Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.
Ο ΑΓ. ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑ
ΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ




ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Όπως γράψαμε παλιότερα η Συρία είχε υποδειχθεί από τον
π. Παΐσιο στον αγ. μητροπολίτη Σιατίστης Αντώνιο, ως το σημείον έναρξης του παγκοσμίου πολέμου.
(Βλέπε την ανάρτηση ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ)

Να διευκρινήσουμε ότι ενεπλάκη από παραδρομή το όνομα του
π. Ευθυμίου από την Καψάλα, ο οποίος φέρεται να διέψευσε ότι αυτός ανέφερε το γεγονός σε προσκυνητή. Η πληροφορία πάντως είναι έγκυρη και προέρχεται από το Άγιον Όρος αλλά ο γέρων που το μετέφερε δεν θέλει να εμπλέκεται το όνομά του. Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια της προρρήσεως είναι σχεδόν οφθαλμοφανής...

Και η Κίνα στέλνει δυνάμεις!

Κολοσσιαία άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στη Συρία


Κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα η κρίση στην Συρία και όλες οι ελπίδες για αποτροπή μιας ακόμα χειρότερης εξέλιξης εόιναι στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή όλου του πλανήτη.
 


Την ίδια στιγμή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μεταδίδει ότι αποφασίστηκε να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν πρόκειται να λάβουν χώρα στην Συρία με την συμμετοχή των συριακών ενόπλων δυνάμεων, όπως υποστηρίζει το πρακτορείο.
  

Συνολικά 90.000 προσωπικού, 400 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και 900 άρματα μάχης πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτά τα γυμνάσια. Ήδη έχει ζητηθεί άδεια από την Αίγυπτο για την διέλευση 12 κινεζικών πλοίων στα τέλη Ιουνίου με κατεύθυνση την Ταρτούς.

 

Προφανώς η ρωσική δύναμη που πρόκειται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη θα εμπλακεί στην άσκηση η οποόια βέβαια είναι μοναδική: Εκτός του ότι πρώτη φορά αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα στη Μ.Ανατολή και η Κίνα είναι η πρώτη φορά που στέλνει, επίσης στρατεύματα.

 

Αναφορικά με την αποστολή των κύριων ρωσικών μονάδων (έχουν προηγηθεί άλλες μικρότερες μονάδες) στην Συρία ο υποστράτηγος V. Gradusov σύμφωνα με το Ιντερφάξ, δήλωσε ότι «Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας που βρίσκονται στην Συρία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους και θα τους απομακρύνουμε από την ζώνη των συγκρούσεων, εάν είναι απαραίτητο».

 

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποτελούμενες από μονάδες Spetznatz, GRU και πεζοναύτες θα έχουν και αεροπορική κάλυψη που σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται και η πληρφορία του defencenet.gr οτι ρωσικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στην Συρία αφού το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα.

 

Όλα τα παραπάνω είναι σε απάντηση της προσπάθειας των δυτικών να επιβάλλουν no-fly-zone στη Συρία κατά το πρότυπο της Λιβύης, κάτι που έχει προκαλέσει την κάθετη αντίδραση της Ρωσίας η οποία είναι αποφασισμένη "να τραβήξει το σχοινί".



Πάντως ελπίζεται ότι Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν θα βρούν μία μέση λύση και θα αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση γιατί διαφορετικά ολα είναι ανοιχτά (και η Ελλάδα πολύ κοντά σε όλα αυτά...).

 
 



1 σχόλιο: