Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΕΙ.


Κοινοποιεί ο Γεωκών  

Εμάς τους Έλληνες μας μισούν όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις τους δοθεί η ευκαιρία ορμούν να μας κατασπαράξουν. Οι βάρβαροι δεν συγχωρούν ποτέ ότι οι Έλληνες κατάγονται από το φως και ότι γνωρίζουν την αλήθεια 

Γ. Μεταξάς Θεολόγος: ‘’Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι ο Ελληνισμός δεν συνάδει με τον Χριστιανισμό. 

Εκείνοι δε που προσπαθούν περισσότερο να μας αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια, είναι οι εβραΐζοντες και εκείνοι που αρνούνται πεισματικά να αποβάλλουν τις παρωπίδες του νοός και να δουν την αλήθεια όπως αυτή είναι…παραποιώντας την πραγματικότητα και δημιουργώντας ένα κλίμα διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων…’’


π. Γεώργιος Μεταλληνός – Ορθοδοξία Ελληνισμός


https://www.pemptousia.gr/video/p-georgios-metallinos-orthodoxia-elli/


παραδείγματα που ενώνουν τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό. Φράσεις και ρήσεις που ειπώθηκαν από αρχαίους Έλληνες και καταδεικνύουν την γνώση των αρχαίων Ελλήνων για τον Ένα Θεό, Δημιουργό του παντός.


Διογένης Λαέρτιος: «τα μεν υψηλά ταπεινών, τα δε ταπεινά υψών»


Ιησούς Χριστος: «όστις δε υψώσει εαυτόν, θέλει ταπεινωθή και όστις ταπεινώσει εαυτόν, θέλει υψωθεί» (Ματθ. Κγ’, 12)


Πυθαγόρας: «Δικαιοσύνη ασκείν έργω τε λόγω τε»


Ιησούς Χριστος: «Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην» (Ματθ. Ε’ 6)


Πυθαγόρας: «Δικαιοσύνη ασκείν έργω τε λόγω τε»


Πλάτων: «Των δε κακών αλλ’ άττα δει ζητείν τα αίτια, αλλ’ ου τον Θεόν» (Πολιτεία, Β 379)


Μέγας Βασίλειος: «Τα δεινά των ανθρώπων προέρχονται από τις αμαρτίες τους και όχι από τον Θεό»


Κλεόβουλος: «έχθραν διαλύειν» (Διογένης Λαέρτης)


Ιησούς Χριστος: «Ειρήνευσον με τον αντίδικόν σου ταχέως» (Ματθ. Ε’, 9)


Κλεόβουλος: «Τον δε εχθρόν ευεργετείν» (Διογένης Λαέρτιος)


Ιησούς: «Ευεργετείτε εκείνους οίτινας σας μισούσι» (Ματθ. Ε’, 44)


Πλάτων: «Τον μεν ουν ποιητήν και πατέρα τούδε του παντός ευρείν τε έργον και ευρόντα εις πάντας, αδύνατον λέγειν» (Πλάτων, Τιμαίος, 5,25Γ)


Πλάτων: «ο μεν δη Θεός ώσπερ και ο παλαιός λόγος, αρχήν τε και τελευτήν και μέσα των όντων απάντων έχων» (Πλάτων, Νόμοι Δ, 715ε)


Αριστοτέλης: «Ώστε ζωή και αιών συνεχής υπάρχει τω Θεώ»


Αριστοτέλης: «Πατρός δε και υιού, η αυτή ήπερ του Θεού προς άνθρωπον»


Θαλής ο Μιλήσιος: «Τι το θείον; Το μήτε αρχήν έχον το μήτε τελευτήν»


Σωκράτης: «ου τοινύν μόνο ήρεσκεν την Θεώ του σώματος επιμεληθήναι αλλ’ όπερ μέγιστον εστί και την ψυχή κρατίστην τω ανθρώπω ενεφύσησε» (Ξενοφών, Απομνημονεύματα, Δ13)


ο Απ.Λουκάς έθεσε εις τα χείλη του αρχαγγέλου Γαβριήλ τον χαιρετισμό, «Χαίρε, κεχαριτωμένη», και όχι το Σημιτικό «ειρήνη υμίν» (shalom), εχρησιμοποίησε τον Ελληνικό τρόπο χαιρετισμού.


ο Παύλος υπενθύμισε εις τους Αθηναίους την ιδέα ότι καταγόμεθα εκ Θεού, «γένος ουν υπάρχοντες του Θεού», (Πράξεις 17, 29), μεταχειρίσθη λέξεις Ελλήνων ποιητών και Στωικών φιλοσόφων, όπως του Επιμενίδη και του Αράτου (Πράξεις 14.1, 17.4, 18.4, 19.10, 20.21).


Ο Άγιος Ιουστίνος, στο έργο του «Απολογία Α’», καταγράφει ότι ο Σωκράτης, ο Ηράκλειτος και οι όμοιοι με αυτούς φιλόσοφοι υπήρξαν στην ουσία οι προ Χριστού Χριστιανοί, ενώ ήταν τόση η αγάπη του για τον Πλάτωνα που υποστήριζε ότι «ουκ αλλότρια τα Πλάτωνος διδάγματα, του Χριστού».

Σύμφωνα με τον άγιο Κλήμη τον Αλε- ξανδρέα η ελληνική φιλοσοφία αποτελεί μια ευαγγελική προπαρασκευή. Προετοίμασε δηλαδή τον κόσμο να δεχτεί το ευαγγέλιο του Χριστού. 

Συγκεκριμένα ο αλεξανδρινός πατήρ θεωρούσε ότι «η ελληνική φιλοσοφία είναι καθαρή εικόνα της αληθείας και θεία δωρεά που παραδόθηκε στους Έλληνες», καθώς και ότι ο ίδιος ο Θεός υπήρξε συγχρόνως ο χορηγός της Καινής Διαθήκης, αλλά και της ελλη­νικής φιλοσοφίας. 

Ο Μέγας Βασίλειος και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος είχαν σπουδάσει στην Αθήνα φιλοσοφία (ηθική, φυσική, μεταφυσική), ρητορική (πανηγυρική και δικανική) και φιλολογία, γεγονός που φανερώνει την εκτίμηση που είχαν στην ελληνική παιδεία…

Για τον Μεγάλο Βασίλειο οι Έλληνες συγγραφείς όχι μόνο μας προετοιμάζουν με τα συγγράμματά τους στην κατανόηση των αγίων γραφών και των θείων μυστηρίων αλλά αποτελούν και μια πολύτιμη πηγή παραδειγμάτων που οδηγούν στην αρετή.  ροτρέπει τους νέους όλων των εποχών να μελετούν την ελληνική φιλοσοφία και γραμματεία και να παίρνουν ό,τι εκλεκτότερο έχει. 

Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος προσδιόρισε την έννοια του ελληνισμού και της ελληνικής παιδείας ως πανανθρώπινου αγαθού.

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προβάλλει ως ηθικά παραδείγματα τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Αριστείδη, τον Διογένη και τον Επαμεινώνδα.

Ο Μέγας Φώτιος (9ος αι.) έγραψε τη Μυριόβιβλο, όπου παραθέτει περιλήψεις όλων των βιβλίων των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που είχε μελετήσει και διασώζει πολλά αρχαία έργα, που θα μας ήταν άγνωστα.

Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς (14ος αι.) ήταν επίσης, άριστος γνώστης των έργων του Αριστοτέλους. ΙΟΥΣΤΙΝΗ

Ο Αριστοτέλης λέει ότι ο Θεός είναι πηγή ζωής και καθαρή ενέργεια

Ο Πλάτων μέσω του Τιμαίου μας λέει ότι ο Θεός είναι ποιητής ουρανού και γης, όπως ακριβώς ισχυρίζεται και η Ορθοδοξία: «Τον μεν ουν ποιητήν και πατέρα τούδε του παντός ευρείν τε έργον και ευρόντα εις πάντας, αδύνατον λέγειν» (Πλάτων, Τίμαιος 5,25,Γ).

Θαλής ο Μιλήσιος: «Πρεσβύτερον των όντων Θεός. Αγέννητον γαρ» Ο Θεός είναι αγέννητος, όπως υποστηρίζει και η Ορθοδοξία.

Ο ερχομός του Χριστού,, είχε προφητευτεί, ωστόσο, βάσει αρχαίων κειμένων από Έλληνες αναζητητές της αλήθειας, δηλαδή φιλοσόφους, με περισσότερες μάλιστα λεπτομέρειες απ’ ότι στην Παλαιά Διαθήκη.

Αγία Αικατερίνη, η Ελληνίδα φιλόσοφος…. επικαλέστηκε τη μαρτυρία της σοφής Σίβυλλας, που είχε πει: «Κάποτε θα έρθει στην πολύπαθη γη κάποιος αναμάρτητος και με τους όρους της θεότητας θα λυτρώσει τον άνθρωπο από τη φθορά.

 Ο άπιστος όμως λαός θα τον φθονήσει και θα τον κρεμάσει ως κατάδικο θανάτου. Κι όλα αυτά θα τα υπομείνει με πραότητα». ΠΗΓΗ thesecretrealtruth

Ο Ηράκλειτος ήταν εκείνος που μίλησε (τον 6 αι. π.Χ) για το “Λόγο” που «κυβερνά τα πάντα» και που «είναι η μοναδική αρχή», θυμίζοντας μας έντονα την αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου (“Eν αρχή ην ο Λόγος….” (Ιωαν., 1,1), “ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν” (Ιωαν., 1, 14).

Στην Πολιτεία του Πλάτων (B, V , 362) περιέχεται επίσης μια εκπληκτική προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών

“Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. 

Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει”.


ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του “Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν” τα εξής: “Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας, αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών. 

Από καταβολής κόσμου, το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο διά τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητας”… Antistasi.

Η συνάντηση των δύο κόσμων, χριστιανισμού και ελληνισμού, υπήρξε γεγονός τεράστιας ιστορικής σημασίας για την πορεία της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Μέσα από αυτή τη συνάντηση δημιουργήθηκε ένας απαράμιλλος πνευματικός πολιτισμός με διαχρονική και πανανθρώπινη αξία


 


 


14 σχόλια:

  1. Ο Κ'υριος μας Ιησούς Χριστός θα έρθει ξανά κρίναι ζώντας και νεκρούς μια φορά στη 2α Παρουσία Του. Όποιοι κάνουν τους ευατούς τους Θεούς είναι Αντι-Χριστοι και λένε πάντα ψέμματα. Τους διακρίνετε με την πίστη και την αγάπη προς τον ΕΝΑΝ ΘΕΟ Πατηρ-Υιος-Πανάγιον Πνεύμα. Να δούμε που θα κρυφτούνε όταν έρθει κρίναι ζώντας και νεκρούς. Αδελφοί, η πρώτη εντολή είναι η ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Σύμφωνα με την Ελληνική Αρετή, πρέπει να αγαπάμε όλους τους συνανθρώπους μας με ανιδιοτέλεια και περισσότερο από τον εαυτό μας ει δυνατόν, και χωρίς ποτέ να αναμένουμε ανταπόδοση της Αγάπης που δίνουμε.
    - «Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος.» Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου. ‘’ Θαλής ο Μιλήσιος
    -«Η Αγάπη προς τους ανθρώπους είναι καθήκον, αφού είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου θεού.» Επίκτητος αρχαιος Έλληνας φιλόσοφος
    - «Αφετηρία των αρετών είναι η ευσέβεια, και κορυφαίο όριό τους η Αγάπη.» Πυθαγόρας ο Σάμιος
    - «Ν’ ανταποδίδης την Αγάπη με Αγάπη.» Ησίοδος (Έργ. Και.Ημ.)
    - «Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους» Να αγαπάτε αλλήλους (ο ένας τον άλλον). Πλάτων
    - «Να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή η την θρησκεία στην οποία ανήκουν.» Επίκτητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα όμως είμαστε ''μετά Χριστόν'', ο Χριστός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή, και θα μας κρίνει με το μέτρο που αγαπάμε. Εμείς οι Έλληνες αγαπάμε.

      Διαγραφή
    2. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΕΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΟΡΜΟΥΝ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ. ΚΟΚΟΚΟ ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ ΓΕΡΟΚΩΝ.

      Διαγραφή
  3. "Εμάς τους Έλληνες μας μισούν όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές";

    Λάθος φίλε μου. Δυστυχώς, μας νίκησε ο Μπεν Ελεάζαρ, ή αλλιώς Κίσιγκερ (όχι όμως όλους)

    Και το λέω αυτό με πίκρα, παρόλο που σήμερα με τη βοήθεια του Χριστού ένοιωσα ότι κατήγαγα μια μικρή νίκη. ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ σαν κανονικός άνθρωπος κι όχι υποτακτικός του συστήματος μετά από 24-30 μήνες ανείπωτης τρέλας, όπου με διώχναν με τις κλωτσιές επειδή δε συμβιβαζόμουν.

    Πού συνίσταται η πίκρα μου; Στο ότι ενώ οι υπάλληλοι του Σ/Μ προς τιμήν τους ήταν απαλλαγμένοι από το φίμωτρο, όλοι, μα όλοι οι πελάτες συνέχιζαν να τη φοράνε με δική τους πρωτοβουλία και βλέποντας με φόβο και τρόμο όσους προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα. Ο λαός αυτός, ο πιο δυσκολοκυβέρνητος (όπως έλεγε ο αρχισιωνιστής Κίσιγκερ), έγινε ο πιο ευκολοκυβέρνητος. Έγινε καφές χωρίς καφέ (όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Κωνσταντάρας). Ντεκαφεϊνέ λαός. Ντροπή και αίσχος.

    Εγώ σταματάω κάθε προσπάθεια να είμαι ορθόδοξος Influencer. Σταματάω να μπλέκομαι στα πόδια του Χριστού, άλλωστε κανένας δε μου έδωσε αυτό το "Οφφίκιον". Μόνος μου πήρα την πρωτοβουλία να μεταλαμπαδεύω ότι κι εγώ διδάσκομαι από τους Άγιους Πατέρες από Αγάπη στο Χριστό και στους αδελφούς μου και όχι από κενοδοξία. Ας φέρει Εκείνος τα εκπαιδευτικά δεινά που έχει υπόψη Του. Εγώ θα τα υποδεχτώ όλα με δοξολογία αναγνωρίζοντας ότι αυτά είναι απαραίτητα για να μαλακώσουν οι γρανιτένιες καρδιές και να αλλάξει η ροπή του νοός προς τα Άνω, μη προς τα της γης!!!

    Ηλίας Σκουντριάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θέλετε να μάθετε το θέλημα του Θεού, να αφήνετε τελείως το δικό σας μαζί με κάθε άλλη σκέψη ή πρόγραμμα και με πολλή ταπείνωση να ζητάτε στην προσευχή σας την επίγνωση αυτού. Και ό,τι θα σχηματιστεί ή θα βαρύνει στην καρδιά σας, κάμετέ το και θα είναι κατά Θεόν. Οι έχοντες περισσότερη παρρησία και έξη στο να προσεύχονται γι’ αυτό, ακούν μέσα τους ευκρινέστερα την πληροφορία και γίνονται προσεκτικότεροι στη ζωή τους και δεν κάνουν τίποτα χωρίς τη θεία πληροφορία.

      Ο Παππούς σας Ιωσήφ

      Διαγραφή
    2. Αν νομίζεις ότι ησύχασες Λιάκο είσαι γελασμένος. Οι εχθροί σου δεν κλείνουν μάτι:

      "Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα: 3.769 τα νέα κρούσματα"

      Διαγραφή
  4. Γεωκών γράφεις :"...το Σημιτικό «ειρήνη υμίν» (shalom)..."
    βάλε εκεί ένα ερωτηματικό, και ξανασκέψου το.
    Κωνσταντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν χρειάζεται νά μπεί κανένα ερωτηματικό,...τελεία καί παύλα
    καί ο νοών νοείτω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε παιδιά, πουλάει ο άνθρωπος και πουλάει παντού χονδρικώς σε πολλά σάιτ και εδώ και φέρνει κόσμο και σχόλια ,άρα και παραδάκι.
    Μπίζνες με τα σάιτ ,ως συνήθως,
    Σε όποιον δεν αρέσει να μην τον διαβάζει, ας διαβάσει καλλίτερα το Κοράνι ή την Τορά.
    Αρκετά με αυτόν να του δίνετε βάρος,δεν αλλάζει και κέφι του.
    Αν σφάλλω ,ζητώ απόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσοχή από κάποια λυσσασμένα ‘’σκυλιά’’ που σχολιάζουν με κακία άρθρα στο διαδίκτυο, που βρίζουν, θίγουν, μειώνουν, ειρωνεύονται, προκαλούν και πληγώνουν αρθογράφους που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι γράφουν και λένε τις απόψεις τους και αυτά που πιστεύουν
    Αυτοί οι άνθρωποι ΕΙΝΑΙ άρρωστοι, απλά δεν το ξέρουν η δεν θέλουν να το πιστέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστό και δικαίωμα σου να λές τις απόψεις σου και τα πιστεύω σου, όμως το να χαρακτηρίζεις λυσσασμένα σκυλιά και αρρώστους όσους λένε την διαφορετική τους άποψη ,επικυρώνει το χούι σου με την αρθρογραφία και το εμπορικόν της υπόθεσης και αποδεικνύει ότι ξεκούτιανες και δεν βοηθάς πλέον.
    Έπαψα να σε διαβάζω, διαβάζω μόνο τα σχόλια.
    Σιγά που σε κάναμε νταντά , το κοροϊδέψαμε και το πληγώσαμε το βρέφος.
    Δεν πάς καλύτερα για ψάρεμα και αυτοσυγκέντρωση ,χρειάζεσαι ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κατηγοράς ότι κερδίζω χρήματα από τα άρθρα μου, λοιπόν άκου φιλαράκι δεν μπορεί ο κάθε άσχετος και πονεμένος, να με κατηγορά , δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ για τα άρθρα μου αν και είμαι τσακισμένος οικονομικά, δεν είμαι επαγγελματίας αρθρογράφος, δεν έχω πτυχία, ούτε Μάστερ ούτε Δοκτορατα, δεν είμαι καλός χειριστής της γλώσσας διότι μια ζωή ασχολούμαι με προϋπολογισμούς με ισολογισμούς και με οικονομικά, τα κείμενα μου είναι βγαλμένα μέσα από την ψυχή μου, γράφω αυτά που πιστεύω εμπλουτίζοντας τα με απόψεις φιλοσόφων, Γερόντων, που έχουν ασχοληθεί με το ίδιο θέμα, σας ευχαριστώ όλους εσάς που με κατηγοράτε διότι με αυτό που κάνετε κερδίζω πόντους στις δοκιμασίες μου, δεν ενοχλώ κανένα, και δεν μισώ κανένα, αγαπώ τους συνανθρώπους μου και προσπαθώ όσο μπορώ αν όχι να αγαπώ τους εχθρούς μου τουλάχιστον να τους ανέχομαι και να μην τους μισώ….
      Ο ΘΕΟΣ μας αγαπά όλους, δικαίους και αμαρτωλούς, μας αγαπά και μας δέχεται ακόμη και αν εμείς Τον απορρίπτουμε, τον στενοχωρούμε με τις αμαρτίες μας, εσύ φίλε μου ποιος είσαι και με κρίνεις, με συκοφαντείς και με μειώνεις, όταν ο ίδιος Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ, ο δικός μου ΘΕΟΣ με δέχεται όπως είμαι;;;

      Διαγραφή
  9. Πρώτη φορά σέ διαβάζω 11:21 π.μ. καί μάλλον θά συμφωνήσω μαζί σου,έστω μέ επιφύλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή