Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΝΕΙ ΑΦΩΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΘΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ;

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ




Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Με πορεία και συναυλία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Gay Pride των " ΛΟΑΤΚΙ+" στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 29 Ιουνίου 2024. 

Παρά την προσδοκία των διοργανωτών της να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη, η πόλη του Αγίου Δημητρίου, σε ένα πολύχρωμο σκηνικό με πλήθος εκδηλώσεων, αντίθετων στην έως τώρα παράδοση της πόλης, η αποτυχία της συμμετοχής σ΄αυτό ήταν πλήρης. 

Έτσι πήραν το μάθημά τους από τον λαό της Θεσσαλονίκης, όσοι πάνω από τις ηθικές αξίες βάζουν μόνο την αύξηση των εσόδων από τον Τουρισμό και εκείνοι που από τον Οκτώβριο του 2017 τη σχεδίαζαν και την προετοίμαζαν.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέσχον στις εκδηλώσεις του Gay Pride, οι Τζορτζ Τσούνης, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Αλέξης Πατέλης οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού και ο 'Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer. 

Μέλη της διεθνούς ελίτ του Νεοφιλελευθερισμού ως κύμβαλα αλαλάζοντα. Το επισημαίνω αυτό, γιατί πρέπει να το πληροφορηθούν οι Χριστιανοί Έλληνες πολίτες. 

Έτσι θα συνειδητοποιήσουν ότι η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" έχει την επικυριαρχία στην πολιτική, οικονομική και πνευματική κοσμική ηγεσία παγκοσμίως και δυστυχώς και της χώρας μας.

Για τους δύσπιστους συνιστώ να διαβάσουν στο capital.gr τα παρακάτω που αναρτήθηκαν σε κείμενό του στις 29-6-2024. 

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο κ.Τσούνης δήλωσε περήφανος που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για το Europride, καθώς αυτό αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αποδοχή, την αγάπη και την ισότητα και χρειάζεται να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους γι΄ αυτό που είναι. 

Παρούσα στο μπλοκ των διπλωματών ήταν και η πρέσβης της Ολλανδίας στη χώρα μας Σουζάνα Τέρσταλ (Susanna Terstal), η οποία δήλωσε χαρούμενη για τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που το έκανε."

Όσον αφορά την εκκλησιαστική (πνευματική) ηγεσία μας αυτή για τις εκδηλώσεις του Gay Pride τήρησε σιγή ιχθύος. Μετά την έκδοση του νόμου 5089 ( Φ.Ε.Κ Α΄ 27), που θεσμοθέτησε τον "γάμο" των ομοφυλοφίλων κατέστη άφωνη. Κρίμα!!!

Έχουν παρέλθει 4 μήνες από την έκδοσή του νόμου αυτού και μέχρι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν έχει εκδώσει εγκύκλιο (κείμενο) προς τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας μας, αλλά και προς τους πιστούς, ως όφειλε (άρθ. 4 του Ν. 590/1977), που να περιέχει σαφείς οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίζουν ένα σορό ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοση του νόμου αυτού, όπως είναι η αντιμετώπιση και προς εκείνους που μετείχαν στο Gay Pride στη Θεσσαλονίκη και προς όσους ήταν οι διοργανωτές του και οι οικονομικοί υποστηριχτές του.

Παρά την παροχή εξουσιοδότησης από την Ιεραρχία προς κάθε Επίσκοπο “να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης” δυστυχώς μόνο μία αγρυπνία είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα, στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη. 

Δηλαδή ο Επίσκοπος Θεσσαλονίκης Φιλόθεος αρκέσθηκε μόνο σε αυτό! Δεν έχει άλλους Ιερούς Ναούς η πόλη του; Δεν έχει άλλους ενορίτες; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η αντίδρασή του αποδεικνύεται ότι ήταν άνευρη, χλιαρή (Αποκ. Ιωαννη Κεφ. Γ΄ 15&16) και έτσι μάλλον “αποκοιμίζει” το ποίμνιο που ο Κύριος του εμπιστεύτηκε.

Η στάση αυτή σημαίνει μερική εγκατάλειψη της “διακονίας του λόγου”, η οποία, σύμφωνα με την πράξη των Άγίων Αποστόλων, είναι το κύριο μέρος της όλης διακονίας των Επισκόπων. 

“Διακονία του λόγου”, που οφείλουν και προς τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού που πιστεύουν ότι με το βάπτισμά των “Χριστόν ενεδύθησαν” και αγωνίζονται να μένουν ενωμένοι μέσω της Θείας Κοινωνίας μαζί Του και προς εκείνους που ως “άσωτοι υιοί” απέχουν από την ζωή της ενορίας των και τα μυστήρια της Εκκλησίας και προς εκείνους που Τον αρνούνται με λόγια ή με έργα.

Η ανακοίνωση των θέσεων της Ιεραρχίας στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και η διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών έχει ξεχασθεί και οπωσδήποτε δεν συνιστά συνέχιση του οφειλόμενου διαρκή αγώνα μπροστά στην διαρκή οργανωμένη επίθεση των σκοτεινών δυνάμεων των οργάνων της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” του “Μετανθρωπισμού”.

Δεν έχουν την διορατικότητα να αντιληφθούν ότι βαίνουμε σε αποχριστιανοποίηση και περαιτέρω στον αγνωστικισμό του ποιμνίου των, της κοινωνίας μας. 

Εκεί στοχεύουν όσα έγιναν στο Gay Pride. Αυτός ο στόχος υπηρετήθηκε και με το θέαμα Gay Pride των " ΛΟΑΤΚΙ+" στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με ιδιαίτερο στόχο την νεολαία και τον κόσμο της πόλης. 

Δυστυχώς δεν τους ευαισθητοποίησε ότι αυτό έγινε με έμπρακτη κρατική εγγύηση, ότι οι πιστοί Χριστιανοί δεν θα έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν γι΄αυτά, ούτε στον αυλόγυρο Ιερού Ναού προφανώς με ύμνους προς τον Θεό!!!.

Απόδειξη γι΄αυτό; Η ποινική δίωξη του Νεκτάριου Μικκιού στη Θεσσαλονίκη!!!

Ενός πιστού Χριστιανού που γνωρίζει ότι η νομιμοφροσύνη του Χριστιανού προς τους φορείς των εξουσιών υπόκειται στην προϋπόθεση ότι ενεργούν ως διάκονοι του Θεού για το καλό των ανθρώπων (Προς Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Κεφ. 13 στ. 4), ότι άλλως ισχύει η διακήρυξη του Αποστόλου Πέτρου “πειθαρχείν δει Θεω μάλλον ή ανθρώποις” (Πράξεις Αποστόλων Κεφ. Ε στ. 29).

Ως πιστοί ας μιμηθούμε τους χριστιανούς των πρώτων Εκκλησιών που αποδέχονταν τους κρατικούς θεσμούς μόνο εάν οι νόμοι και οι διαταγές των ασκούντων την εξουσία Αυτοκρατόρων δεν έρχονταν σε αντίθεση με τις εντολές του Ευαγγελίου, όπως μας βεβαιώνει ο φιλόσοφος και μάρτυς Ιουστίνος . “…..πείθονται τοις κειμένοις νόμοις και τοις ιδίοις βίοις νικώσι τους νόμους ” (Προς Διόγνητον 5, 10).

Τέλος έκκληση κάνω προς τους απλούς Ιερείς μας, που ιστορικά ήταν πάντα με τον πιστό αγωνιζόμενο λαό, να υλοποιήσουν την διάταξη του άρθρου 8 παρ. 5 του κανονισμού υπ΄ αριθ. 305/2018 «Περί Εφημερίων και Διακόνων» (ΦΕΚ Α΄ 153/22.8.2018) σύμφωνα με την οποία ο κάθε εφημέριος Ιερέας στην Ενορία του, με μέριμνα του οφείλει να συντάσσει και να διατηρεί κατάλογο των ενοριτών της κάθε Ενορίας , στους οποίους βεβαίως δεν θα γίνονται δεκτοί όσοι δημόσια ομολογούν ότι δεν μετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας ή δηλώνουν άθεοι.

Ο ανωτέρω κατάλογος να συντάσσεται και να επικαιροποιείται κατ΄έτος με την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Ο απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή (κεφ. 14ο στ. 23 έως 33) μάς ομιλεί για την συνάθροιση σύναξη των Χριστιανών και την συμπεριφορά τους σε αυτήν.

Βέβαια η Εκκλησία υπηρετεί το αιώνιο μήνυμα του Ευαγγελίου, μήνυμα σωτηρίας και το οποίο ωστόσο υλοποιείται υποχρεωτικά βάσει των σημερινών κοινωνικοπολιτικών και νομικών πλαισίων.

Τα πλαίσια αυτά επιτρέπουν ως έχουν σήμερα την κατάρτιση του καταλόγου των ενοριτών της κάθε Ενορίας. Η κατάρτισή του είναι αναγκαία “εκ των ουκ άνευ” για την ολοκληρωμένη, την ουσιαστική λειτουργία της Ενορίας στις μέρες που ζούμε, που είναι και πάλι μέρες ανάγκης ύπαρξης ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ της πίστης μας .

Για τους Επισκόπους μας με λύπη σημειώνω την αφωνία τους από τον σύγχρονο άμβωνα που είναι τα ΜΜΕ, όπου όφειλαν να έχουν δυναμική παρουσία. Εάν σκοτεινές αφανείς δυνάμεις τους έχουν αποκλείσει από αυτά υπάρχει το πεζοδρόμιο.

 Οφείλουν να συμπεριφερθούν ως ποιμένες του ποιμνίου των, που ο Κύριος του έχει εμπιστευθεί. (Ματθ. Κεφ. 18ο, Ιωαννης Κεφ.10 και Λουκάς κεφ. 15ο).

Νικήτας Αποστόλου




9 σχόλια:

  1. Είναι διεθνώς γνωστό, ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι ΔΕΝ δέχονται το δημόσιο ξεφτίλισμα των Gay Pride.

    Για όσους υποστηρίζουν δημοσίως τις αφύσικες και φοβερές πράξεις της διαστροφής: αυτοί υποστηρίζουν (όπως πιστεύουν μέσα στην βαθύτατη πλάνη τους) τα δικά τους επίγεια "συμφέροντα".

    Για να έχει κάποιος την δύναμη του πραγματικού Ορθόδοξου Χριστιανού, πρέπει να προσπαθεί να ζει την ασκητική ζωή της Εκκλησίας, δηλαδή πρέπει κυρίως (αλλά όχι μόνο) να καταπολεμά συστηματικά (στον εαυτό του) τις τρεις επόμενες αμαρτωλές αγάπες: προς το ΧΡΗΜΑ, προς τη ΔΟΞΑ που δίνουν οι άλλοι άνθρωποι, προς τις διάφορες επίγειες ΗΔΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ε, συ που σε ονομάζουν Θεό, μήπως δίστασα να εξαλείψω το πρόσωπό σου από την γη; Κοίταξε πόσα σου έκανα, κι εσύ δε μπόρεσες να μου πειράξεις ούτε μία τρίχα. Περίμενε λίγο και θα σχίσω τον ουρανό και θα έρθω να αναμετρηθώ μαζί σου, και τότε θα δω ποιος Θεός είναι δυνατότερος και ισχυρότερος»

    είναι σα να λέει η ίδια γάγγραινα στο Θεό,

    "Τότε ο παντοκράτωρ Κύριος θα στρέψει με θυμό το τόξο Του προς τη μεγάλη αυτή Πόλη και θ’ απλώσει το χέρι Του με τρομερή δύναμη επάνω της. Θα την αδράξει γερά, θα κόψει με το δρεπάνι της δυνάμεώς Του το έδαφος, πάνω στο οποίο στηρίζεται, και θα διατάξει τα κύματα της θαλάσσης να την καταπιούν. Εκείνα θα υπακούσουν και θα ορμήσουν κι από τα δύο μέρη με καταπληκτική ταχύτητα και μεγάλη βοή. Τότε ο Κύριος θα ξεκολλήσει τη βάση της πόλεως από τη γη, και θα τη σηκώσει ψηλά στριφογυρίζοντάς την σαν μύλο, ενώ οι κάτοικοι με φρίκη πολλή θα κράζουν «αλλοίμονο». Έπειτα θα την ρήξη πάνω σ’ αυτά τα κύματα, που θα την κατακλύσουν ορμητικά, θα την σκεπάσουν και θα την παρασύρουν στο φοβερό και αχανές πέλαγος.”

    Ένα τέτοιο θεϊκό "μπουγέλο" τους περιμένει, το οποίο θα είναι και η τελευταία δροσιά που θα νοιώσουν πριν αρχίσουν να καίγονται ανελέητα και αιώνια ...

    Τέλος καί τῇ Τρισηλίῳ Θεότητι κράτος, αἶνος καί δόξα εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγότερη μπόχα θα ανέδυαν τα ρυπαρά γένη (στα οποία αναφερόταν ο Άγιος Ανδρέας, ο δια τον Χριστόν Σαλός) αν έβγαιναν τώρα στην επιφάνεια της γης, από ό,τι αυτοί οι "λεβέντες".

      Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη διαδικασία της θεϊκής κάθαρσης και είναι απαραίτητο να αντέξουμε τη βρώμα, την εξαγνιστική πείνα και οποιαδήποτε άλλη δοκιμασία μας επιφυλάσσει αυτή η μεταβατική περίοδος μέχρι την ανάδειξη του Αγίου Βασιλέα Ιωάννη και τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ τη οικουμένης:

      "Μετά τη μπόρα τη δαιμονική θα 'ρθει η λιακάδα η θεϊκή"

      Διαγραφή
    2. ΕΚΤΑΚΤΟ: Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου συνέβη πριν λίγα λεπτά:

      Είχα γράψει προ ολίγου το εξής:

      " Ένα τέτοιο θεϊκό "μπουγέλο" τους περιμένει, το οποίο θα είναι και η τελευταία δροσιά που θα νοιώσουν πριν αρχίσουν να καίγονται ανελέητα και αιώνια ..."

      Και ο πνευματικός νόμος, ο οποίος λέει ότι "όποιος κατηγορεί τον οποιονδήποτε κοινωνεί των παθημάτων του" ενήργησε σε μένα ως εξής. Πήγα να αγοράσω έναν καφέ από μια καφετέρια και ένας μικρός με άρχισε στα μπουγέλα με ένα νεροπίστολο.
      Να πώς καταλαβαίνουμε ότι η Πίστη μας είναι ολοζώντανη, είναι η μόνη Αλήθεια και ''Ο αγαπών την αδικίαν μισεί την εαυτού ψυχήν''

      ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ

      Διαγραφή
  3. Αντί απάντησης στο......."ΟΥΣΤ"
    ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    2 ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

    3 ΚΟΝΤΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    ΚΟΝΤΑΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    Τοῖς τῶv ἰαμάτωv σου ῥείθροις Δημήτριε, τὴv Ἐκκλησίαν Θεὸς ἐπορφύρωσεv, ὁ δούς σοι τὸ κράτος ἀήττητοv, καὶ περιέπωv τὴν πόλιv σου ἄτρωτοv· αὐτῆς γὰρ ὑπάρχεις τὸ στήριγμα

    4 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
    Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής. Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας , ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

    5 Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου. Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορούμε να δώσουμε όλη την επιστολή ενός ασκητή γιατί θα λυγίσουμε ( ένα απόσπασμα δίνουμε μόνο).
    (Δημοσιεύτηκε αρχικά: 3 Ιουλίου 2021).

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/07/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
    ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΘΕΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ .
    ΕΔΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
    ΟΣΤΙΣ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υ.Γ. Απαγορεύτηκε το Family Pride σε αντίθεση με το Gay Pride
    Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στις 06 Ιουλίου 2024 στις 19:20 στο παλαιό φάληρο στο μνημείο υποβρυχίων για ενα περίπατο ως το αγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου… “Ένας περίπατος στην ελπίδα, ένας περίπατος με σκοπό να κρατήσουμε ζωντανό τον θεσμό της οικογένειας” από την ομάδα «El Hero». Η αιτιολογία της απόφασης “ απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου α) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 19:20’ στη Λεωφ. Ποσειδώνος 30 από μέλη της «El Hero» και β) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 18:00’ στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride».
    Ακόμη, απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00’ της 6-7-2024 έως 23:59’ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:……..
    Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.
    Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων”.
    Βέβαια παρόμοιος κίνδυνος διαταράξεως της τάξεως στην Θεσσαλονίκη δεν εκτιμήθηκε ότι υπήρχε όταν το απόγευμα του Σαββάτου στις 29 Ιουνίου έγινε το Gay Pride ούτε υπήρξε “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων” της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Βεβαίως υπήρξε όμως κίνδυνος διαταράξεως της δημοσίας τάξεως από τους Χριστιανούς που ήθελαν την ίδια μέρα να συλλειτουργήσουν ψάλλωντας ύμνους στον περίβολο Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και γι΄αυτό συνέλλαβαν τον Νεκτάριο Μικκιό που τους κάλεσε στην συγκέντρωση αυτή μέσω μέσου μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα τήρησαν και τους νόμους. Τον συνέλαβαν στο σπίτι του με παρουσία δικαστικού λειτουργού σεβόμενοι το άσυλο της κατοικίας. Και βεβαίως η πρόσκλησή του για να ψαλλούν ύμνοι στον Παντοκράτορα Θεό μας εκτιμήθηκε ότι συνιστούσε “διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια” και του ασκήθηκε δίωξη και θα δικαστεί τον σε τακτική δικάσιμο μετά από μερικούς μήνες.
    Τα γεγονότα αυτά σε τι διαφέρουν από τις διώξεις κατά των Χριστιανών για απείθεια που ασκούνταν την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Δέκιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ
    ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ -ΔΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
    ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ .
    ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε ,ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ WEF/
    EE & ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
    H WERMACHT ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ , ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
    ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή