Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΟΣΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Σ. ΛΑΒΡΟΦ:"ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ISIL ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ"




Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το ISIL προκειμένου να βομβαρδίσουν και να καταστρέψουν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία. Αυτό προκύπτει και επισήμως τώρα, αφού σε συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μίλησε για πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος.


Στο διπλό «παιχνίδι» των ΗΠΑ στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. «Οι αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος μπορεί να γίνουν όχι για να εξαλειφθούν οι τζιχαντιστές, αλλά και για να αποδυναμωθεί η θέση του Στρατού του Άσαντ», επισήμανε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Υπάρχει βάσιμη υποψία πώς οι ΗΠΑ μπορούν να χτυπήσουν σε συριακό έδαφος, όχι μόνο σε περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε θέσεις που ελέγχει ο Στρατός του Άσαντ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Προειδοποίησε ταυτόχρονα τις ΗΠΑ να μην πράξουν κάτι τέτοιο, γιατί «θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική».

«Καλούμε την Ουάσιγκτον να σεβαστεί τους ισχύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου και να διεξάγει αεροπορικούς βομβαριδισμούς μόνο με τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας», κατέληξε ο κ. Λαβρόφ, αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Μόσχα σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα...

Η Ουάσιγκτον το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμη το στραπάτσο που έπαθε πριν ένα χρόνο, όταν η Ρωσία υπερασπιζόμενη τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατάφερε να «μπλοκάρει» την επίθεση σε βάρος της Συρίας και να εκθέσει τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ανεπανόρθωτα στους ίδιους τους πολίτες των χωρών τους.

Τώρα φαίνεται, ή μάλλον είναι ξεκάθαρο, πώς η Ουάσιγκτον επιχειρεί να βομβαρδίσει το Στρατό του Άσαντ και να τον αποδυναμώσει χρησιμοποιώντας ως «άρμα» το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο οι ίδιοι εξέθρεψαν. Αυτό η Μόσχα το γνωρίζει και αρχίζει να λαμβάνει τα μέτρα της. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος της μετακίνησης του Moskva στη Μεσόγειο.

Οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι ο Μπάρακ Ομπάμα σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη ενός προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης των μετριοπαθών Σύριων ανταρτών, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ποιοι είναι οι μετριοπαθείς αντάρτες και ποιοι αποτελούν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό; Φυσικά οι ισλαμιστές που σφάζουν χριστιανούς στη Συρία, διώκουν ανθρώπους και επιτίθενται στις δυνάμεις του Άσαντ προκειμένου να τον ανατρέψουν.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το ABC το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Κογκρέσο λίγες ώρες πριν το διάγγελμα για την υπόθεση του «Ισλαμικού Κράτους».

«Αν εφαρμοστεί θα είναι ένα επίσημο πρόγραμμα που θα προβλέπει την εκπαίδευση των ανταρτών σε χώρες της περιοχής, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους στρατόπεδα στο έδαφός τους», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος χωρίς να υποδείξει ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Επισήμανε ωστόσο το ταξίδι της συμβούλου του Λευκού Οίκου κατά της τρομοκρατίας Λίζα Μονάκο σε Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Υεμένη.

Πρόκειται λοιπόν για ένα «διπλό παιχνίδι» των ΗΠΑ στη Συρία που στόχο έχει την ανατροπή του Άσαντ και την αποδυνάμωση των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ουάσιγκτον δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή και προκαλεί με έναν ακόμη τρόπο, πέραν της Ουκρανίας, τη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου