Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!

« ΜΗ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΙΟΥΔΑΙΟΙ· AΥΤΟΣ ΓΑΡ ΕΣΤΙΝ…»
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ…ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ, ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΟΡΙΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ!   

2 ΒΙΝΤΕΟ




Μη πλανάσθε Ιουδαίοι· Aυτὸς γαρ εστίν... αλλά εμείς τα βρήκαμε με τους Ιουδαίους…δώσαμε τα χέρια στο Γολγοθά, στο Πραιτόριο, στον Πανάγιο Τάφο…και τελευταία και στους ομαδικούς τάφους όπως και πάνω από τα πτώματα των μαρτύρων μας στον Άγιο Πορφύριο!




Λαός μου, τί ἐποίησά σοι, καί τί μοι ἀνταπέδωκας;…...

ἀντὶ τοῦ μάννα χολήν, ἀντὶ τοῦ ὕδατος ὄξος,

ἀντὶ τοῦ ἀγαπᾶν με, σταυρῷ με προσηλώσατε·…..

Μὴ πλανᾶσθε Ἰουδαῖοι· αὐτὸς γάρ ἐστιν …

Μη πλανάσθε Ιουδαίοι· Aυτὸς γαρ εστιν.. αλλά εμείς τα βρήκαμε με τους Ιουδαίους …δώσαμε τα χέρια στο φρικτό Γολγοθά, στο Πραιτόριο, στον Πανάγιο Τάφο!

Μη πλανάσθε Ιουδαίοι και συνεργάτες των Ιουδαίων Aυτὸς γαρ εστιν.…..

ας είναι καλά που βρέθηκε ένας Λίβυος ο Κυρηναίος να σηκώσει το σταυρό Του..

ας είναι ευλογημένοι οι λαοί που του στέκονται και σηκώνουν το Σταυρό Του!

ας είναι πάντα τιμημένος ο κακούργος που τον δικαίωσε όταν οι ευυπόληπτοι νομομαθείς αρχιερείς τον σταύρωναν






2 σχόλια:

  1. Ἡ ντροπὴ τοῦ ἀνθρώπου καὶ τῆς ἀνθρωπότητας, ἡ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς-ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ-ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    Ο οὑμανισμὸς εἶναι σατανισμός, (3-5-2024),
    Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου.

    https://www.youtube.com/watch?v=C69j2-hBWJg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (24-4-2024).

    "Η ζωή εν μετανοία των Αγίων και το πρότυπο της μετανοίας, η Οσία Μαρία η Αιγυπτία στο επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, οποία με πλήρη επίγνωση της αμαρτωλότητάς της αφού δεν της επιτράπηκε να εισέλθει στον Ναό, έφυγε για να ζήσει στην έρημο μία ολόκληρη ζωή εν μετανοία.
    Σε πλήρη αντίθεση με σήμερα, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, που ψηφίστηκαν ανήθικοι νόμοι και η Εκκλησία οφείλει να πράξει τα δέοντα με βάση τους ιερούς κανόνες και να μην δέχεται όσους στηρίζουν εν γνώσει τους αντίχριστους νόμους.
    Ο Γέροντας θα θίξει το γεγονός ότι πολλοί αναζητούν πνευματικούς, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Οσία Μαρία, η οποία πρώτα μετανόησε κι έπειτα, στο τέλος της ζωής της βρήκε τον πνευματικό της.
    Έπειτα ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στον Όσιο Σάββα εν Καλύμνω και σε θαυμαστά γεγονότα του βίου του, που με την Χάρη του Θεού ήλεγχε όλη την εκκλησία και τους αρχιερείς.
    Τέλος ο Γέροντας Γεώργιος θα αναφερθεί στην θαυμαστή του γνωριμία με τον χαρισματικό Γέροντα Ευδόκιμο και τις αποκαλύψεις που του έκανε για τη ζωή του."

    https://www.youtube.com/watch?v=ZP4M3X8pQCY

    ΑπάντησηΔιαγραφή