Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ GEORGE ORWELL «1984» .EKTOR: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ   ΠΡΑΓΜΆΤΩΝH

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ » ΜΕ ΕΤΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟ 1989 .

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ .
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ , ΜΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ .


ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥΣ , Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ .

ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ»  .

———————————————

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ . ( σελ. 353 )

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΑΤΗ – ΕΝΟΤΗΤΕΣ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΦΗ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ, ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ , ΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΕΜΟ .

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ .

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ, ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ .

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΤΗΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ .

ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΣΤΑ, ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ η’ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ .

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΑΔΙΑΚΟΠΑ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ .

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΠΟΥ ΑΓΡΥΠΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ .

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ .

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ .

Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΣΟΦΙΑ ΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΕΜΕΝΗ, ΕΠΙΖΗΜΙΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ .

Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΕΙΔΟΣ.

ΑΛΛΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ. ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ. ΜΑ ΣΠΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΓΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΗ ΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ.

Η ΣΚΕΨΗ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ. ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ,

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ .

Η ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ, ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου