Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΦΥΛΛΟΡΟΟΥΝ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ


ΕΓΙΝΕ Η ΣΠΙΘΑ ΣΤΑΧΤΗ

ΔΕΝ ΑΝΑΦΤΕΙ...ΔΕΝ ΑΝΑΦΤΕΙ









ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΕΓΙΝΕ Η ΙΔΙΑ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ
"ΟΝΕΙΡΟΤΟΚΟΣ"


Αποχώρηση Σπίθας Ονειροτόκου από την
ΚΙΝΗΣΗ-ΚΙΝΗΜΑ-ΚΟΜΜΑ(?) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η απόφασή μας να ενταχθούμε στη Σπίθα είχε σα μοναδικό σκοπό τη συμβολή μας στην προσπάθεια του Μίκη Θεοδωράκη να αφυπνίσει τους συμπατριώτες μας με στόχο την ειρηνική ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος και τις τραγικές για τη χώρα συνέπειές του.

Είχαμε πεισθεί για τις αγνές προθέσεις και τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα του εγχειρήματος, κυρίως λόγω της παρουσίας του ιδρυτή της Κίνησης και των προσωπικοτήτων που επέλεξε να πλαισιώνουν τη Συμβουλευτική Επιτροπή.
Περάσαμε από πολλά κύματα έως ότου σταθεροποιηθούμε και καταλήξουμε στη δημιουργία της τοπικής μας Σπίθας. Οι δράσεις της Κίνησης, μας γέμιζαν με δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη δυναμικότερα προσδοκώντας σε πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.



Μέχρι σήμερα είχαμε αλλαγές στο οργανωτικό, αντιπαραθέσεις μεταξύ των Σπιθών, παραιτήσεις μελών της Συμβουλευτικής κι ένταξη νέων σε αυτήν, εντάσεις και αντιδράσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία θεωρήσαμε ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νέου εγχειρήματος και το αντιμετωπίζαμε ως δείγμα υγείας.


Στις 18 και 19 Ιουνίου ζήσαμε την πρωτόγνωρη για εμάς εμπειρία της 1ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Είναι αλήθεια ότι το διήμερο αυτό φάνταζε στα μάτια μας σαν το εφαλτήριο της αλματώδους ανάπτυξης της Σπίθας.


Αντιμετωπίζαμε καθημερινά τις ελλιπείς οργανωτικές ετοιμασίες τις οποίες όμως αποδίδαμε στην εύλογη απειρία παρόμοιων εγχειρημάτων. Μετά και τη λήξη της Συνδιάσκεψης βεβαιωθήκαμε ότι το ευτελές επίπεδο και τα αμφίβολα αποτελέσματα της δεν ήταν συνεπεία απειρίας.


Επιλέξαμε να μη διεκδικήσουμε το λόγο σε καμία στιγμή του διημέρου σεβόμενοι τη μεγάλη παρουσία εκπροσώπων και κυρίως την αυτονόητη, για εμάς προτεραιότητα, αυτών της επαρχίας.


Η συνειδητή μας επιλογή να μην απαντήσουμε σε απαξιωτικές συμπεριφορές κατά μελών της Σπίθας μας που προθυμοποιήθηκαν να συμμετέχουν στο οργανωτικό, ηθικά μας δικαίωσε.


Είδαμε και ακούσαμε τα πάντα! Αοριστολογίες, φιλοσοφικές ανησυχίες, ανούσιες επαναλήψεις, εντάσεις και προσβολές, ασαφείς κατευθύνσεις, κομματικά λογίδρια, λίγες αξιόλογες παρουσίες. Όλοι τους είχαν δίκιο. Αγνοώντας το οργανωτικό και θεματικό πλαίσιο, τι πιο φυσικό να συμβούν όλα τα παραπάνω!

Το τέλος της Συνδιάσκεψης μας βρήκε ιδιαίτερα προβληματισμένους. Τα συναισθήματα πολλά: θλίψη, γιατί πιστέψαμε ότι τα μέλη μιας τέτοιας Κίνησης ΕΠΡΕΠΕ να είναι πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.

Θυμό, γιατί επενδύσαμε χρόνο και ψυχή στο όραμα και απογοητευτήκαμε. Γιατί γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους που φάνηκαν αδύναμοι να υπερκεράσουν τις ιδιοτέλειες των «πιο δυνατών». Γιατί η μεγαλοψυχία και η αξιοπρέπεια μελών, αντιμετωπίστηκαν ως ελαττώματα και εύκολο πεδίο απαξίωσης. Αλλά και χαρά! Διότι διαπιστώσαμε ότι διαφέρουμε από αυτούς που είδαν την Κίνηση σα χώρο επιβεβαίωσης των εγωιστικών τους ματαιοδοξιών.


Κάνοντας την αυτοκριτική μας, εντοπίσαμε λάθη που μας μείωσαν και μας αδίκησαν στα μάτια των συν-σπιθιστών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποιοι, όχι μόνο δεν έχουν την αντίστοιχη διάθεση αυτοκριτικής, αλλά αλαζονικά συνεχίζουν τις καταστροφικές για τη Σπίθα ενέργειες.


Οριστικά αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών αρνούμενοι να συμπορευτούμε με δόλιες και σκοτεινές συμπεριφορές.

Ευχή κι ελπίδα μας, να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας με υγιείς δυνάμεις αγωνιζόμενοι για τον ένα και μοναδικό αγνό σκοπό.

Πρώην Σπίθα Ονειροτόκος Γαλατσίου


Υ.Γ. Παρακαλούμε για την άμεση διαγραφή μας, από την Επίσημη Ιστοσελίδα.



ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΟΝΕΙΡΟΤΟΚΟΣ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου