Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

H ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ


ΕΝΩ Ο ΑΣΣΑΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ  «MOSKVA» ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
 

 

 
 
 
Τεταμένη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τον Άσαντ και τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας από τη μία να προειδοποιούν Τουρκία-Ιορδανία και από την άλλη η Μόσχα να στέλνει στην περιοχή την ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου, «Moskva».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό στέλνει το μεγαλύτερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στην ανατολική μεσόγειο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Το πλοίο θα ενταχθεί στον ρωσικό στόλο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, σε περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δε θέλησε να κατονομαστεί.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η Ρωσία έστειλε και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, το πλοίο Priazovye έφυγε από τη ρωσική ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη αργά την Κυριακή, σε μια αποστολή να «συγκεντρώσει πληροφορίες στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση», σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Ιντερφάξ, που επικαλείται στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζει. Όμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το δημοσίευμα του Interfax αναφέρει ότι το Priazovye θα επιχειρεί ξεχωριστά από τη μόνιμη ναυτική μονάδα στη Μεσόγειο, σε μια ανάπτυξη δυνάμεων για την οποία ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως είναι απαραίτητη για την προστασία συμφερόντων εθνικής ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Συρίας μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Faisal Mikdad, κάλεσε τις γειτονικές χώρες, Τουρκία-Ιορδανία, να μη συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού κατά της Συρίας.

Μάλιστα προειδοποίησε πως η Δαμασκός θα αντεπιτεθεί όχι μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της Άγκυρας και του Αμμάν, εάν πάρουν μέρος στην επέμβαση κατά της Συρίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου