Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ
ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ




Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ από την διαφαινόμενη σύμπλευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σ'ένα κυβερνητικό σχήμα που όπως έχει σημειώσει το defencenet.gr θα αποτελούσε "πολιτική ανωμαλία" και περισσότερο θα ενθάρρυνε παρά θα αποθάρρυνε την αστάθεια στην χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εντός της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ έχει ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων σε σημείο να συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ στις 13.00 σήμερα προκειμένου να "καθησυχαστούν" οι ανησυχίες των βουλευτών.
 
Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη γίνει ο... Καρατζαφέρης του δικομματισμού (σύμφωνα με τη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, για να περιγράψει τι θεωρεί ότι του ζητούν τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο), τότε η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνευει με πολιτικό αφανισμό.

Είναι βέβαιο ότι αν τελικά συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν θα τον ακολουθήσουν 19 βουλευτές, αλλά κάποιοι ή αρκετοί ολιγότεροι. Τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΗΜΑΡ είχαν σπάσει από ψηφοφόρους του κόμματος που "απειλούσαν Θεούς και Δαίμονες" αν η ΔΗΜΑΡ συνέπρατε σε μνημονιακή κυβέρνηση.

Η αντίδραση των βουλευτών και των πολιτών έχει μεταβάλει εν μέρει την βεβαιότητα που ύπήρχε το απόγευμα, αλλά κάθε άλλο παρά έχει ματαιωθεί το εγχείρημα: Η δημοσκοπική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την κατάρρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί οιωνοί για τις επόμενες εκλογές αν τελικά γίνουν.

Όλα αυτά οδηγούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το οποίο θα συγκληθεί, αφού ο κ. Βενιζέλος καταθέσει τη διερευνητική εντολή. Ένα συμβούλιο που θα συμμετάσχει και ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ν.Μιχαλολιάκος



ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Ηδη στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης δήλωσε ότι δεν συμετέχει σε κυβέρνηση μόνο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οτι  εφ΄όσον επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε για εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου