Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


ΙΣΡΑΗΛ: ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!




Οι επικεφαλής των παρατάξεων του ισραηλινού κοινοβουλίου αποφάσισαν σήμερα (03/12/2014) τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 17 Μαρτίου, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο επρόκειτο να συνέλθει εντός της ημέρας για να αποφασίσει τη διάλυσή του, μετά την χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποπέμψει δύο κεντρώους υπουργούς της κυβέρνησής του και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.


Ο Νετανιάχου απέπεμψε από την κυβέρνηση τον υπουργό Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, αρχηγό του κεντροδεξιού κόμματος Γες Ατίντ και την υπουργό Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, επικεφαλής της κεντρώας παράταξης Kadima.

«Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ζητήσει τη διάλυση του Κοινοβουλίου το συντομότερο δυνατό και να απευθυνθεί στον λαό και να λάβει ξεκάθαρη εντολή για να κυβερνήσει το Ισραήλ» ανέφερε χθες η ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Λαπίντ και Λίβνι επιτέθηκαν σκληρά στην κυβέρνηση, της οποίας ηγούμαι. Δεν θα ανεχθώ πλέον εσωτερική αντιπολίτευση» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου