Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!

Γερμανικό ευρωμνημόνιο-τέρας:
 Δίνεις χρυσό και γη και παίρνεις ...χαρτάκια   που γράφουν "ευρώ"







Ένα σχέδιο κανονικής οικονομικής κατοχής με παροχή βοήθειας ύψους 2,3 τρισ. ευρώ, με αντάλλαγμα να δώσουν το ... χρυσό τους και άλλους εθνικούς θησαυρούς για τη βοήθεια που θα λάβουν οι χώρες της περιφέρειας, ετοιμάζουν οι Γερμανοί!

Όρος για να συμμετάσχει οποιαδήποτε χώρα θα είναι να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία ίσα με το 20% του χρέους της ως εγγύηση. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούν να είναι είτε χρήματα ή χρυσός.
 


Το σχέδιο συντάχθηκε από τους Γερμανούς "σοφούς" και αποκαλείται ως πρόγραμμα European Redemption Pact και αλλάζει τις γερμναικές μεραρχίες με ευρώ: Παίρνουν το χρυσό και άλλους εθνικούς ιησαυρούς των κρατών και δίνουν ευρώ!

Πρόκειται για ένα σχέδιο που κανένα πραγματικά ελεύθερο κράτος δεν πρόκειται να δεχθεί. Ουσιαστικά φτιάχνουν ένα "Μνημόνιο-τέρας" το οποίο θα υποθηκεύουν οι υπερχρεωμένες χώρες την "εθνική ψυχή τους". Πραγματικά, μόνο Γερμανοί θα μπορούσαν να το είχαν σκεφθεί αυτό.
Το σχέδιο χωρίζει τα χρέη των χωρών της ευρωζώνης. Τα χρέη κάθε χώρας έως το όριο του 60% του ΑΕΠ που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, παραμένουν κρατικά. Όμως, όσα περισσεύουν μεταφέρονται στο fund αποπληρωμής. Αυτά τα χρέη αναχρηματοδοτούνται μέσω της έκδοσης κοινών ομολόγων.
Με τα δεδομένα αυτά, η Ιταλία θα μετέφερε στο fund χρέη 960 δισ. ευρώ, η Γερμανία 580 δισ. ευρώ, η Γαλλία 500 δισ. κτλ. Το σύνολο των χρεών που θα αναλάμβανε το fund θα ήταν 2,326 τρισ. ευρώ. Το fund έχει, βέβαια, ένα κόστος για τη Γερμανία. Το κόστος δανεισμού του για τα κοινά ομόλογα θα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που σήμερα πληρώνει η χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως θα κοστίσει στην χώρα 0,6% του ΑΕΠ της ετησίως.
Εκτός του ότι ένα τέτοιο σχέδιο με το οποίο η Γερμανία θα δάνειζε χρήματα στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα εγγυήσεις σε χρυσό, υποδηλώνει την επαναφορά του κίτρινου μετάλλου ως νομισματικό όργανο, ενώ ως έναν βαθμό δεικνύει πως η Γερμανία η ίδια δεν εμπιστεύεται το κοινό νόμισμα -δηλ. δεν εμπιστεύεται την περιφέρεια της ευρωζώνης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια η Γερμανία απαιτεί.
Η κατάληξη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη: Οι χώρες της περιφέρειας θα μείνουν με χαρτιά αμφιβόλου αξίας στα χέρια και η Γερμανία θα μαζέψει όλο τον χρυσό και όχι μόνο! Πραγματικά, σατανικό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου