Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"


ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ




Επειδή πολλοί ζήτησαν διευκρινίσεις για την προχθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο "Σημείον παγκοσμίου πολέμου" και είχα και ένα σχόλιο που αμφισβητούσε το κατά πόσον είναι ακριβές το ότι ειπώθηκε από τον άγ.γέροντα Παΐσιο, ότι θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος από την Συρία προτίθεμαι να δώσω μερικές εξηγήσεις.
 



Για να το ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μιά και καλή, ο παπά Ευθύμης είναι πνευματικοπαίδι του αγ. γέροντος Παϊσίου και σήμερα όλοι στο Αγ. Όρος αυτόν ρωτάνε για τα επερχόμενα και εκείνος είναι πολύ φειδωλός σ΄αυτά που λέει.

Δεν θα έβαζε λοιπόν σε καμμία περίπτωση λόγια στο στόμα του γέροντος Παϊσίου, αλλ΄επειδή έχουν στριμωχτεί πολύ οι άνθρωποι και τον ρωτούν  με αγωνία γι αυτό μιλάει λιγο πιό ανοιχτά τώρα τελευταία.

 
Είπε ακόμη πως δεν πρέπει να φοβόμαστε εφόσον ζητήσουμε την μετάνοια, όπως άλλωστε λέει και ο ανώνυμος γέροντας στις επιστολές που αναδημοσιεύσαμε χθές.




Επ΄ευκαιρία σας λέω ότι ο παπα Ευθύμιος είχε πεί επίσης πρίν λίγο καιρό ότι οι κυβερνώντες τώρα κάνουν μεγάλη ζημιά, αλλά είναι στο χέρι μας να τους διώξουμε, πρέπει να φύγουν πρόσθεσε όσο γίνεται πιό γρήγορα, όχι ότι θα μπορέσουν εν τέλει να κάνουν τίποτε, αλλά πρέπει να φύγουν.



Αυτό το είπε γιατί διαβλέπει ότι με την μεγάλη φτώχεια και την πείνα που θα μας χτυπήσει θα ενεργοποιηθεί η μετάνοιά μας και η ειλικρινής προσευχή προς το Θεό.


Πολλές φορές είπε σε επισκέπτες της σκήτης του ότι υπάρχει μετάνοια και προσευχή, γιαυτό ο Θεός ανέβαλε πολλές φορές τα επερχόμενα.


Για την κάρτα του πολίτη είναι επίσης αισιόδοξος ότι μάλλον δεν θα προλάβουν να την επιβάλλουν...

Αυτά προς διευκρίνηση και αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνιών...


4 σχόλια: