Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ


ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕ



Γράφει ο παππούς της Άννας
 

Μου έστειλαν το βίντεο που δείχνει τρελλά πράγματα.
Πήδηξα μόλις το είδα και η εγγονή μου το πρόσεξε.
Τι έγινε βρε παππού;
Αύριο γιορτάζεις της λέω, ποιά ήταν η αγία Άννα;
Δεν είμαι σίγουρη ότι γνωρίζω μου λέει .
Ρε κορίτσι μου είσαι πρωτοετής στη σχολή σου και δεν ξέρεις, τι σας έμαθαν από το δημοτικό μέχρις εδώ;
Τι έκαναν οι γονείς σου.
Τρελάθηκα, δεν φταίει το παιδί.

Έτσι πρέπει της λέω να μην γνωρίζεις γιατί δεν συμφέρει.
Σε ποιους βρε παππού;
Στο σύστημα κορίτσι μου, αν συνέφερε θα στο μάθαιναν.
Ποιοί με ρωτά;
Οι δάσκαλοι και οι παπάδες απαντώ.
Για εξήγησε, μην τρελαθούμε μου λέει.

Γνωρίζεις της λέω την ιστορία μου και της οικογενείας μας ,τον αριστερό τρόπο σκέψης μου ,τι ψήφιζα παλιά και έχουμε μιλήσει χονδρικά, λίγα πράγματα τι λέει αυτή ή ιδεολογία.

Δεν την ασπάστηκα πλήρως γιατί θα ήμουν άθεος ενώ είμαι ορθόδοξος ανέκαθεν και καλώς να υπάρχει η διεθνιστική αλληλεγγύη ,αλλά να αφορά και να την ασπάζονται όλοι ,όχι εγώ μονομερώς και να με απειλεί ο κάθε Τούρκος. Εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα.

Σε οικονομικά όμως θέματα έχει μια βάση που βρίσκεται σε παλιές κοινωνίες όπως στην αρχαία Σπάρτη και στις αγάπες των πρώτων χριστιανών και του Αγίου πρωτομάρτυρα Στέφανου.

Όμως και ο χαρακτήρας μου και η 45χρονη εργασιακή μου εμπειρία από τα 15 μου, με βοήθησε να δω αυτήν την θεωρία και κατάλαβα τι παίζει με το κεφάλαιο, τις πολυεθνικές, τις τράπεζες, τους τόκους τα αφεντικά ,τα μεροκάματα την εκμετάλλευση και τους νόμους .

Τι λες δεν καταλαβαίνω παππού.
Ρε συ τώρα που σπουδάζεις πόσα παίρνεις την εβδομάδα στο μαγαζί που δουλεύεις τετράωρο;
Δευτέρα έως Παρασκευή τετράωρο 80 ευρώ, τον μήνα 320.

Ωραία, πόσα ξοδεύεις για εισιτήρια κάθε μήνα,
είκοσι με σαράντα παππού ,
Πίνεις κανένα καφεδάκι στην σχολή σου ή με τον φιλαράκο σου και πόσο κάνουν το μήνα και τι ρέστα σου μένουν να φας να ντυθείς να στεγαστείς κλπ
Μα αφού τα πληρώνει η μαμά.
Αμα δεν πλήρωνε όμως κομμένα τα καφεδάκια και τα φιλαράκια, ναι;
Ναι σωστά.
Και η σχολή;
Δωρεάν παππού.

Τι δωρεάν βρε που άμα ήσουν σε άλλη πόλη δεν θα έφταναν τρείς μισθοί για να την βγάλεις.

Δωρεάν θα πεί δεν πληρώνω τίποτε για συγγράμματα και τέτοια κόλπα και το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδά μου και δεν με στέλνει εσωτερικό μετανάστη για να σπουδάσω ,
με αυτά τα κόλπα με τα τα μόρια και τις σχολές και μετά να με διώχνει στο εξωτερικό για να δουλέψω για αξιοπρεπή αμοιβή ενώ ξόδεψε και αυτό για τις σπουδές μου.

Και έστω ότι μένω εδώ τι με αμείβει; τι μισθούς έχουμε στην Ελλάδα;

Ωραία αλλά από την Αγία Άννα ξεκινήσαμε, τι γίνετε.
Α οι παπάδες κορίτσι μου και οι δάσκαλοι, είναι οι μεγάλοι ένοχοι του συστήματος πάνω και από τους πολιτικούς.
Τι λες παππού;

Ναι αυτοί, όμως ευτυχώς όχι όλοι.
Οι παππάδες και οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων τα έκαναν πλακάκια με το σύστημα και το στηρίζουν και τους στηρίζει
με μισθούς και συντάξεις και κομματάκια εξουσίας επάνω σε μας τον λαό.

Στα χωριά ,στις πόλεις στα σχολεία στις σχολές παντού είναι εξέχοντα πρόσωπα ο παππάς, ο δάσκαλος ,ο πρόεδρος του χωριού ,ο αστυνόμος όπως στις ελληνικές ταινίες που βλέπουμε.
Ε ποιον θέλεις εσύ να έχουμε παππού;
Τον τίμιο. τον έντιμο, τον άξιο, τον άγιο .
Δηλαδή ποιόν.

Τον λαοπρόβλητο, τον εκλεγμένο από τον λαό άμεσα ,παντού σε κάθε δημόσια θέση.
Να τιμούμε αυτόν που διαλέξαμε και που αξίζει την θέση γιατί δουλεύει καλά και τίμια.
Τον διάκονο και υπηρέτη του λαού κατά την εκκλησία ,το έσχατο που γίνεται πρώτος.
Μα που ζείς καλέ μου;

Στην Ελλάδα γι αυτό τα ζητώ, διάβασε να δεις πως γινότανε προ Χριστού ακόμη και για έναν δημόσιο γιατρό, μάθε για την ιστορία και την δημοκρατία που δεν σου μάθανε.

Διάβασε να δείς τι λένε οι ιεροί κανόνες για την εκλογή ιερέων, μητροπολιτών δεσποτάδων κλπ΄
Διάβασε τον Λόγο του Χριστού μέσα στο Ευαγγέλιο και μετά πες μου.

Μη μιλάς από άγνοια διαδόσεις και κουτσουμπολιά
Κυρίως διάβασε τις υποχρεώσεις του πολίτη στην πόλη και την πατρίδα και τι λέει το σύνταγμα.
Η αγία Άννα και οι παπάδες είχαμε πεί.
Ναι μέσα είμαστε.

Το σύνταγμα αρχίζει με αυτό και αναφέρετε στο όνομα της Αγίας Τριάδος και όλα τα άρθρα του υπόκεινται σε αυτήν την αναφορά .
Δηλαδή να είναι σύμφωνα και σύννομα στις αξίες του Ευαγγελίου που επάνω του ορκίζονται όλοι, μέχρι πρότινος τουλάχιστον. .
Όποιος δεν το ακολουθεί είναι αντισυνταγματικός άρα άκυρος ,άστο για άλλη κουβέντα.

Πως λοιπόν ο δάσκαλος, ο παππάς ή ο Αρχιεπίσκοπος που μισθοδοτείται από το κράτος εφαρμόζουν τακτικές και διδασκαλίες που περιορίζονται από τους συνταγματικούς όρους και διατάξεις ,μόνο και μόνο γιατί τους το επέβαλε η όποια κυβέρνηση;

Και ποιά είναι ρε συ αυτή η κυβέρνηση μεγαλο παππά μου, που την ευλογάς και της δίνεις πιστοποιητικό ενάρετου και χρηστής διακυβέρνησης που ψηφίζει νόμο και δίνει δικαίωμα στον κάθε μαγαζάτορα να εκμεταλλεύεται τα παιδάκια με τετράωρα και 80 ευρώ την βδομάδα και δοκιμαστικά μερικές εβδομάδες χωρίς ένσημα;

Και μετά εσύ να την ευλογάς να την δυναμώνει ο Θεός για να σου κόβει μισθούς ,συντάξεις ,να φέρνει τους μάου μάου, όλα παιδιά του Θεού είναι δε λέω ,για να σου ρίχνουν τα μεροκάματα και να βιάζουν και να σηκώνουν σημαίες με μισοφέγγαρα στις πόλεις μας, παλιοκαραγκιόζηδες και να μου μιλάτε από πάνω για πατρίδα,ιδανικά,πίστη καιοικογένεια με γεμάτες τις τιβι σηριαλ ανωμαλιας και τουρκοσειρες .

Να γεμίζουν τα χωράφια με λιαζόμενους Χασάνηδες με φτηνό μεροκάματο
Μα δεν βρίσκουμε Ελληνικά χέρια,σου λένε.

Και καλά κάνετε με τους μισθούς που δίνετε και την παιδεία που παρέχετε τόσα χρόνια τις διαφημίσεις και την δυτική σεξιστική και καπιταλιστική προπαγάνδα ξεπλύνατε τα μυαλά των παιδιών .

Καλά θα γίνει και να τα κλείσετε τα μαγαζιά και τα χωράφια άν δεν μπορείτε να τα δουλέψετε και να σας τα πάρουν οι πολυεθνικές για ένα κομμάτι ψωμί, γιατί αυτό μαγειρεύουν και ακολουθεί το σερβίρισμα.

Πως μπορούσαν οι γονείς και οι παππούδες σας.
Άλλες εποχές και άνθρωποι θα μου πείς υπήρχε κοινωνία και συμπόνια στους ανθρώπους και βοηθούσε ο ένας τον άλλο..
Σήμερα δεν ισχύει αυτό .άμα δεν πάρεις ξένο η δουλειά σου δε γίνετε.

Ναι αλλά ισχύει ότι ,δικό σου είναι ότι μπορείς να διατηρήσεις και να υπερασπισθείς είτε χωράφι είτε μαγαζί είτε πατρίδα είτε πίστη.
Για δες τώρα ποιοί και πόσοι είναι συγκάτοικοι σου στην πατρίδα σου που σε καλεί στα όπλα να την υπερασπισθείς και αγοράζει Ραφάλ και φρεγάτες .

Ποιοί αγοράζουν φιλέτα οικόπεδα και επιχειρήσεις εργοστάσια, λιμάνια, αεροδρόμια και σε ποιόν ανήκουν για να πάει ο γιος μου να τα προστατέψει από τον Τούρκο μόνο να μην τα πάρει;

Τίποτε δεν τρέχει αν μας τα παίρνουν οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι, οι Κινέζοι και οι τράπεζες τα σπίτια;
Είμαστε σοβαροί γιατί δεν μιλάει κανείς για αυτά δεξιός πατριώτης και φτύνουμε μόνο τους αριστερούς που δεν τα παραδέχονται αυτά.

Εσείς οι παπάδες και οι δάσκαλοι δεν είστε που αφήσατε ανιστόρητο, απαίδευτο και ακατήχητο τον κοσμάκη από τις αξίες που κυριαρχούσαν στην κοινωνία μας και συνεργήσατε και συνεργείτε στο έγκλημα να αδειάζει η χώρα από τα παιδιά της, λόγω ανεργίας και εκμετάλλευσης και τώρα αφαιρείτε από την παιδεία την διδασκαλία την ιστορία και την κατήχηση ότι είναι ενοχλητικό και αφυπνιστικό και εθνικό ωφέλιμο και γνωστικό της εθνικής ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας και δεν συμφέρει στους ξένους επενδυτές και τους ντόπιους κεφαλαιούχους που δεν θέλουν πολίτες ενεργούς και ενήμερους στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους και προτιμούν αντί για αυτά μια σουπίτσα πολύχρωμη άβουλων αλληλοσυγκρουόμενων ανθρώπων με διαφορετικές συνήθειες και γλώσσες για να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να διεκδικούν αμοιβές και μεροκάματα.

Έτσι γέμισαν τις χώρες της Ευρώπης και εμάς με φτηνά εργατικά χέρια εν είδει λοκάουτ και σε όποιον αρέσει
και μάλιστα με την αριστερά να συμφωνεί και να μιλάει για διεθνιστική αλληλεγγύη την ώρα που ο εντόπιος πληρώνεται από το κεφάλαιο λιγότερα από τους εισαγόμενους και οι ασφάλειες καί τα ένσημα, οι μισθοί και οι συντάξεις πάνε κατά διαόλου.

Και το ΚΚΕ να συμμετέχει αστικό κόμμα και να εισπράττει από αστική Βουλή., έλεος φαρισαίοι υποκριτές,πλακάκια με την δεξιά του Κούλη και όλοι μαζί πλακάκια με το αφεντικό σας το ΣΒαν του WEF, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ το ίδιο συνδικάτο.
Μην ξεχνάμε τα συνθήματα.

Ρε παππού Η αγία Άννα, οι παππάδες που είπαμε, η Παναγία, ο Χριστός που λέει το βίντεο τι έγιναν;

Εδώ κολλάνε οι παπάδες που το βουλλώσανε τόσα χρόνια και συ δεν κάνει να τα ξέρεις αυτά γιατί πρέπει να είσαι ξεκρέμαστος και απελπισμένος και να συμβιβάζεσαι να μην ζητάς το δίκιο σου, γιατί το αφεντικό θα σε απολύσει και η εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική μόνο να την την ευλογάει μαζί με τους πολιτικούς και να κοιμίζει τους πολίτες.

Τι να κάνουμε εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, αφήστε μας τους παππάδες στην ησυχία μας να παίρνουμε τον μισθό μας και να υπακούμε με 2000 αρχιεπισκοπικό μισθό δεν γένετε να το παίξουμε Χρυσόστομοι και να κοντράρουμε την αυτοκράτειρα για το χωράφι μιας χήρας και να τραβιόμαστε σε εξορίες .
Δεν είμαστε εμείς για αυτά,΄

Κάντε το κορόιδο, καλλίτερα να μην ξέρετε από Χριστό και Παναγία και αγία Άννα και λοιπούς αγίους που δεν συμβιβάστηκαν και γι αυτό αγίασαν ,, παρά να γνωρίζετε να πιστεύετε και να έχετε ελπίδα και οδηγό τον Χριστό για να ζητάτε το δίκιο σας όταν σας αδικούν και σας παίρνουν τα σπίτια και τα πάντα και σας δίνουν 80 ευρώ την βδομάδα.

Αν είναι έτσι άδικα ήρθε ο Χριστός και κήρυξε την αγάπη και τη δικαιοσύνη και πέθανε πάνω στον σταυρό.

Σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα, αν δεν είναι Χριστός αλλά είναι παραμυθάκι και πνεύμα Χριστουγέννων και πορδό Σάντα Κλάους κοκακόλαςτότε καλά κάνουν και δεν ακούμε πουθενά Ελληνικά τραγούδια και κάλαντα στα ραδιόφωνα ΝΕΟΈΛΛΗΝΕΣ ραγιάδες της δύσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που στέλνετε τα όπλα μας στους χαχόλους, αυτά που είναι αγορασμένα με το αίμα σας .

Χριστούγεννα και τρώμε νέες δόσεις εμβολίων και χάπια προπαγάνδας μέιντ ιν Μαύρο Ζελέδακι, αντί να ακούσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα των αγγέλων, Επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία.

Ποιά είναι ρε Κούλη η Ευδοκία;
Δεν ξέρω ρώτα τον Άλεξ και τον Κοτζιά ή τον Σαμαρά και τον χοντρό Κωστάκη.

Ούτε εμείς την ξέρουμε την κυρία ή την σημασία της, δεν ανοίγετε καλλίτερα ένα Μακεδονοελληνικό λεξικό σύγχρονο αναγνωρισμένο.
Ξεφτίλες παππάδες και λοιποί ρασοφόροι και πολιτικοί και θεσμικοί υπηρέτες του λαού και της πατρίδας του έθνους.

Ευλογημένη η βασιλεία και η δύναμη και η δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αλλά μακριά από μας μη μας χαλάσει το κράτος που μας ταγίζει, για αυτό καλλίτερα να μην ξεύρετε εσείς πολλά και να ζητάτε να έλθει και επί της γης η βασιλεία Του και να φυλάγεστε πάντα από το κράτος Του.

Εξ άλλου ευχόμαστε Υπέρ των εμών αμαρτημάτων και του λαού αγνοημάτων και είμαστε άνετοι με την συνείδησή μας.

Τι το κάναμε εδώ ,αν δεν γνωρίζετε δεν ζητάτε και εμείς κάνουμε την δουλειά μας με το κράτος και τα κράτη και όλα μέλι γάλα.

Έλα όμως που ακόμη υπάρχουν κάτι παππούδες αχαρακτήριστοι ανέντακτοι μπερδεμένοι αριστεροί δεξιοί αναρχικοί πατριώτες ορθόδοξοι άθρησκοι όπως και να τους πείς, που τα λένε και θα τα λένε στις εγγονές τους, όσο ο Ήλιος βγαίνει
να διεκδικούν τον ήλιο της δικαιοσύνης και να μη φοβούνται και να σκύβουν το κεφάλι σε ανθρώπους ,μόνο στον Χριστό.

Βλέπεις ότι κρύβουν την Παναγία και τον Χριστό και συ παππού μου μιλάς για Ανάσταση και δεν υπάρχει θάνατος.
Παππού πόσα θέλεις να μας τρελάνεις, με μπέρδεψες.
Ψάξε κοριτσάκι μου έχεις μια ζωή μπροστά σου ,

Μόνο Ο ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ μας είπε ζητάτε και Εγώ σας δίνω ,θα είμαι μαζί σας κάθε μέρα από τώρα μέχρι να τελειώσουν οι αιώνες και χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε.
άρα μαζί Του μπορούμε τα πάντα
κατάλαβες γιατί δεν μας Τον μαθαίνουν και μας Τον κρύβουν;
έτσι τους συμφέρει

Γιατί Αυτός μαζί μας τους χαλάει το σύστημα και γι αυτό Τον σταυρώσανε εμάς θα λυπηθούν οι συστημικοί δυο χρόνια τώρα μας τρυπάνε και μας φιμώνουν.

Εμείς όμως οι ξεροκέφαλοι δεν σκύβουμε το κεφάλι σε αυτούς μόνο στον Έναν και την παρθένο Μητέρα Του.

Χριστέ η ελπίς ημών δόξα σοι κατάλαβες εγγονή μου διεκδίκησε τα πάντα, παρέα με τον Χριστό πάντα και ψάξε την
όχι που δεν θα μου έκαναν η ιεραρχία την εκκλησία κομματικό παραμάγαζο .


ΧΡΌΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΆ ΑΝΟΥΛΑ
και όλες οι Αννούλες
καλά και λεύτερα μυαλά από προπαγάνδα και καλή λευτεριά να απαιτούμε.
με πείρα και αγάπη


Ο παππούς της Άννας


 

9 σχόλια:

  1. ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (υπάρχουν τα πλήρη κείμενα)

    Ἀπόδοση στὴ νέα Ἑλληνική: Ἱερομόναχος Βενέδικτος
    Ἔκδοση Συνοδείας Σπυρίδωνος Ἱερομονάχου,
    Νέα Σκήτη, Ἅγιον Ὄρος

    https://orthodoxa-keimena.gr/product/aoratos-polemos

    ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ: Πνευματικά Γυμνάσματα (υπάρχουν τα πλήρη κείμενα)

    Ἀπόδοση στὴ νέα Ἑλληνική: Ἱερομόναχος Βενέδικτος
    Ἔκδοση Συνοδείας Σπυρίδωνος Ἱερομονάχου,
    Νέα Σκήτη, Ἅγιον Ὄρος

    https://orthodoxa-keimena.gr/product/pneymatika-gymnasmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
      ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΙΩΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ,
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΟΥ,
      ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ,Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ, Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
      ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟΝ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ,ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ,ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΗΤΕ ΣΕ ΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΙΑ ΜΑΖΙ.
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟΙ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ,ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
      ή ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΝΤΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΘΕΝ
      ΕΠΙΣΗΜΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥΣ,
      ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ,
      ΤΙ ΛΕΣ Κε ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΝΩΣΤΗ,

      Διαγραφή
  2. ΔΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. (Μακαριστός Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης).

    https://orthodoxa-keimena.gr/2022/07/27/byzantio-ptwsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΨΕ ΒΡΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΕ ΑΜΕΤΟΧΕ ΑΠΑΘΗ.
    Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΗΡΥΞΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι μπράβο τον βρήκαμε τον ένοχο. Φταίνε οι παπάδες και οι δάσκαλοι, μα πιο πολύ οι παπάδες. Το αν φταίνε και οι παππούδες παντελώς το αγνοούμε. Δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία κυριαρχεί στις μέρες μας σε όλες τις ηλικίες αδιακρίτως. Ένας βαθύς ριζωμένος εγωισμός που μας ωθεί να ψάξουμε τους ενόχους παντού και όχι στον ίδιο μας τον εαυτό με κύριο μέσο έκφρασης την δικαιολογία. Είναι και ο λόγος για τον οποίο δυσκολευόμαστε ως λαός και ως ανθρωπότητα να μετανοήσουμε αφού πάντα κάποιος άλλος θα φταίει περισσότερο από εμάς. Πάντως δεν είναι κάτι καινούριο, από τον Αδάμ και την Εύα και συνεχίζεται. Ας ελπίσουμε να μιμηθούμε και την μετάνοιά τους. Είναι αυτή η έλλειψη διαρκούς βιωματικής μετανοίας που απομακρύνει και εμάς και τους απογόνους μας από τον Θεό. Γιατί αν μεγαλώσεις το παιδί και το εγγόνι σου χωρίς Χριστό, όταν αυτό μετά γίνει δάσκαλος τι περιμένεις να διδάξει στα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΑΝ ΣΤΑΖΕΙ Η ΒΡΥΣΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ.
      ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΤΗΧΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΗ Η ΓΜΩΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΝΩΝ..
      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΥΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΔΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ .
      ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ,ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ,ΧΙΠΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΦ ΣΤΑΗΛ
      ΑΠΟ ΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ.
      ΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ
      ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ,ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΙΠΕΔΩΣΗ
      ΝΑ ΥΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ,ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΥΠΑ.
      ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΝΕ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΙΣΔΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΙΚΑ .
      ΑΚΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 11.06 ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙ.
      ΕΔΩ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΟΠΑΔΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΜΑΣΚΩΤΟΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,
      ΠΟΛΥ ΠΑΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΑ ΓΕΡΙΖΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΑ ΠΡΩΤΥΠΑ.

      Διαγραφή
    2. Βεβαιως και εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης οι "δασκαλοι". Οταν στις εκλογες των ενωσεων τους κυριαρχουν εξωκοινοβουλευτικες εθνομηδενιστικες παραταξεις και ιδεολογιες. ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ ειναι παραρτηματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΡΜΑ.
      Οι ρασοφοροι δε, εριξαν τις μασκες τους κι αυτοι κατα τα 2 τελευταια χρονια (η μεγαλη πλειοψηφια τους). Τι να πρωτοθυμηθω, καμια συνεπεια μεταξυ λογων προ κορονοιου και εργων μετα κορονοιου...

      Διαγραφή
  5. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜ;;;ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΜΟΝΑΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΥΝ .
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙΣ ΚΛΕΦΤΙΚΑ .
    ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚ ΤΟΥΠΟΝΗΡΟΥ.
    ΕΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ,ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;
    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣΦΑΡΙΣΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΗ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ,ΤΟΝ ΠΑΠΑ Ή ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ .Ή ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ .ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΦΟΣ ΛΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΟΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ,
    ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγαίο, γεμάτο αλήθειες το κείμενο! Για να είσαι σωστός Χριστιανός στην εποχή μας πρέπει να γκρεμίσεις το "ΕΓΩ", το "ΜΟΥ" από μέσα σου, τον ατομοκεντρισμό και να πάς στο "ΕΜΕΙΣ" στον κοινωνικοκεντρισμό. Δύσκολος δρόμος. Είναι ο δρόμος του "καψοκαλύβα", ο δρόμος του Ιωάννου του Προδρόμου, ο δρόμος του Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπως γράφει ο συντάκτης του κειμένου. Ως Εκκλησία πρέπει να ξαναβρούμε τις ρίζες μας που είναι χρονικά πολύ μακρυά στην Εκκλησία των χρόνων των Αποστόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή