Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤHN ΠΟΛΗ SEMDINL

Φιάσκο στο Şemdinl για τον τουρκικό Στρατό  2000 άνδρες & 4 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1W "ξεφτίλισε" το ΡΚΚ!




Διαστάσεις φιάσκου λαμβάνει για τον τουρκικό Στρατό η επιχείρηση ανακατάληψης του Şemdinl την πόλη ππου έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari. Mετά από 12 ημέρες μαχών το μόνο που ανακοίνωσε ο τουρκικός Στρατός είναι κάποιες απώλειες (κάνουν λόγο για 115 νεκρούς άνδρες του ΡΚΚ), αλλά όχι ανακατάληψη της πόλης.



Την ίδια στιγμή ακόμα έξι Τούρκοι στρατιώτες και δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν μέλη του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτοχρόνως σε τέσσερα φυλάκια του τουρκικού στρατού στην περιφέρεια Χάκαρι στα σύνορα με Συρία και Ιράκ.

 
Πρόκειται για τα φυλάκια στις περιοχές Geçimli, Üzümlü, Karataş και Darsinki τα οποία χτυπήθηκαν ανηλεώς τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.


Ο τουρκικός Στρατός παρά το γεγονος ότι έστειλε επειγόντως ενισχύσεις στο Şemdinl μαζί με τουλάχιστον 4 επιθετικά ελικόπτερα, για να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές δεν έχουν καταφέρει να διώξουν τους Κούδρους μαχητές από την πόλη, πέρα από μία συνοικία.

 

Μάλιστα οι Κούρδοι κατά την απαγκίστρωσή τους ναρκοθέτησαν την περιοχή με σκοπό να εμποδίσουν μια καταδίωξη από τις δυνάμεις ασφαλέιας. Μία από αυτές μάλλιστα την ενεργοποίησαν με τηλεχειρηστήριο ενώ περνούσε ένα τουρκικό άρμα M60 το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

 


Συνολικά για την απελευθέρωση της πόλης έχει σταλεί ένα ολόκληρο Σύνταγμα περίπου 2.000 στρατιωτών στην περιοχή με στόχο να εκδιώξει τους αντάρτες από το Şemdinlί, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει κατορθώσει όπως αποδεικνύει η σημερινή επίθεση του ΡΚΚ.

 


Αυτό που προκαλέι εντύπωση είναι ότι το ΡΚΚ συμπεριφέρεται πλέον σαν εκπαιδευμένη στρατιωτική οντότητα καθότι πραγματοποίησε τετραπλή συντονισμένη επίθεση, σε έναν κατά τεκμήριο από τους πιο εξοπλισμένους στρατούς του πλανήτη με πλούσιο έμψυχο υλικό, και μάλιστα με σιγουριά που εκπλήσει.

Επίσης ο τρόπος απαγκίστρωσής τους δείχνει δυνατή εκπαίδευση και καλό σχεδιασμό. Η επίθεση απαιτεί μυστικότητα και συντονισμό, η απαγκίστρωση απαιτεί ταχύτητα.



Οι επιθέσεις στα φυλάκια αυτά επέδειξαν και το πόσο εκτεθειμένα είναι και αποκομμένα, έτοιμα να τα "καταπιούν" οι αντάρτες ανα πάσα στιγμή.

 


Πηγές του τουρκικού στρατού ισχυρίζονται ότι η επίθεση είχε σαν στόχο την πρόκληση εξέγερσης των κουρδικών πληθυσμών στη νοτιοανατολική Τουρκία και είναι πλέον σαφές ότι "φωτογραφίζουν" το συριακό καθεστώς ως υπαίτιο της εξέγερσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου