Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:" Πρέπει να καλλιεργηθεί μια νέα πολιτική παιδεία "


ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ






Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ...


Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας απαιτεί μια προσέγγιση που υπερβαίνει τον εκλογικό κύκλο, αφορά τον πολιτικό και πολύ περισσότερο τον νέο ιστορικό κύκλο. Θα είναι αναγεννητικός μόνον αν καλλιεργηθεί μια νέα πολιτική παιδεία που θα επιμορφώσει ένα νέο πολιτικό προσωπικό, μια νέα Διευθύνουσα τάξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα.



Το σημερινό πολιτικό προσωπικό - έπαψε να είναι πολιτικό εδώ και δεκαετίες και έγινε υπαλληλικό,, εξωθεσμικών και εξωελλαδικών συμφερόντων - είναι υπό απόσυρση. Αποτέλεσε το πλέον ανίκανο και κατέληξε το πλέον διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης. Την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και τον μανιακού τύπου καριερισμό του πληρώνει η χώρα.


Η ανεπάρκεια αυτή αφορά και τις συμπολιτεύσεις και τις αντιπολιτεύσεις και την δεξιά και την λεγόμενη αριστερά. Το 2012 ανακάλυψαν την λέξη Διάλογο, την λέξη Ανάπτυξη, την λέξη Ευρώπη. Πότε προώθησαν, πότε οργάνωσαν και οικοδόμησαν τον πολιτικό διάλογο; Φλυαρούν ως υπότροφοι και ευνοούμενοι της τηλεκρατίας εδώ και δεκαετίες. Τι αναπτυξιακό πρότειναν; Ξέρουν τι σημαίνει Ανάπτυξη της Ελλάδας; Είναι ορατό ότι δεν γνωρίζουν το θέμα. Αποτέλεσαν όλοι δεξιοί και αριστεροί, αστοί και προλετάριοι υφιστάμενα παραρτήματα του χρηματιστικού κεφαλαίου. Ακόμη και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σ’ αυτό. Πότε πρότειναν κάτι Ευρωπαϊκό για την Ευρώπη.

Αλλά επίσης πότε είπαν και έκαναν κάτι αριστερό, προοδευτικό; Είναι ένας κόσμος του παρελθόντος που αποχωρεί αφού προκάλεσε και προκαλεί μεγάλη καταστροφή. Όταν μάλιστα οι συνθήκες ήταν και παραμένουν πολύ ευνοϊκές για την χώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου