Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

 Η ΔΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ! Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ  ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!

3 ΒΙΝΤΕΟ


 O XΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ!
Ο τσαμπουκάς της παγκόσμιας μαφίας δεν πέρασε. Η Δύση έκανε πίσω για στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα και ο μακρύς της βραχίονας το CEDEAO επίσης κωλυσιεργεί! Στο Νίγηρα ο λαός ζητά την αποχώρηση Γαλλικού στρατού.




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας απέκλεισε το ενδεχόμενο δυτικής στρατιωτικής παρέμβασης στο Νίγηρα λέγοντας ότι θα θεωρηθεί ως «νέος αποικισμός». Προηγουμένως, η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να στείλει στρατεύματα εκεί και να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό που συμβαίνει. Παραμένει η Γαλλία, θεωρητικά ευαίσθητη στην απώλεια επιρροής στην επόμενη πρώην αποικία της στο Σαχέλ.

Ωστόσο, το Παρίσι ανακοίνωσε επίσημα χθες ότι δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος του Νίγηρα για να επαναφέρει τον πρώην πρόεδρο στην εξουσία. 

Και το γεγονός δεν είναι ότι οι Γάλλοι θεωρητικά δεν θα μπορούσαν να καταπνίξουν την εξέγερση, αλλά φοβούνται ότι μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει καταλύτης που θα πυροδοτούσε πολλές άλλες εξεγέρσεις εις βάρος τους στην περιοχή, προς το παρόν αδρανής – από τη διαφυλετική έως τη διακρατική. 

Και τώρα αυτό είναι ήδη ικανό να μετατραπεί σε μια αντιπαράθεση πλήρους κλίμακας για χρόνια.

 Φυσικά, εξακολουθεί να υπάρχει απειλή από τους γείτονες του Νίγηρα στη Δυτική Αφρική από την οργάνωση CEDEAO, η οποία καταδίκασε το πραξικόπημα και έδωσε τελεσίγραφο στους διοργανωτές του, δίνοντας δύο εβδομάδες για να αποκαταστήσουν το σύνταγμα και κάνοντας νύξη για ανθρωπιστική εισβολή. 

Φαίνεται όμως ότι αυτός ο συνασπισμός έχει ραγίσει. Ειδικότερα, η Μπουρκίνα Φάσο και το Μάλι που γειτονεύουν με Νίγηρα δήλωσαν ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση κατά του Νίγηρα θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου εναντίον τους.

 Και η Γουινέα ήταν η πρώτη χώρα που έδειξε ανοιχτά την υποστήριξή της στους κινηματίες του Νίγηρα. Εν ολίγοις, το φάσμα ενός μεγάλου πολέμου στη Δυτική Αφρική ευτυχώς έχει υποχωρήσει.

 Κι απομακρύνεται γιατί δεν έχουν δυνάμεις στο εσωτερικό που να υποστηρίζουν τον έκπτωτο για ν πάνε σε σενάριο Υεμένης με επιχείρηση περιφερειακού συνασπισμού κατά ανταρτών.

 Ο δείκτης της κατάστασης είναι η γαλήνια θέση των κρατών. Που δεν βιάζονται να αποσύρουν τον στρατό, και να αντιταχθούν επίσης στο κίνημα-πραξικόπημα, καθώς και να αναγνωρίσουν τη δύναμη των κινηματιών. Η Ουάσιγκτον φαίνεται άνετα με την αβεβαιότητα. 

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, το ίδιο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει δει ακόμη στοιχεία για ανάμειξη ή συμμετοχή της Μόσχας σε γεγονότα της Νιγηρίας, είτε απευθείας είτε μέσω του Wagner PMC. Όλες οι δηλώσεις του Πριγκόζιν είναι περισσότερο μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στον εαυτό του ότι αρπάζει την ευκαιρία.

Η συγκέντρωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Νίγηρα και την υποστήριξη για το συνεχιζόμενο πραξικόπημα ολοκληρώθηκε ειρηνικά. Οι διαδηλωτές καταδικάζουν:

1. Κυρώσεις της CEDEAO

2. ζήτησαν άμεση απόσυρση Γαλλική στρατιωτικήw παρουσίας.

Μετά από 31 χρόνια η Ρωσία ξανάνοιξε την πρεσβεία της στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζητά την άμεση απελευθέρωση του έκπτωτου προέδρου του Νίγηρα του Μπαζούμ. Ο τελευταίος ζήτησε να βρεθεί ειρηνική λύση.

Το Παρίσι «καταδικάζει έντονα» την αναστολή της εκπομπής του France 24 και του RFI, μετά το πραξικόπημα στον Νίγηρα. Όταν όλη η Δύση έκοψε όλα τα ρώσικα πρακτορεία όπως το RT ήταν συμβολή στην πολυφωνία της δημοκρατίας;

Οι πολέμαρχοι της CEDEAO συναντήθηκαν στο αρχηγείο των Αμυντικών Δυνάμεων στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας για να συζητήσουν κοινές ενέργειες κατά του Νίγηρα.

Το Bénin και η Σενεγάλη δήλωσαν ότι θα στείλουν στρατεύματα αν το CEDEAO αποφασίσει επέμβαση στο Νίγηρα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλε εμπάργκο στο Νίγηρα.

Ολοκληρώθηκε η εκκένωσή Γάλλων και δυτικών υπηκόων από Νίγηρα. Νέο Αφγανιστάν για Δύση.

όποιος διαφωνεί με την παγκόσμια μαφία στραγγαλίζεται με εμπάργκο και οικονομικού τύπου τιμωρίες όπως η Συρία…ωστόσο η Αντίσταση των λαών γενικεύεται. Η Αφρική μετά τη Μέση Ανατολή παίρνει τα σκήπτρα.

Χάρτης των Αφρικανικών χωρών που υπέγραψαν στρατιωτικές συμφωνίες με Ρωσία. ( με κόκκινο)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου