Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΟΦΙΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ...


ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ του π. Ηλία Υφαντή

Λέγεται συνήθως ότι ο Χριστός συχώρεσε τους σταυρωτές του, γιατί δεν ήξεραν τι έκαναν. Αλλά μάλλον αυτό φαίνεται να ισχύει για τους δήμιους, που ανέλαβαν το έργο της σταύρωσης κι άλλους παρατρεχάμενους. Οι οποίοι, όπως φαίνεται συμμετείχαν στο γενικό κλίμα χλευασμού σε βάρος του Χριστού. Όπως άλλωστε συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δεν φαίνεται όμως να ισχύει το ίδιο και σχετικά με τους γραμματείς και τους φαρισαίους, τους οποίους λίγες μέρες πριν απ’ τη σταύρωσή του ο Χριστός κατακεραύνωσε με τα περίφημα «ουαί» του. Γιατί αυτοί ήξεραν πολύ καλά τι και για ποιο λόγο το έκαναν. 

Ότι, δηλαδή, τον θυσίαζαν στο βωμό των συμφερόντων και του φθόνου τους, κατηγορώντας τον ως δήθεν βλάσφημο. Γι’ αυτό στηλίτευσε το βασικό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς τους, που ήταν η υποκρισία. Η υποκρισία, που χαρακτηρίζει και τη συμπεριφορά πολλών σημερινών χριστιανών. Γεγονός που ποικιλοτρόπως επιβεβαιώνεται.

Απαγορεύει, για παράδειγμα, ο κ. Τραμπ την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, με πρόφαση την τρομοκρατία. Κι όμως γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι προκάλεσαν τα προσφυγικά κύματα. Που δεν είναι άλλοι απ’ τους δυτικούς κανίβαλους, Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Ή μήπως δεν είναι το διαβόητο ΝΑΤΟ, με το οποίο οι προκάτοχοί του κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και όχι μόνο; Άλλοτε με πρόσχημα την Αλ Κάιντα, άλλοτε τα πυρηνικά ή τα χημικά όπλα κι άλλοτε γενικά και αόριστα την τρομοκρατία.

Ή μήπως δεν ήταν η αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές, όπως και ο ίδιος υπαινίχτηκε, που εξέθρεψε το σχετικό με τους τζιχαντιστές εκκολαπτήριο; Οι οποίοι αναστάτωσαντους αραβικούς λαούς, κατέστρεψαν τις χώρες τους και τους ανάγκασαν εκόντες άκοντες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Που σημαίνει ότι , όταν δημιουργείς εσύ ή οι προκάτοχοί σου μια πραγματικότητα, οφείλεις να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες. Και όχι να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις την πραγματικότητα και να καταδικάζεις με τον τρόπο σου τους ανθρώπους, που οι προκάτοχοί σου ξερίζωσαν απ’ τις προγονικές τους εστίες.

Πράγμα βέβαια που ισχύει και για τους ηγέτες της Ευρώπης. Αφού και κάποιοι απ’ αυτούς, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο είχαν τη συμμετοχή τους στα τερατουργήματα του ΝΑΤΟ. Κι όμως τώρα ο ένας κατόπιν του άλλου υψώνουν τείχη, γα να μη μολυνθούν οι χριστιανικές τους χώρες απ’ τους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για μας, οι οποίοι, απ’ όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν είχαμε ενεργητική συμμετοχή στις νατοϊκές επιχειρήσεις. Κι όμως παρ’ όλα αυτά κινδυνεύουμε να υποστούμε τις βαρύτερες συνέπειες απ’ τις προσφυγικές ροές. Οι οποίες μπορεί να γίνουν εντονότερες τώρα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιστραφούν στην Τουρκία οι πραξικοπηματίες αξιωματικοί.

Δεδομένου ότι ήδη οι Τούρκοι κάνουν στις βραχονησίδες των Ιμίων επίδειξη της συνηθισμένης βαρβαρότητάς τους. Για την οποία μάλιστα αισθάνονται και πολύ υπερήφανοι. Δεδομένου ότι σαν λαός δεν έχουν τίποτε άλλο, εκτός της βαρβαρότητας, να παρουσιάσουν διαχρονικά. 

Υπάρχει όμως στην περίπτωση τη δική μας ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, που είναι σχετικό με τη φοίτηση των μικρών αράβων στα σχολεία μας. Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι τα αθωότερα από κάθε άποψη θύματα και η οποιαδήποτε συμπεριφορά απέναντί τους χαράσσεται βαθιά στην ψυχή τους.

Η υποκρισία όμως δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ηγεσιών αλλά και των λαών. Γιατί δημιουργείται το ευνόητο ερώτημα: Αλήθεια πού ήταν όλοι αυτοί, που σήμερα ξεσηκώθηκαν εναντίον του αντιπροσφυγικού διατάγματος του Τραμπ, όταν οι προκάτοχοί του κατέστρεφαν τις αραβικέςχώρες; Πού ήταν οι διαμαρτυρόμενοι χολιγουντιανοί και μιντιακοί αστέρες; 

Και ξύπνησαν ξαφνικά τώρα, για να προκαλέσουν όλες αυτές τις διαδηλώσεις, που, σε τελική ανάλυση, δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη αξία. Δεδομένου ότι η καταστροφή των αραβικών και των ορθόδοξων λαών ξεκινάει από πολύ βαθιά και πηγαίνει πολύ μακριά. 

Γιατί αποσκοπεί στην κυριαρχία πάνω στη Γη των περιούσιων λαών, που έχουν υπέρτατο θεό τους το μαμωνά και ηθική τους το έγκλημα. Έτσι ώστε να επικρατήσει για πάντα η αρμονία του σατανισμού και να μην ακούγονται από πουθενά οι παραφωνίες της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Άλλωστε, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο,κάποιες αραβικές χώρες καταστράφηκαν, όχι γιατί οι ηγέτες τους επιβουλεύονταν άλλους λαούς αλλά επειδή έπαιρναν ευεργετικά μέτρα για το λαό τους. 

Και για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αυτό, σταχυολογούμε δειγματοληπτικά ελάχιστα απ’ τα μέτρα που πήρε για το λαό του ο Καντάφι: Ο ηλεκτρισμός, για παράδειγμα, ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες. Τα δάνεια ήταν άτοκα. Η παιδεία και η ιατρική περίθαλψη δωρεάν. 

Στους ασχολούμενους με τη γεωργία δίνονταν δωρεάν, γη, κατοικία και εξοπλισμός για το ξεκίνημά τους. Οι νεόνυμφοι έπαιρναν 50.000 δολάρια. Κάθε μητέρα έπαιρνε για το νεογέννητο παιδίτης 10.000 δολάρια. Αυτά και πληθώρα άλλων εξόχως ευεργετικών για το λαό του μέτρων είχε πάρει ο «διαβόητος τύραννος» Καντάφι…Που σημαίνει ότι οι νατοϊκοί κανίβαλοι που φρόντισαν να τον δολοφονήσουν έκαμαν πολύ καλά. Πράγμα που ολόψυχα υποστηρίζουν και κάποιοι δικοί μας μνημονιακοί φωστήρες. Δεδομένου ότι το παράδειγμά του μπορούσε να αποτελέσει κακό προηγούμενο για τα ληστρικά καπιταλιστικά μας ήθη. 

Αφού είχε πάρει μέτρα, που ούτε στο όνειρό τους δεν τα βλέπουν οι δουλοπάροικοι του καπιταλιστικού παραδείσου. Και πολύ βέβαια περισσότερο εμείς οι Έλληνες που συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο την ιδιαίτερη περιποίηση, που επιφυλάσσει για μας το ΔΝΤ και οι λοιποί αξιολάτρευτοι σωτήρες μας τοκογλύφοι…ρεσιτάλ υποκρισίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου