Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ : Η Π..Τ. Ε ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ







Εμπνεόμενος από δύο πολύ καλές δημοσιεύσεις της Κλασσικοπερίπτωσης

εδώ

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/07/blog-post_9137.html


και εδὠ


http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/07/blog-post_3863.html




Αντί απλής αναδημοσίευσης προτίμησα να κάνω μιά σύνθεση.


Ο Έλληνας Ντοστογιέφσκυ (ή μήπως πρέπει να λέμε τον Ντοστογιέφσκυ "ο Ρώσος Παπαδιαμάντης";) είχε περιγράψει με την απόλυτη βαθύτητα και ευστοχία που διαθέτει, στο έργο του "Οι χαλασοχώρηδες", την χορεία των χρηματολατρών τοκογλύφων και πολτικών που σήμερα συνιστούν ην Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία(Π.Τ.Ε.)


Ιδού και τα χαρακτηριστικά χωρία:

"Ο Χριστός είπεν: «Ου δύνασθε Θεώ λατρεύειν και Μαμμωνά»

Διατί δεν έλαβεν ως όρον αντιθέσεως άλλο τι βαρβαρικόν είδωλον; Διατί δεν είπε «Θεώ και Μολώχ ή Θεώ και Ασταρώθ ή Θεώ και Βάαλ;» Διότι ο Μαμμωνάς είναι ισχυρός, ο κραταιότατος, όστις υποτάσσει παν άλλο είδωλον και τον Μολώχ και τον Ασταρώθ και τον Βάαλ. Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρει σώματα και ψυχάς. Αύτη παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα. Αύτη καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγείς."



Και αλλου:



"Ανέκαθεν τα αξιώματα ήσαν αγοραστά. Και αφού η επάρατος πλουτοκρατία είναι άφευκτον κακόν, κατά ποίον άλλον τρόπον θ’ αποκτώνται τ’ αξιώματα; Πράγμα το οποίον έχασε προ πολλού πάσαν ηθικήν αξίαν, μόνον διά χρημάτων είναι κτητόν. Και ούτως επόμενον ήτο να καταντήσουν τα πράγματα."

H διαφθορα πόσο εύστοχα περιγράφεται ως ευθέως πηγάζουσα απο τους πολιτικούς:

" Λέγω ότι λογίζομαι ως ευτύχημα το ότι δεν ανεφάνη τις εκ των λεγομένων επιφανών πολιτευτών εις τας νήσους ταύτας. Ενθυμούμαι τι συνέβη προ πολλών ετών, όταν είχε γίνει τις υπουργός, βουλευτής γείτονος επαρχίας. Οι κουρείς έκλεισαν τα κουρεία των, οι καφεπώλαι τα καφενεία των, οι υποδηματοποιοί επώλησαν τα καλαπόδια των. Δεν υπήρξε βοσκός, όστις να μη διωρίσθη τελωνοφύλαξ, ούτε αγρότης, όστις να μη προχειρισθεί εις υγειονομοσταθμάρχην. Τότε είδομεν πρώτην φοράν κι εδώ εις την νήσον λιμενάρχην φουστανελλάν. Ο εκ της γείτονος επαρχίας υπουργός μας τον είχε στείλει ως δείγμα περίεργον υπαλλήλου. Ο Θεός μάς ελυπήθη και δεν παρεχώρησε να γεννηθεί επιφανής τις εδώ, εσκλήρυνε δε την καρδίαν μας και δεν εδέχθημεν εισβολήν ξένου υποψηφίου. Ιλιγγιώ να φαντασθώ τι θα εγίνετο. Όλοι οι πορθμείς θα εγκατέλειπον τας λέμβους των, οι κυβερνήται θα έρρπτον έξω τα πλοία των, οι ναυπηγοί θα επετούσαν τα εργαλεία των και θα εζήτουν δημοσίας θέσεις. Διότι μη νομίσεις ότι η θεσιθηρία γεννάται μόνη της. Τα δύο κακά αλληλεπιδρώσιν. Η ακαθαρσία παράγει φθείρα και ο φθειρ παράγει την ακαθαρσίαν. Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών, τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων, τα οποία αποζώσιν εξ αυτού, παχυνόμενα επιβλαβώς, σηπόμενα, ζωύφια βλαβερά, ύδατα λιμνάζοντα, παράγοντα αναθυμιάσεις νοσηράς, πληθύνοντα την ακαθαρσίαν. Ευτυχώς δεν υπήρξεν ενταύθα έδαφος κατάλληλον, διά να γεννηθεί το θρέμμα το καλούμενον επιφανής και ούτως απηλλάγημεν της τοιαύτης αθλιότητος μέχρι της ώρας. Η δωροδοκία δε την οποίαν βλέπεις τόσον γενικευμένην ως εκλογικόν όπλον, είναι κατ’ εμέ το μικρότερον κακόν. Όστις όμως δυσφορεί επί ταύτη ας μη μετέχει του εκλογικού αγώνος, μήτε ως εκλογεύς μήτε ως εκλέξιμος. «Κυάμων απέχεσθε…»"

Τώρα όμως έχουμε "προχωρημένη" διαφθορά.
Καταγγέλεται η παλαιά διαφθορά (διορισμοί, μίζες κλπ) και προωθείται η αφανής αλλά γιγαντόσωμος τραπεζική δικτατορία, η μητέρα πάσης διαφθοράς!!!

Η ΠΤΕ μετά την επίθεσή της στην αντάρτισσα Ελλάδα, αναδιπλώνεται, κατά πρώτον συγχωνεύοντας τις μονάδες της ώστε να ισχυροποιηθούν και δευτερευόντως δίνοντας λεκτικά μπόνους στην προδοτική κυβέρνηση εν όψη εκλογών (και εννοώ εθνικών εκλογών, που θα αναλυθούν σε μελλοντική δημοσίευση)
Τα χαϊδέματα στην συμμορία του ΚΚΚΑΣΟΡ που κυβερνάει είναι μεν παιδαριώδη ("τα μέτρα μείωσαν το έλλειμα!!!" κ. ά. φαιδρά ανέκδοτα) αλλά προωθούνται σαν την γρίππη των χοίρων από τους γουρουνόδερμους δμοσιογράφους και ό,τι και όποιον πιάσουν στο αγκίστρι της ψευδολογίας τους, σε τέτοια απόγνωση βρίσκονται...

Ο λαός όμως οργανώνεται και θα μιλήσει σύντομα και το ξέρουν οι υιοί της απωλείας...
Ιούδες, δύο δρόμους έχετε:

Μετάνοια ή αγχόνη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου