Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΙ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...


Οι νεότερες εξελίξεις του χρέους και που οδεύουμε 




Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Παρότι θλίβομαι που αποδεικνύονται ορθές όλες οι δυσμενείς προβλέψεις μου, από την αρχή της κρίσης χρέους, όπως  αυτές έχουν  επαναληπτικά   καταγραφεί σε βιβλία και άρθρα μου, είναι ωστόσο η πραγματικότητα! 

Και τώρα, που υποθέτω ότι οι ακανθώδεις πλευρές της εξέλιξης  του χρέους μας, που διογκώνεται διαχρονικά, χωρίς και να αντιμετωπίζεται, έγιναν ξεκάθαρες, ακόμη και σε αυτούς  που αρνιούνταν  πεισματικά να τις δουν, έφθασε επιτέλους η στιγμή να αντιδράσουμε με αξιοπρέπεια, προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας, του λαού της και των απογόνων μας. 

Η τακτική των 5 και πλέον προηγουμένων ετών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση της Ελλάδας, και το πρόβλημα δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι το πως είναι ντυμένος ο κ Βαρουφάκης, το πόσο καλά γνωρίζει οικονομικά και  το πως τα χρησιμοποιεί. Το πρόβλημά μας δεν είναι το αν η κυρία Lagarde "μας αγαπά" περισσότερο η λιγότερο από την κυρία Μέρκελ.

 Το πρόβλημά μας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το αν και πόση υποχώρηση θα υποχρεωθούμε να κάνουμε, από τις ΔΗΘΕΝ κόκκινες γραμμές, που συνεχώς θέτουμε και συνεχώς αυτοκαταργούμε. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι έστω και αν στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις κατορθώσουμε να σώσουμε κάποια "ψιχία", που μας διατηρούν εκτός της πλήρους εξαθλίωσης, είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι οι "εταίροι μας" θα μας τα πάρουν στις επόμενες, μεθεπόμενες κλπ διαπραγματεύσεις....χρωστούμε περίπου - λέω "περίπου",γιατί αυτά μεταβάλλονται συνεχώς-310 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν τα έχουμε και φυσικά δεν θα τα έχουμε με τη συνέχιση της στραγγαλιστικής λιτότητας, που μας βυθίζει  βαθύτερα στην ύφεση και στον αντιπληθωρισμό. 300Ε ο μέσος μισθός και πολύς θα είναι σε λίγο, η εξασφάλιση στέγης θα είναι πολυτέλεια για τους πολλούς, η δημόσια υγεία, παιδεία  και   σύνταξη θα είναι ιστορικές  αναμνήσεις, και το σύνολο της χώρας, με όλα όσα διαθέτει, θα έχει προ πολλού ξεπουληθεί. 

Τι  νόημα έχουν, λοιπόν, οι συνεχείς συναγερμοί, που μαζεύουν τους εκάστοτε  αρμόδιους γύρω από ένα τραπέζι για.....να βρουν ΔΗΘΕΝ λύσεις. Τι λύσεις, ακριβώς;;; Αν ο ΦΠΑ θα αυξηθεί λίγο λιγότερο στο νησί Α από όσο στο Β, αν η επιβολή πρόσθετου φόρου  στα....λιπαρά "θα σώσει την κατάσταση", ή αν κατορθωθεί η σύλληψη της φοροδιαφυγής- που κηνηγιέται εδώ και πολλές δεκαετίες-  για να ....πληρώσει τη δόση κ.ο.κ. ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ!!!Αν δεν τα βλέπουμε αυτά, και αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε θαύματα, θα είμαστε άξιοι της εξαφάνισής μας, από προσώπου Γης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου