ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ TOYΡKOΦΙΛΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ένα κατάπτυστο δημοσίευμα του βρετανικού οικονομικού περιοδικού The Economist με έδρα του το Λονδίνο, που συχνά δημοσιεύει άρθρα που συμμερίζονται τις θέσεις της Τουρκίας, με τίτλο: «Το Κυπριακό πρόβλημα. Απρόσιτο ή άλυτο;» αναφέρει ως πρόβλημα για τη μη λυση ότι το 80% του πληθυσμού στο νησί είναι Ελληνοκύπριοι!
«Οι Ευρωπαϊκές χώρες ασκούν δριμεία κριτική στην Ρωσία για τη δημιουργία συγκρούσεων στη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Από την άλλη όμως, είναι εμφανώς πιο ήσυχοι όσον αφορά στη δική τους περίπτωση της Κύπρου, ένα ευρωπαϊκό κράτος, με τον μη αναγνωρισμένο Τουρκοκυπριακό βορρά».
Κάνει λόγο για κυπριακή «προκλητικότητα» (εδώ γελάνε) και καθιστά εμφανές ότι ο Άγγλοι (δεν τους λέμε Βρετανούς, η συνιστώσα εθνότητα των Άγγλων κάνει κουμάντο στο μόρφωμα που λέγεται Βρετανία) δεν είναι απλά ανθέλληνες,αλλά και αντιορθόδοξοι γενικότερα.
Το απαράδεκτο αυτό άρθρο χρησιμοποιεί απίστευτους παραλληλισμούς, επιχειρήματα της "πλάκας", και επικίνδυνους ακροβατισμούς προκειμένου να φανεί η υπέρμετρη αγάπη του Λονδίνου για την "Υψηλή Πύλη" της Τουρκίας και η στήριξη των τουρκικών συμφερόντων.
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναλύοντας τις προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης της Κύπρου που οδήγησαν στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να είναι ο καταλύτης μιας λύσης.
Όμως, το αέριο παρουσιάζεται ως επικείμενο «εμπόδιο» στη λύση, και το δημοσίευμα τονίζει πως: «Τα Κυπριακά σχέδια για εκμετάλλευση του αερίου χωρίς διασύνδεση του μέσω αγωγού στην Τουρκία φαίνονται προκλητικά»(!).
Φτάνοντας σε επίπεδα πρόκλησης δίχως προηγούμενο, ο Economist αναφέρει "Ο κύριος λόγος για την ιδιαιτερότητα της λύσης παρουσιάζεται να είναι η πληθυσμιακή κατανομή του νησιού, όπου το 80% είναι Ελληνοκύπριοι"!
Αυτό υποτίθεται πως είναι έγκριτο έντυπο, και φιλοξενεί τέτοιου επιπέδου ανάλυση, εντάξει πιο Ουάσιγκτον...πεθαίνεις!
Σε λίγο το "έγκριτο" περιοδικό πιθανότατα να ζητήσει και κυρώσεις κατά της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας που τολμά και υπάρχει και θέλει να εφαρμόσει το δικαίωμά της να εκμεταλευτεί τον ορυκτό της πλούτο. Είμαστε στην εποχή που το "άσπρο" μετατρέπεται σε "μαύρο", και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου