Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ:ΟΣΟ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

 
 
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 





 
 
Με αφορμη τα γεγονοτα της Συριας παραθετουμε κάποιες νουθεσίες της ανώνυμης γεροντισσας. Ενω τα πραγματα εδειχναν οτι φθασαμε στο σημειο εκκινησης του παγκοσμιου πολεμου, που τοσο πολυ απασχολησε τις τελευταιες δεκαετιες την ζωη μας, ξαφνικα επηλθε μια ανακωχη, προσκαιρη βεβαια, αλλα πολυ σημαντικη.
 

Ρωτησαμε την γεροντισσα γιατι δεν αφηνει ο Θεος να ξεκινησουν ολα μια ωρα αρχιτερα να βρει ο κοσμος τον δρομο του; Γιατι τελος παντων ολα αναβληθηκαν παλι; Μας ειπε: Καθε λεπτο που κερδιζουμε, καθε στιγμη που τα πραγματα οξυνονται , μπαινουν ολο και καινουργιοι ανθρωποι στην προσευχη!!
 
 Κι ενας ανθρωπος να πλησιασει στον Θεο, κι ενα κομποσχοινακι να γινει παραπανω, μονο οφελος φερνει στην πατριδα αλλα και σε ολη την ανθρωποτητα. Ο Κυριος μας λεει δεν θελει το κακο κανενος. Θελει να βοηθησει!!! Πως ομως; Ο ανθρωπος ειναι αυτεξουσιο ον, οπως βεβαια κι ο διαβολος. Σεβομενος ο Θεος την ελευθερια των δημιουργηματων Του δεν παρεμβαινει εξουσιαστικα και με δικη Του θεληση, αλλα ζητα την δικη μας παρακληση, ετσι ωστε οταν ο διαβολος του ζητησει τον λογο , γιατι παρεμβαινει στο εργο του( ας ειναι και κακο εργο), να του ανταπαντησει ο Κυριος οτι ναι μεν εχεις ελευθερια να ενεργεις τυραννικα εστω, ομως οταν σου δινουν την εξουσια οι ανθρωποι με τον τροπο που πραττουν και σκεφτονται. Οταν ομως οι ιδιοι οι ανθρωποι, ζητουν την δικη Μου παρεμβαση και βοηθεια, με δικη τους πρωτοβουλια , τοτε οφειλω σαν Δημιουργος και Πατερας Τους να προστρεξω και να τους βοηθησω, εμποδιζοντας το δικο σου καταστροφικο εργο. Οσο ειναι εν αμαρτιαις και δεν μετανοουν, τοτε μπορεις να εργαζεσαι στα διαβολικα σου σχεδια. Οταν ομως ο ανθρωπος καταλαβει οτι εχει φυγει απο την οδο της σωτηριας του και Με επικαλειται, τοτε υποχρεουμαι σαν Πατερας και Λυτρωτης του να τον υπερασπιστω!!
 
Αρα εμεις ειμαστε οι αιτιοι της κρισης που ηρθε κι οχι αλλος. Εμεις με την ασωτη ζωη μας δωσαμε το δικαιωμα στον σατανα να ενεργει με καθε τροπο απεργαζομενος την καταστροφη μας, γιατι παντα ο διαβολος ανθρωποκτονος ηταν , και εμεις παλι με την μετανοια μας θα βαλουμε τον Θεο στην ζωη μας, για να μας απαλλαξει απο αυτο το τερας, τον διαβολο και τα οργανα του. Ολα ειναι στο δικο μας χερι. Θελουμε να αλλαξει η κατασταση; Αν ναι, ας επικαλεστουμε το ονομα του Κυριου μας και ουτε κριση, ουτε πονος, ουτε πολεμος. Ολα θα τα αφανησει, γιατι ολα ειναι μια απατη. Τεχνητη ειναι η κριση, και για τον Θεο δεν υπαρχει κανενα εμποδιο, καμμια δυσκολια, καμμια κριση. Θα γινουν ολα οπως θελει Αυτος, κι οπως αρμοζει για να σωθει το πλασμα Του!!
 
Αυτο λοιπον ειναι το νοημα της αναβολης των γεγονοτων. Καθε φορα που τα πραγματα φθανουν στο χειλος του γκρεμου, πολλοι ανθρωποι με παρακλησεις, κομποσχοινι , πεφτουν στα γονατα και συνδραμουν στην προσευχη των ουρανοπολιτων, δηλ. της Υπεραγιας Θεοτοκου και ολων των Αγιων και Αγγελων που δεονται καθημερινα στον Κυριο για την σωτηρια των ανθρωπων.
 
Καθε λοιπον προσπαθεια, τα δακρυα των μοναχων, των παιδιων, των πονεμενων της γης, φερνουν το ελεος του Κυριου. Κι αν αξιζαμε να ξεκινησει αυτος ο πολεμος που θα φερει τρομακτικες κατατροφες στην γη, με την προσευχη μας ολο και μειωνεται η ενταση του, αλλα και κερδιζονται πολλες ψυχες που μεχρι πριν ηταν αδιαφορες η ακομα χειροτερα, μεσα στην αμαρτια και κινδυνευαν να χαθουν με πραξεις απελπισιας και με βαρεια αμαρτηματα οπως οι αυτοκτονιες , οι χωρισμοι, οι εκτρωσεις κλπ, γιατι κι αυτοι βλεποντας ποσο κοντα ειμαστε σε ενα παγκοσμιο ολεθρο αρχιζουν πλεον να συναισθανονται την τραγικοτητα των καταστασεων και την μεγαλη αναγκη να πλησιασουν τον μονο πραγματικο Σωτηρα, τον Κυριο και Θεο τους!
 
Σταματουν πλεον να βλεπουν μονο τον εαυτο τους και τον μικρο περιγυρο τους και βλεπουν το προβλημα σαν συνολο. σαν παγκοσμιο προβλημα πλεον. Ειναι σημαντικο να καταλαβινει ο ανθρωπος οτι ειμαστε ολοι ενα συνολο, μια μεγαλη οικογενεια κι οχι μονο ο μικροκοσμος μας, δηλ. εμεις και οι συγγενεις μας. Ειμαστε μια μεγαλη οικογενεια ολη η ανθρωποτητα, και κινδυνευουμε ολοι μαζι απο τον διαβολο και τα επιγεια οργανα του. Ετσι να μην λενε οι ανθρωποι αν ειναι να γινουν, ας γινουν τωρα να μπει μια ταξη, αλλα να μπουν κι αυτοι μεσα στην αλυσιδα προσευχης ωστε και μικροτερο να ειναι το κακο και λιγοτεροι ανθρωποι να χαθουν απο αυτο που ερχεται.
 
Πολλες φορες σας ειπα, οτι ο Κυριος μεχρι και την σειρα των γεγονοτων θα αλλαξει και την ενταση τους, αν ολοι οι Ελληνες λεγανε ενα Κυριε ελεησον!!! Μεχρι και απο ολα αυτα που γραφονται απο τις προφητειες και τις ρησεις των γεροντων θα μας απαλλαξει, αν εμεις οι χριστιανοι και ιδιως εδω στην πατριδα γονατιζαμε και με πραγματικη συναισθηση της αμαρτωλοτητας μας, ικετευαμε τον Κυριο για την σωτηρια μας και την απαλλαγη μας απο τα δεινα που μας κατατρεχουν.
 
Παντα ο Κυριος μας προσμενει. Βλεπετε ενω φθασαμε στο παρα ενα, παλι πηγαν ολα παραπισω! Ξερεις ποσοι ανθρωποι στα μοναστηρια, στα σπιτια κι εδω και στο εξωτερικο προσευχονται με πονο και δακρυ; Ολα αυτα τα βλεπει ο Κυριος και ολα αυτα ειναι που σωζουν την κατασταση μεχρι τωρα. Εαν ολοι μαζι τον παρακαλεσουμε να ξερετε οτι και η οικονομικη κριση θα αλλαξει προς το καλλιτερο και αυτοι που φεραν την Ελλαδα σε αυτο το χαλι θα λογοδοτησουν και ειρηνη θα βασιλευσει.
 
 Ομως ολα αυτα δεν θα γινουν απο μονα τους. Η προσευχη μας θα δωσει το δικαιωμα στον Κυριο των δυναμεων να δεσει το διαβολο και τα εργα του και να επικρατησει ξανα η ειρηνη και τα ευλογημενα εργα της, στον κοσμο παλι!! Η Παρακληση της Παναγιας μας και των Αγιων, αν ειναι δυνατον να γινονται σε καθημερινη βαση, και να δειτε ποσο οφελος θα εχει η Ελλαδα μας και εμεις οι ιδιοι απο αυτο!!
 
ΑΜΗΝ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου