατίτιδα) μεταξύ των παιδιών, αφού απέκλεισε τους κοινούς ιούς που προκαλούν την πάθηση.

Στις 15 Απριλίου 2022, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε παγκόσμια προειδοποίηση σχετικά με μια νέα μορφή σοβαρής οξείας ηπατίτιδας με άγνωστη αιτιολογία (αίτιο) που επηρεάζει προηγουμένως υγιή παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο μήνα. Υποθέσεις έχουν επίσης κοινοποιηθεί στην Ισπανία και την Ιρλανδία. Οι εξετάσεις έχουν αποκλείσει όλους τους προηγουμένως γνωστούς ιούς ηπατίτιδας.


Από τις 25 Απριλίου, οι λοιμώξεις από ηπατίτιδα είχαν επιβεβαιωθεί ότι έπληξαν παιδιά σε δώδεκα διαφορετικές χώρες, με την πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων να αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τουλάχιστον 169 περιπτώσεις είχαν αναφερθεί μέχρι αυτή την ημερομηνία και 17 παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος. Δυστυχώς, στις 25 Απριλίου, 1 παιδί είχε χάσει δυστυχώς τη ζωή του.

Η ηπατίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει το ήπαρ και μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ιογενών λοιμώξεων που είναι κοινές στα παιδιά. Ωστόσο, στις υπό διερεύνηση περιπτώσεις δεν έχουν εντοπιστεί οι κοινοί ιοί που προκαλούν ηπατίτιδα.

Τα συμπτώματα ηπατίτιδας περιλαμβάνουν:

σκούρα ούρα
χλωμό, γκρι-χρωματιστό καστανό
φαγούρα στο δέρμα
κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος (ίκτερος)
πόνος των μυών και των αρθρώσεων
υψηλή θερμοκρασία σώματος
κάποιος αισθάνεται και είναι άρρωστος
διαρκής ασυνήθιστη αίσθηση κούρασης
απώλεια της όρεξης
στομαχικό άλγος


Μια προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό της Pfizer το δεύτερο εξάμηνο του 2020, διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο των ενέσεων Covid-19 και η πρωτεΐνη ακίδας που δίνουν εντολή στα κύτταρα ενός ατόμου να παράγουν, δεν παραμένουν στο σημείο της ένεσης και αντ’ αυτού κυκλοφορούν στο όλα τα μέρη του σώματος για τουλάχιστον 48 ώρες. 

Ωστόσο, ο χρόνος που κυκλοφορούν/συσσωρεύονται θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη έκαναν παρατηρήσεις μόνο για 48 ώρες.


Η μεγαλύτερη συγκέντρωση της ένεσης Pfizer Covid-19 παρατηρήθηκε στο ήπαρ, με το 16% της χορηγούμενης δόσης να παρατηρείται στο όργανο μετά από 48 ώρες.

Πηγή – Σελίδα 23
Σε ζώα που έλαβαν την ένεση BNT162b2, παρατηρήθηκαν αναστρέψιμες ηπατικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της διόγκωσης του ήπατος, της δημιουργίας κενοτοπίων, της αύξησης των επιπέδων γ-γλουταμυλ τρανσφεράσης (γGT) και των αυξημένων επιπέδων ασπαρτικής τρανσαμινάσης (AST) και αλκαλικής φωσφατάσης (ALP) [πηγή]. 

Σύμφωνα με τα παροδικά ηπατικά αποτελέσματα των ερευνητών που προκαλούνται από τα συστήματα χορήγησης LNP έχουν αναφερθεί προηγουμένως [πηγές 1,2,3,4]

Τώρα, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου 2022, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μια κυρίαρχη ηπατίτιδα των CD8 Τ-κυττάρων.




Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη εργάζονται όλοι στα ακόλουθα ιδρύματα:

Τμήμα Ιατρικής ΙΙ (Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία, Ενδοκρινολογία και Λοιμώδη Νοσήματα), Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
Σχολή Χημείας και Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
Ινστιτούτο Χειρουργικής Παθολογίας, Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
Ινστιτούτο Νευροπαθολογίας και Κέντρο Βασικών στη Νευροδιαμόρφωση (NeuroModulBasics), Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
Ερευνητικά Κέντρα Σηματοδότησης BIOSS και CIBSS, Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, Φράιμπουργκ, Γερμανία
Ινστιτούτο Παθολογίας, Ιατρική Σχολή TUM, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου, Μόναχο, Γερμανία
German Cancer Consortium (DKTK), συνεργαζόμενος ιστότοπος Freiburg, Γερμανία
Η περίληψη της νέας μελέτης έχει ως εξής:

«Έχουν περιγραφεί επεισόδια αυτοάνοσης ηπατίτιδας μετά από λοίμωξη από SARS-CoV-2 και εμβολιασμό, αλλά η παθοφυσιολογία τους παραμένει ασαφής. Εδώ αναφέρουμε την υπόθεση

Η περίληψη της νέας μελέτης έχει ως εξής:

«Έχουν περιγραφεί επεισόδια αυτοάνοσης ηπατίτιδας μετά από λοίμωξη από SARS-CoV-2 και εμβολιασμό, αλλά η παθοφυσιολογία τους παραμένει ασαφής. 

Εδώ, αναφέρουμε την περίπτωση ενός άνδρα 52 ετών, που παρουσίαζε διτροπικά επεισόδια οξείας ηπατίτιδας, το καθένα από τα οποία συνέβη 2-3 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό mRNA BNT162b2 και προσπάθησε να εντοπίσει τους υποκείμενους ανοσολογικούς συσχετισμούς».

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν τη μελέτη με την ακόλουθη μέθοδο:

«Η απεικονιστική κυτταρομετρία μάζας για τον προσδιορισμό του χωρικού ανοσοποιητικού προφίλ πραγματοποιήθηκε σε ιστό βιοψίας ήπατος. Πραγματοποιήθηκε κυτταρομετρία ροής για την ανατομή των φαινοτύπων των κυττάρων CD8 Τ και τον εντοπισμό των ειδικών για τον SARS-CoV-2 και του EBV Τ-λεμφοκυττάρων κατά μήκος. 

Τα αντισώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο προσδιορίστηκαν με ELISA. Τα δεδομένα συσχετίστηκαν με κλινικά εργαστήρια».



Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής –

«Η ανάλυση του ηπατικού ιστού αποκάλυψε ένα ανοσοδιήθημα που κυριαρχείται ποσοτικά από ενεργοποιημένα κυτταροτοξικά CD8 Τ κύτταρα με πανλοβιακή κατανομή. Παρατηρήθηκε επίσης εμπλουτισμός CD4 Τ κυττάρων, Β κυττάρων, πλασματοκυττάρων και μυελοειδών κυττάρων σε σύγκριση με τους ελέγχους. Το ενδοηπατικό διήθημα έδειξε εμπλουτισμό για τα CD8 Τ κύτταρα με εξειδίκευση στον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το περιφερικό αίμα.

Συγκεκριμένα, η βαρύτητα της ηπατίτιδας συσχετίστηκε διαχρονικά με έναν ενεργοποιημένο κυτταροτοξικό φαινότυπο περιφερικών ειδικών για τον SARS-CoV-2, αλλά όχι ειδικών για τον EBV CD8+ Τ κυττάρων ή ανοσοσφαιρινών που προκαλούνται από το εμβόλιο».

Οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα –

«Ο εμβολιασμός κατά του COVID19 μπορεί να προκαλέσει μια διακριτή ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό Τ-κύτταρο με έναν μοναδικό παθομηχανισμό που σχετίζεται με την επαγόμενη από τον εμβολιασμό ειδική για αντιγόνο ανοσία που εδρεύει στον ιστό που απαιτεί συστηματική ανοσοκαταστολή».

Με τους όρους του Layman, αυτό που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι ότι η φλεγμονή του ήπατος (ηπατίτιδα) μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένα άτομα μετά τον εμβολιασμό και μοιράζεται ορισμένα τυπικά χαρακτηριστικά με την αυτοάνοση ηπατική νόσο.

Αυτό προκαλείται από τα πολύ ενεργοποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα (ονομάζονται επίσης Τ λεμφοκύτταρα, ένας τύπος λευκοκυττάρου [λευκά αιμοσφαίρια] που είναι ουσιαστικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος) που συσσωρεύονται στις διάφορες περιοχές του ήπατος.

Μέσα σε αυτά τα διηθητικά ηπατικά Τ-κύτταρα υπάρχει ένας εμπλουτισμός των Τ-κυττάρων που αντιδρούν στο SARS-CoV-2, υποδηλώνοντας ότι τα κύτταρα που προκαλούνται από το εμβόλιο Covid-19 συμβάλλουν στη φλεγμονή του ήπατος.

Το NHS άρχισε να εφαρμόζει την ένεση Pfizer Covid-19 σε πέντε εκατομμύρια παιδιά 5 έως 11 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές Απριλίου 2022. Προηγουμένως τη χορηγούσε σε μικρά παιδιά που θεωρούνταν ευάλωτα από τα τέλη του 2021.

Είναι απλώς σύμπτωση που λίγες εβδομάδες αργότερα ένας εξαιρετικά ανησυχητικός αριθμός παιδιών πάσχουν από ηπατίτιδα άγνωστης αιτίας; Μια μορφή ηπατίτιδας τόσο σοβαρής που τα παιδιά χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος και χάνουν τη ζωή τους…; (dailyexpose 28/4/22)


Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των 169 παιδιών που πάσχουν δεν ήταν εμβολιασμένα σύμφωνα με ΠΟΥ που σημαίνει ότι κάποια ήταν; Μυστήριο. Νέο βιολογικό όπλο;; Kι αυτή η εκδοχή πρέπει να εξεταστεί μετά τις αποκαλύψεις της Ρωσίας για τα βιολογικά εργαστήρια που λειτουργούσαν υπό αιγίδα ΗΠΑ στην Ουκρανία!

Από τα 169 κρούσματα που κατανέμονται σε έντεκα ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «η συντριπτική πλειοψηφία των προσβεβλημένων παιδιών δεν έχει λάβει το εμβόλιο Covid-19», επιβεβαιώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Παράγοντες όπως η αυξημένη ευαισθησία μεταξύ των μικρών παιδιών λόγω του χαμηλότερου επιπέδου κυκλοφορίας αδενοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η πιθανή εμφάνιση ενός νέου αδενοϊού, καθώς και η συλλοίμωξη SARS-CoV-2, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω. Υποθέσεις που σχετίζονται με παρενέργειες από τα εμβόλια COVID-19 ΔΕΝ υποστηρίζονται προς το παρόν, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των προσβεβλημένων παιδιών δεν εμβολιάστηκε κατά της COVID-19. Άλλες μολυσματικές και μη λοιμώδεις εξηγήσεις πρέπει να αποκλειστούν για την πλήρη αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου.

Ένα ενδιαφέρον σερί οξείας ηπατίτιδας μαίνεται εδώ και αρκετούς μήνες σε μικρά παιδιά, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ενδιαφέρον, γιατί η προέλευση αυτής της σοβαρής ηπατίτιδας δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, υπάρχουν ως τώρα 108 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί από τις ιατρικές αρχές, Πέμπτη 21 Απριλίου: 79 στην Αγγλία, 14 στη Σκωτία και 15 μεταξύ Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Βόρεια. 

Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στα τέλη Μαρτίου (εκτός από ένα κρούσμα που εντοπίστηκε τον Ιανουάριο). Τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται είναι μεταξύ 1 και 5 ετών. 

Οκτώ από αυτά χρειάστηκε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος. «Οι μεταμοσχεύσεις σε αυτές τις ηλικίες είναι εξαιρετικά σπάνιες, επομένως ανησυχούμε πολύ», δήλωσε στο BBC η καθηγήτρια Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Άλλα μεμονωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε εξίσου μικρά παιδιά (εννέα περιπτώσεις στην Αλαμπάμα και δύο στη Βόρεια Καρολίνα, από τις 21 Απριλίου), καθώς και στην Ισπανία και την Ιρλανδία, ειδικότερα. Η προειδοποίηση εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 15 Απριλίου. (le monde)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου