Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Βαρυσήμαντες δηλώσεις Αρχιεπισκόπου



ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ







Την διάθεση του για την αγορά ποσοστών της ΔΕΗ αλλά και της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ από την Εκκλησία της Ελλάδος και την άμεση παρέμβασή του στον Υπουργό Προ. Πο. κ. Παπουτσή, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται βία από τα ΜΑΤ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Κινήματος Πόρτα-Πόρτα, σκηνοθέτη κ. Κολλάτο.

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα με τους εκπροσώπους του Κινήματος, ο κ. Ιερώνυμος, δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στους Μετόχους της Εθνικής, την παράταση από την πλευρά της Τράπεζας, για έναν επιπλέον χρόνο, στο πάγωμα των κατασχέσεων ακινήτων, από δάνεια.

Αναφερόμενος στην Κάρτα του Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και πως αυτή η πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία. Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.



Τέλος, εξουσιοδότησε τον κ. Κολλάτο να ανακοινώσει στο Σύνταγμα πως θα επισκεφθεί τον αγωνιζόμενο Λαό στην Πλατεία Συντάγματος, την επόμενη εβδομάδα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Κίνημα «Πόρτα-Πόρτα»
23 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου