Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Ρωσία: Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει  Ούτε ένα ευρώ από το ΔΝΤ για το PSI +ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Πρέπει να είσαι πολύ κολλημένος στην προπαγάνδα ή να είσαι εσύ η προπαγάνδα περί "σωτηρίας" μέσω κουρέματος και δή υπό το αγγλικό δίκαιο, για να γράφεις το παρακάτω άρθρο υπό το συγκεκριμένο πρίσμα.

Κάθε νοήμων και πατριώτης πανηγυρίζει ακούγοντας ότι μπορεί να μπλοκαριστεί το κούρεμα και καταλαβαίνει ότι η Ρωσία μας σώζει από αφανισμό που είναι η υπαγωγή του χρέους στο αγγλικό δίκαιο δηλαδή η εκχώρηση όλης της ακίνητης περιουσίας και του πλούτου της χώρας στους δανειστές...

Πλήν όμως για τον αρθρογράφο η στάση της Ρωσίας είναι εχθρική, "ενώ η Γερμανία τάχθηκε υπέρ των ελληνικών θέσεων"!
Έλεος!!!ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Σοκ προκάλεσε η άποψη που κατέθεσε η Ρωσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να πτωχεύσει και πως δεν πρέπει να λάβει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr.


Οι εκπρόσωποι της χώρας τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρώντας το PSI+ πεταμένα χρήματα και ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα παροχής δανείων προς την Ελλάδα.Η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που τάσσεται εναντίον ενός νέου δανείου στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και τουλάχιστον άλλα τέσσερα μέλη του Ταμείου εξέφρασαν την άρνηση τους, μεταξύ των οποίων και η Βραζιλία.

Από την άλλη πλευρά, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία ζήτησαν το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και τάχθηκαν υπέρ των ελληνικών θέσεων καθώς έχουν και το μεγαλύτερο συμφέρον το PSI+ να προχωρήσει.
 

Όσο για την εξαιρετικά αρνητική έως εχθρική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα, υπάρχει εξήγηση την οποία καθένας μπορεί να σκεφτεί με λίγο κόπο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου