Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ι.ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης


Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες

Είχα, προ ενός περίπου έτους, απευθυνθεί στην πατρική καρδιά σας για να σας εκφράσω την αγωνία μου, για τα όσα ήδη τότε συνέβαιναν στην πατρίδα μας και πλέον αποτελούν « αγαθό» παρελθόν, καθώς τα εξαθλιωτικά μέτρα που επίκεινται, απειλούν με πλήρη αποδόμηση και ολοκαύτωμα, τον εθνικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό ιστό της χώρας.


Είναι πλέον σαφές και στον πιο αφελή, ότι οι « ηγέτες» και οι σφαγείς της χώρας συνδέονται με τον σύνδεσμο εκείνο του υπηρέτου και του κυρίου. Και οι πρώτοι εκτελούν πιστά τα σχέδια των δευτέρων.

Η Ιερά Σύνοδός σας, μετά από αλλεπάλληλες και πιεστικές κραυγές αγωνίας των πνευματικών σας παιδιών, εξέδωσε προ καιρού ένα κείμενο που διακρινόταν για την διαύγεια την ευθύτητα και την ευθυκρισία ενός σπάνιου πολιτικού λόγου. 

Ενός πολιτικού λόγου που, είναι αλήθεια, κανείς σημερινός πολιτικός του διεφθαρμένου συστήματος, δεν είναι εις θέσιν να αρθρώσει! 

Αυτή η δυναμική παρέμβαση της σεπτής Ιεραρχίας σας, μας γέμισε όλους χαρά και προσδοκία ότι οι πατέρες μας, έστω και αργά, μας έδιναν το μήνυμα και την βεβαιότητα ότι θα ηγηθούν του αναστάσιμου αγώνα κατά του συμβολαίου θανάτου της χώρας, το οποίο έχουν υπογράψει και υλοποιούν καθημερινά, οι επίορκοι « κυβερνήτες της.


Δυστυχώς όμως, η Ιεραρχία σας, ευθύς μόλις δημοσίευσε το κείμενο αυτό, ξαναβυθίστηκε στην σιωπή της...

Ο λόγος που απευθύνω τώρα γιά δεύτερη φορά, την έκληση πρός την πατρική σας αγάπη, είναι ότι τώρα είμαστε στο αμήν!

Ο ήδη καθημαγμένος Ελληνικός λαός καλείται να παρακολουθήσει τον θάνατό του, με τον τρόπο που παρακολουθούσαν οι καταδικασμένοι από τους ναζί σε εκτέλεση τους συμπατριώτες τους, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους.


Θα δεθεί με νέες δανειακές συμβάσεις, παράνομες και πιό επαχθείς, θα υποθηκευτεί η χώρα για πολλές γενεές και οι πρίν ελεύθεροι Έλληνες, θα οδηγηθούν στα μπουντρούμια της ηλεκτρονικής φυλακής της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

 Ο Ελληνισμός, καλείται ακόμη να παρακολουθήσει τον πνιγηρό αφανισμό του από την μίξη με τον εν πολλοίς λαθραίο μεταναστευτικό πληθυσμό, με την εγκατάληψη ζωτικών περιοχών όπως η Θράκη, με κάθε είδους νοθεία του πολιτισμικού και εθνικού έθους, με την πώληση εδαφών και αξιών και τέλος με την ρύθμιση της παιδείας πρός το παράγειν χαμηλόμισθους εργάτες!!!

Ήδη ο Ελληνικός λαός, έχει βγεί στους δρόμους απαξιώνοντας τους δολίους και άνομους υπηρέτες των δημίων του, δηλαδή των παγκόσμιων τραπεζοπιστωτών εξουσιαστών, ζητώντας την καθαίρεσή τους και την παραδειγματική τιμωρία τους.


Ταυτόχρονα έχει βγει στους δρόμους, αναζητώντας την χαμένη φωνή του, την συμμετοχή του στα κοινά και στις αποφάσεις για το μέλλον του και  κυρίως αναζητώντας τις αγνές εκείνες ηγετικές μορφές που θα τον οδηγήσουν από την τρικυμία και τον χαμό, στο ήρεμο λιμάνι της ασφάλειας και της αναρρώσεως.

Είχα πεί τότε πως δέν μπορεί οι ποιμένες να σιωπούν όταν σφαγιάζονται τα λογικά πρόβατα. Το είχα πεί τότε που ήταν η αρχή της σφαγής. Από τότε μόνο για μιά στιγμή υψώθηκε η φωνή σας και κατόπιν σιωπήσατε πάλιν.

Αλλ΄ιδού, λύκοι βαρείς σπαράζουν το λογικό ποίμνιο και το ποίμνιο εξήλθε μόνο του πρός την σωτηρία, μη έχοντας άλλη ελπίδα. Και κραυγάζει με αγωνία. Πού είναι οι αγαθοί ποιμένες που την ζωή τους δίνουν υπέρ των λογικών προβάτων;


Οι Αθωνίτες μοναχοί, σεμνά σας προτρέπουν να υψώσετε την φωνή και το ανάστημα της Εκκλησίας του Χριστού, με την διακριτική ανακοίνωσή τους με την οποία αποτρέπουν τους εμπιστευόμενους την Εκκλησία, να πάρουν
την κάρτα του πολίτη.


Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ακόμη το πλήθος της σεπτής Ιεραρχίας κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις κλήρου και λαού...

Θα σιωπήσετε πάλι, ακόμη και τώρα που το θηρίο βρυχάται ζητώντας νά μας αφανίσει παντελώς;




Εάν η σιωπή σας τότε κατα την έναρξη της σφαγής ήταν βαρειά, τώρα στα πρόθυρα του ολοκαυτώματος
θα είναι ανόσια και εγκληματική!


Είστε τοποθετημένοι από τον Χριστό στον τόπο και τον τύπο Του! Και Εκείνος έδωσε την ζωή Του υπέρ του κόσμου
και ίνα σωθεί ο κόσμος.
Δεν θα υπάρχει πλέον καμμία εξήγηση για την σιωπή σας πλην του ότι θα αποδειχθείτε, όχι καλοί αλλά μισθωτοί ποιμένες!
Μή γένοιτο!!!



Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχασε την Πατριαρχία του και την ζωή του για να υπερασπιστεί μία(!) αδικημένη χήρα.
Εσείς ούτε την ησυχία σας δεν θελετε να χάσετε, για να υπερασπιστείτε τα δίκαια ολοκλήρου του Ελληνικού λαού;


ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΜΕ ΠΟΝΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΑΙ ΦΡΑΓΓΕΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ


ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε΄ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΑΣ
ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

Γιώργος Βολουδάκης


1 σχόλιο:

  1. Αποκαθίσταται η πατρότητα της επιστολής διότι τότε ο Γ.Βολουδάκης δεν ήθελε να φαίνεται το όνομά του και έτσι στην ανωτέρω ανοικτή επιστολή δεν υπήρχε η υπογραφή του. Αλλά ήδη υπάρχει η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
    https://4.bp.blogspot.com/-W8bg5FzLvv8/WVPstjaHSSI/AAAAAAAAZ8Y/J5gX9YteGLcYpD8Qte1P43mUyOtdJMwJwCLcBGAs/s640/IERA%2BSYNODOS%2BIEARRXIAS-.jpg
    η οποία φέρει την υπογραφή του οπότε δεν έχει νόημα η ανωνυμία στις πρότερες επιστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή