Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

O ΑΔΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΟΠΤΕΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 25 ΕΥΡΩ (ΑΝΤΙ 5) ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!


Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα. Θα εξαιρούνται άποροι και ανασφάλιστοι. Δηλαδή, θα πληρώνουν οι Έλληνες που επί χρόνια έχουν καταβάλει εισφορές την περίθαλψη των μεταναστών, οι οποίοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.


Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης το νέο μέτρο που θα αφήσει χιλιάδες Έλληνες εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης θα ισχύσει από το 2014. Είναι ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες έλεγε πώς δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ.

Φαίνεται ότι δεν είχε ρωτήσει την τρόικα πριν κάνει τις πρώτες δηλώσεις. Μετά λοιπόν τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Γεωργιάδης και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να έχουν… δωρεάν περίθαλψη οι χιλιάδες μετανάστες που ζουν στη χώρα. Επί της ουσίας αυτούς εξαιρεί από τα 25 ευρώ.

Καμία άλλη διευκρίνιση δεν έχει δοθεί. Παρά μόνο για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, «πέταξαν» από το υπουργείο Υγείας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. Ποια εισοδηματικά κριτήρια; Και με τους χρόνια πάσχοντες και με αυτούς που λόγο κάποιων προβλημάτων αναγκάζονται να μπαίνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία δύο και τρεις φορές το μήνα τι θα γίνει;

Άνθρωποι που ζουν με συντάξεις πείνας 300 και 400 ευρώ πληρώνουν κανονικά τα 5 ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο και θα πληρώσουν και τα 25, όταν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και λοιποί μετανάστες μπαινοβγαίνουν χωρίς να περνούν από το ταμείο.

Αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τους Έλληνες τώρα τους ζητούν και εισιτήριο για το στοιχειώδες δικαίωμα της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πρόκειται για μία απόφαση ανάλγητη και ανθρωποκτόνα, αφού ήδη Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους μη έχοντας να πληρώσουν ακόμη και τα φάρμακα τους. Φάρμακα για τα οποία έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, ενώ έχει επιβληθεί και χαράτσι 5 ευρώ για τη συνταγογράφιση.

Κυβέρνηση και τρόικα βρήκαν όμως τη λύση των γενόσημων. Θέλουν να προωθήσουν τα γενόσημα και εντός του επομένου έτους αυτά να αποτελούν το 60% των φαρμάκων που καταναλώνονται. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που δεν έχει ακόμη υπάρχει ένας ασφαλής μηχανισμός ελέγχου για τα γενόσημα.

Η δε προώθηση τους είναι άκρως δημοκρατική. Αν οι γιατροί που συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ δεν πιάνουν το στόχο του 60% θα τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής συνταγών για ένα μήνα. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι γιατροί αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από τον ΕΟΠΥΥ, αφού δεν τους έχει πληρώσει.

Έτσι αντιλαμβάνεται τη… δωρεάν υγεία η κυβέρνηση. Ή θα πληρώσεις όχι μόνο τα δικά σου νοσήλια και φάρμακα, αλλά και των αλλοδαπών, ή θα πεθάνεις στην ψάθα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου